Soarele, prieten sau dusman? partea a IV-a

Buna fetelor!
Astazi la mine a fost o zi ploioasa insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai gandim la protectia solara. Iata ce spun cei de la Iwostin despre razele ultraviolete.

Radiaţiile UV sunt clasificate în mod tradiţional în 3 game:
  • UVC (100-280nm)
  • UVB (280-320nm),
  • UVA (320-400nm).

Radiaţiile UVC au cea mai scurtă lungime de undă şi sunt aproape complet absorbite de stratul de ozon al atmosferei şi de regulă nu ajung pe suprafaţa Pământului.

Radiaţiile UVB, sunt cele care cauzează efectul vizibil imediat al arsurilor solare. Acestea accelerează sinteza de melanină şi sunt responsabile de arsurile provocate de soare. Radiaţiile UVB, care din punct de vedere biologic sunt foarte active şi cauzează efectul vizibil imediat al arsurilor solare, sunt în mare parte absorbite de stratul de ozon al stratosferei.

Radiaţiile UVA, asupra cărora atmosfera are doar un efect reductiv minim, penetrează pielea în profunzime şi influenţează sistemul imunitar. Din acest motiv trebuie să ne protejăm de o expunere excesivă la radiaţiile ultraviolete. Radiaţiile UVA stimulează producere melaninei mai mult decât cele UVB.

Doze mari de radiaţii UVA pot accentua eritemul şi efectele biologice negative ale radiaţiilor UVB.

Gradul de nocivitate ale radiaţiilor UV depinde nu doar de durata expunerii, dar şi de sensibilitatea individuală a pielii.
Trebuie sa fiti atente atunci cand alegeti FPS-ul cremei pe care o folositi si deasemenea sa nu folositi produse de machiaj atunci cand mergeti la plaja decat daca au si aceastea FPS pentru ca in caz contrar, fardurile scad protectia oferita de lotiunile solare.
Deasemenea nu uitati ca sa nu va expuneti intre orele 11-16 si sa purtati culori deschise, materiale vaporoase si usoare precum bumbacul, inul si matasea. Parul il puteti proteja cu o palarie.
Un alt lucru foarte important este hidratarea. Aceasta trebuie facuta atat din interior cat si din exterior. Eu nu prea puteam sa beau multa apa dar incerc sa ajung macar la 2 l de lichide pe zi.
De multe ori lotiunile pe care le foloseam pentru protectia solara nu ma multumeau la capitolul hidratare. Deasemenea in multe uleiuri de plaja am gasit ca ingredint parafina - un derivat al petrolului care nu face decat sa dea o falza impresie de hidratare. E important sa fim atente la ingredientele lotiunilor pe care le folosim. De multe ori gaseam o lotiune care ma multumea ca si FPS dar nu era suficient de hidratanta sau invers.

Dar daca v-as spune ca acum nu mai trebuie sa aleg intre hidratare si protectie?
Stiti de ce ? Pentru ca Iwostin a ales pentru noi produse de inalta calitate care imbina tot ce avem nevoie pentru a avea o piele frumoasa.
Cele mai eficiente filtre solare sunt cele minerale iar Iwostin exact pe acestea se bazeaza! Aceastea adera la suprafata pielii si creeaza un strat protector. In plus, Iwostin stimuleaza si mecanismele naturale de protectie ale pielii.
Un alt lucru foarte important este cantitatea de lotiune aplicata. Este important sa fie aplicata din belsug si pe extremitatile corpului, de exemplu pe urechi. Nu neglijati niciunul dintre aceste aspecte!
Incercati pe cat posibil sa evitati expunerile prelungite la soare!
Recomandarea zilei:

Ingrediente active:

ANTILEUKINE 6®
Vitamina E
Ulei de măsline
Apa termală de Iwonicz-Zdroj

Filtre UV fotostabile:

Dioxid de titan
Tinosorb® M
Tinosorb® S
Parsol® 1789

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m