Povesti Parfumate: Guerlain Nahema

    Casa Guerlain este pentru mine cea care a atins desavarsirea in parfumerie. Atunci cand am ocazia sa probez una dintre creatiile vintage ale casei, ma simt atat de coplesita, incat pe moment nu imi gasesc cuvintele pentru a descrie parfumul ce mi-a fost dezvaluit. Apoi, lucrurile se schimba. Incep sa imi revin din uimirea care m-a cuprins in fata frumusetii ce tocmai mi s-a dezvaluit, nuda in fata simturilor.

Sursa


    Aceleasi sentimente m-au incercat atunci cand am incercat Nahema – cel mai frumos parfum cu trandafiri pe care l-am incercat pana acum. Da, poate sunt subiectiva cand spun asta, dat fiind faptul ca iubesc casa Guerlain din tot sufletul, insa nu pot sa nu ma las coplesita de minunea aceasta de parfum creat de Jean-Paul Guerlain in 1979, inspirat de frumoasa Catherine Deneuve.



    Trandafirii din Nahema sunt de un rosu purpuriu, cu petale carnoase la baza, unde se unesc cu verdele zemos al frunzelor, dar delicate spre margini, precum o mangaiere. Nota pe care o evoca acestia este senzuala, usor uleioasa, cat sa se amestece cat mai bine cu mirosul personal, metamorfozandu-se apoi in ceva unic. Trandafirul se deschide tot mai mult spre soare, petalele ii cad una cate una imbinandu-se cu buchetul vesel de zambile ce ii sade cuminte la picioare asteptand un semn  din partea Majestatii sale. Acum parfumul devine tot mai omogen, nu este aerisit, ci te imbraca precum o imbratisare din partea iubitului care vrea sa te protejeze de lumea intreaga. Asa este Nahema, posesiv si hipnotizant, nu te lasa nici macar sa apuci sa iti doresti sa iti dea drumul, vrei sa il simti iar si iar, sa te imbete cu senzualitatea lui debordanta.



    Baza parfumului devine lemnoasa. Buchetul de flori devine egoist acum, nu isi mai arata chipul in toata splendoarea, ci ne lasa doar amintirea melanjului de culori ce l-au alcatuit. Din colturile mintii se ivesc franturi de ganduri: albastrul viu al zambilelor, purpura din petalele rozelor, albul timid al lacramioarelor. Alearga toate frenetic, iar simturile mele nu le mai pot prinde, imi ramane sa ma bucur de amintirea lor inmiresmata cu sucul unei piersici parguite. Apar acum alte note menite sa ma rasfete. Intai simt santalul, dulceag si sapunos, adaugand o nota de eleganta compozitiei, apoi, cand gandurile imi devin molatice, vetiverul intra in scena fara niciun preambul, trezindu-mi simturile si surprinzandu-ma inca o data. Da, casa Guerlain nu se dezminte nici de aceasta data – Nahema este simbolul senzualitatii multifatetate.



    Ceea ce ma face si mai fericita este faptul ca persistenta si siajul sunt de vis, ma pot bucura ore in sir de minunatul Nahema. Imi da o stare aparte, ma face sa ma simt deosebita cand il port. Daca ar fi sa aleg o imagine care sa reprezinte Nahema, cred ca ar fi pictura lui John William Waterhouse – “My Sweet Rose” – o femeie care se bucura cu ochii inchisi de placerile pe care i le-a pus deoparte viata. 


  Daca atmosfera romantica a parfumului v-a invaluit si ati vrea sa ii prelungiti magia, va recomand sa incercati si Rouge Automatique in nunata 143 Nahema, ruj de o nuanta minunata si luminoasa! 

Credit foto

Voi ati incercat Nahema? Cum vi s-a parut? Astept cu drag comentariile voastre :) 

Va pup! 


Comentarii

Diana a spus…
imi place sa ajung pe la tine, mai ales cand scrii despre guerlain :)
eu la parfumurile lor nu am ajuns inca, insa rimeluri, perle de toate felurile, pudre, ihmmm, toate sunt o minunatie!
popaurelia a spus…
da imi place mai ales ce frumos le descri dar din pscate eu inca nu am ajuns sa o miros dar stiu ca este un miros placut
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur ca ti-a placut postarea mea. Casa Guerlain are parfumuri cu adevarat deosebite si chiar as fi curioasa daca ti-ar placea.
Adelina Tomescu a spus…
Iti dau dreptate, draga Diana! E musai sa incerci si parfumurile lor! Sunt minunate!
Diana a spus…
sunt pe lista, in curand! poate prind ceva oferte de black friday! :D
Bianca Rogoveanu a spus…
Sunt o mare amatoare a casei Guerlain, dar recunosc ca nu am auzit de Nahema pana acum !

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m