Hai sa vorbim despre... dermocosmetice

Buna fetelor!

Ce faceti?

Eu vroiam de mult sa abordez subiectul dermocosmeticelor. De cativa ani, de cand citesc bloguri si am descoperit atata informatie, am inceput sa fiu mult mai atenta la produsele pe care le folosesc. Sunt mandra de mine pentru ca acum sunt responsabila si nu imi mai chinui pielea cu tot felul de produse cu ingrediente dubioase.

Acum stiu sa aleg exact ce mi se potriveste si chiar se vede ca pielea mea arata mai bine. Nu am avut niciodata probleme mari, acnee sau alte chestii dar totusi ma mai confruntam cu un aspect imbacsit al tenului cateodata.
Sunt norocoasa ca nu am un ten foarte pretentios, nu sunt alergica la diverse ingrediente, cum e mama mea, dar totusi iarna pielea mi se inroseste repede si capata un aspect ciudat.
Ca sa combat aceste probleme m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa apelez la dermocosmetice. Am mai multa incredere in ele decat in cremele din  supermarket.
Am incercat pana acum mai multe branduri de dermocosmetice si deocamdata m-am oprit la Ivatherm. Folosesc de la ei Apa Termala, Lotiunea micelara si Crema Hidratanta Ivamat. Pot sa spun ca aceste 3 produse fac parte din ritualul meu zilnic.

Poate afinitatea mea fata de Ivatherm se datoareaza si datorita faptului ca mi-am petrecut majoritatea vacantelor la Baile Herculane, avand bunici in zona. O sa tin minte mereu cum imi povestea bunica legende de prin zona si imi vorbea despre apa termala care are atatea beneficii. Imi placea sa fac bai termale si pielea mea arata grozav! Imi pare rau ca statiunea nu e valorificata asa cum merita si mi se rupe sufletul cand vad frumoasele cladiri de odinioara lasate in paragina... Dar poate intr-o zi lucrurile vor sta altfel, nu vreau sa imi pierd optimismul.

Statiunea Baile Herculane se afla pe Valea Cernei, la 40 km de Drobeta-Turnu Severin, la o altitudine de 160 m. Parcul National Domogled - Valea Cernei, de o frumusete aparte, rivalizeaza cu cele mai renumite parcuri nationale din lume. Baile Herculane este cea mai veche statiune balneara din Europa, atestata documentar din 153 e.n. si cunoscuta pentru efectele terapeutice miraculoase ale apelor sale termale. Romanii spuneau "Ad aquas herculi sacras". In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocratia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Statiunea Baile Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati. In 1852, imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind « cea mai frumoasa statiune de pe continent ». Imparateasa Elisabeta - indragita Sissi - scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare.

Am mai facut reviewuri la Lotiunea Micelara si la Crema Ivamat AICI si o sa fac si pentru apa termala.
Sunt multumita de produse si le-am recomandat cu drag, atat fetelor cu pielea sensibila, dar si celor care au o piele normala si vor sa acorde mai multa atentie felului in care isi ingrijesc tenul :)

Voi ce dermocosmetice folositi? Preferati sa folositi un produs dermocosmetic, chiar daca e mai scump? Sau considerati ca nu e diferenta fata de produsele din supermarket?

Astept parerile voastre!

Va pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m