Omega 3 are grija de tine

Am inceput sa va povestesc despre rolul pe care Omega 3 il are in mentinerea sanatatii noastre. Poate stiti ca organismul nostru nu este capabil sa produca acesti acizi grasi si de aceea este esential ca dieta noastra sa contina Omega 3. 


Putem numi acest element o adevarata minune pe care marea ne-o daruieste prin intermediul gratiosilor pesti. Omega 3 are atatea beneficii incat fiecare dintre noi vom descoperi ca avem nevoie de el. O sa fac o scurta recapitulare a actiunii acidului gras Omega 3 asupra organismului. 



  • multiplele beneficii constatate chiar la nivel celular, acolo unde se manifesta rolul protector pe care il joaca Omega-3 in membrana celulelor care, asa cum se stie, este alcatuita din acizi grasi. Continutul de acizi grasi Omega-3 din membrana protejeaza celulele impotriva atacului radicalilor liberi si scade semnificativ riscul aparitiei de celule maligne.
  • stimuleaza regenerearea tesuturilor ajutandu-ne astfel sa avem o piele frumoasa cu o capacitate de videcare mai mare. Deasemenea articulatiile vor fi mai mobile, acest lucru va poate ajuta mai ales daca practicati un sport sau sunteti pur si simplu foarte active.
  • scade tensiunea arteriala si incidenta bolilor cardiovasculare. Eu chiar am in familie probleme de aceasta natura si aportul de Omega 3 imi este mai mult decat necesar.
  • stimuleaza buna dispozitie si previne depresia. Este deosebit de util mai ales acum, in perioada in care melancolia poate pune usor stapanire pe noi
  • creste imunitatea
  • stimuleaza metabolismul
  • imbunatateste functia cognitiva si vizuala si contribuie la buna functionare a sistemului nervos.
  • scade nivelul colesterolului
  • fluidizeaza sangele ajutand astfel circulatia
E atat de simplu sa avem grija de noi. Trebuie sa fim constiente ca frumusetea nu poate exista decat daca suntem sanatosi si astfel trebuie sa ne preocupam mai mult de buna functionare a organismului nostru. 


Avem datoria sa prevenim numeroasele afectiuni care pot aparea la orice varsta. E important sa ne respectam corpul pentru ca, la urma urmei e singurul pe care il avem. 
Eu am decis sa fiu mult mai constiincioasa in ceea ce priveste sanatatea mai ales pentru ca m-am confruntat cu situatii pe care le puteam evita daca aveam mai multa grija de mine. 
Va doresc multa sanatate si sper ca va placut seria aceasta de postari cu privire la organismul nostru!


Va pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m