Soarele, prieten sau dusman? partea a V-a

Buna fetelor!

Astazi va voi vorbi despre importanta lotiunilor folosite dupa plaja. Dar mai intai sa recapitulam putin.
Am aflat cu totii cat de important e sa ne protejam pielea de radiatiile solare. Trebuie sa stim exact ce ni se potriveste si sa facem alegerea corecta. Sa recapitulam:

FPS-ul arata eficacitatea unei creme de protectie si este stabilit dupa masuratori de laborator. FPS-ul arata cantitatea de radiatii necesara pentru a provoca arsuri pe pielea unsa cu crema in comparatie cu pielea neprotejata. Astfel, daca folosesti o crema cu FPS 50 te vei arde atunci cand te expui la cantitati de radiatii de 50 de ori mai mari decat cele necesare pentru a-ti arde pielea neprotejata.

Crema sau spray-ul de plaja trebuie reaplicata la fiecare doua ore sau de fiecare data cand tranzpiram sau intram in apa. Important e sa pastram pelicula protectoare la suprafata pielii. ATENTIE! Crema trebuie reaplicata chiar daca este rezistenta la apa.

 Copiii foarte mici nu ar trebui sa fie expusi la soare dar atunci cand o fac trebuie sa folositi pentru ei o crema cu un factor mare de protectie, de exemplu 50.


Iata tipurile de piele si FPS-ul aferent:
•tip 1 - persoanele cu pielea foarte albă, blonde sau roşcate, cu ochii verzi sau albaştri, care se ard imediat la soare – SPF 50

•tip 2 - persoanele şatene care se ard uşor la soare şi se bronzează cu dificultate – SPF 45

•tip 3 - persoanele care au pielea mai puţin sensibilă şi care nu se ard după expuneri scurte la soare – SPF 30

•tip 4 - persoanele brunete, cu ochi negri sau căprui, cu pielea măslinie şi care nu suferă arsuri – SPF 15
 
Acum ca am ales lotiunea potrivita pentru noi, trebuie sa fim atente cat stam la plaja. E important sa nu ne expunem la orele amiezii si deasemenea sa tinem minte ca daca stam mult in apa suprafata acesteia va atrage si mai mult soarele si pielea nostra va fi si mai afectata.

In final vreau sa va spun cateva metode de rasfat dupa plaja si sa va recomand niste produse ideale pentru acest lucru.
Dupa fiecare zi de plaja, indiferent ca mergem la mare, la strand sau pur si simplu pe malul unui rau trebuie sa ne asiguram ca pielea noastra ramane perfect curata. Un dus sau o baie relaxanta cu uleiuri esentiale este ideala.
Un sfat pentru piele catifelata este urmatorul:
Inainte de baie ungeti-va corpul cu ulei de masline, de argan sau orice ulei hidratant, lasati sa intre in piele vreo 10 minute, apoi umpleti cada cu apa si puneti in ea o cana mare cu lapte. Imbaiati-va si permiteti-va macar 20 de minute de relaxare apoi faceti un dus si hidratati-va pielea cu Lotiunea regeneranta dupa plaja de la IWOSTIN.
Veti observa imediat o senzatie de racoare si va veti simti rasfatate.


Nu uitati ca si tenul este la fel de important!
Folositi o masca hranitoare, clatiti, apoi folositi Serul Normalizator pentru fata tot de la IWOSTIN.

Nu uitati un amanunt important. Dava vreti un bronz frumos si uniform exfoliativa pielea inainte de expunerea la plaja dar renuntati la exfoliant dupa ce v-ati bronzat.
Pentru a mentine frumoasa nuanta aramie e foarte important sa va hidratati atat din exterior cat si din interior.
Astept parerile voastre despre produsele IWOSTIN, despre soare, mare si despre vacanta!
Va pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m