Avem nevoie de Omega 3?

Buna fetelor!


In seara asta vreau sa vorbim despre suplimentele nutritive. Stiti ca eu sunt adepta aportului de substante benefice pt organism mai ales pentru ca eu sunt foarte pretentioasa la mancare. Nu mananc foarte multe alimente sanatoase cum, ar fi usturoi, salate, peste, carne in general, etc. Iata de ce pentru mine e absolut necesar sa imi ajut organismul sa ramana sanatos. 




Am mai intalnit si clisee de genul : "eu mananc orice, nu am nevoie de suplimente" sau "ma feresc sa iau pastile".
De ce oare? 


In tarile mai evoluate suplimentele sunt la ordinea zilei. Oamenii sunt educati sa inteleaga ca aceste "pastile"sunt diferite de cele care trateaza anumite afectiuni si nu reprezinte nicidecum o slabiciune sau dependenta. 
Intr-o lume in care cu greu facem fata poluarii, stresului, vietii agitate pe care o ducem. Timpul parca s-a comprimat si sunetm nevoiti sa facem mult mai multe lucruri intr-o perioada extrem de scurta. Cum facem fata? Cine ne ajuta cand termenele limita pe care le avem pentru a face un lucru ne preseaza? Cine este langa noi atunci cand grijile ne fac creierul sa reactioneze mai greu datorita stresului? 


Ei bine putem sa ne ajutam singuri incercand sa traim o viata cat mai sanatoasa si mai organizata. Trebuie sa incercam sa mancam sanatos, sa renuntam la vicii si sa ne impartim timpul in mod practic. 
Aici apare insa o alta problema... 


De exemplu fiecare minut din timpul meu este ocupat cu ceva. Petrec o mare parte a zilei la serviciu, apoi la sala de fitness, acasa, mananc ceva usor, dorm vreo 6-7 ore si o iau de la capat. Mi-e foarte greu sa imi mai gasesc ragazul necesar de a pregati mancaruri sanatoase. In situatia mea probail ca sunteti multe dintre voi. 


Ce fac atunci? Apelez la suplimentele nutritive. Am invatat sa dau atentie acestor lucruri de la mama mea care ingrijorata fiind ca nu mananc atatea mancaruri, mereu incerca sa imi iau necesarul de vitamine si minerale din alte surse. 


Álaturi de LYSI vreau sa va vorbesc despre importanta pe care o are Omega 3 pentru organismul nostru. 




Ce este Omega 3?


Acizii grasi Omega 3 sunt materii grase ce fac parte din familia acizilor grasi polisaturati. Majoritatea oamenilor sunt convinsi ca absolut toate lipidele sunt periculoase pentru sana­tate. In felul acesta, ajung sa elimine din alimentatie cele mai multe dintre „lipidele bu­ne”. Din pacate, acizii Omega-3 se numara printre acestea. 


Omega 3 poate fi procurat din 2 surse: pestele si plantele. Este recomandat sa consumam macar 2 mese pe saptamana care sa contina peste dar nu putem face acest lucru si atunci organismului ii lipsesc acesti acizi grasi. Deasemenea daca alegem sa consumam peste ca atare trebuie sa avem grija sa fie de buna calitate pentru ca exista posibilitatea ca el sa provina din ape contaminate si atunci ne facem mai mult rau decat bine. Somonul, macroul, sardinele, heringul si calcanul contin Omega 3.






De ce avem nevoie de Omega 3? 


O sa va spun ca acizii grasi Omega 3 ne ajuta sa avem o piele frumoasa si elastica, ne pastreaza inima sanatoasa, incheieturile flexibile si ne ajuta creierul sa functioneze la cote maxime. Suna bine? Deasemenea scade colesteroul "rau"si vom avea un organism revigorat si tanar mai mult timp. Un alt avantaj este ca poate fi folosit atata de tineri cat si de persoanele mai in varsta. 




Acum va provoc pe voi la o discutie. Cata importanta acordati sanatatii? Intr-o lume in care frumusetea exterioara e pe primul loc, cati dintre noi ne ingrim si de buna functionare a organismului? 


Astept raspunsurile voastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m