100% romanesc - Magiunul de prune Topoloveni

Buna seara, dragile mele! 

   In seara aceasta o sa va povestesc despre un produs delicios care m-a facut sa ma simt mandra ca sunt romanca. Daca ma cititi de ceva vreme stiti ca sprijin produsele romanesti si le apreciez pentru ca sunt convinsa ca inca putem sa oferim lucruri de calitate, apreciate si peste hotare. 

   Nu mai lungesc vorba si va dezvalui motivul bucuriei mele: Magiunul de prune Topoloveni. 



Se spune despre deliciosul Magiun ca.... 

"... este multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian traditional taste“, premiat Great Taste Awards Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut multiple certificări ale calităţii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, am efectuat un studiu clinic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat”.
Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100%natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten.
Sonimpex Topoloveni, cu Magiunul de prune Topoloveni si gama Topoloveana de produse fără zahăr adăugat, din fructe, legume și petale de flori este Furnizor al Casei Regale a României."
Ce spun eu? 

   Inca de cand am primit borcanul de Magiun de prune Topoloveni spre degustare, am fost intrigata de faptul ca produsul nu are adaos de zahar! Va vine sa credeti? Mie mi-a fost greu, recunosc, dar iata ca se poate, iar Magiunul Topoloveni e mai mult decat delicios! Inca din copilarie, magiunul de prune a fost preferatul meu si il mancam cu pofta de fiecare data cand voiam ceva dulce. Mama si bunica preparau cu grija deliciosul magiun, iar eu stiam ca in camara cu siguranta gasesc de fiecare data cel putin un borcan. 
   
   Sunt o persoana care isi agata amintire de obiecte, gusturi si mirosuri si poate de aceea atunci cand simt gustul Magiunului de prune autentic, preparat dupa o reteta romaneasca, ma simt purtata inapoi in timp, atunci cand nu stiam ce e grija si ma bucuram de orice raza de soare. Am regasit in Magiunul de prune Topoloveni gustul acela special de care imi era dor si va spun un secret: desi aveam intentia sa il folosesc si pentru o prajitura, l-am dat gata in trei zile, intins pe paine, alaturi de o cana cu lapte, insa i-am promis ca o sa ii dau sansa sa imi incante simturile si in alte preparate, mai speciale. Sunt sigura ca daca ati gustat macar o data Magiunul de prune Topoloveni, ma intelegeti perfect. La urma urmei, cum sa ii rezist deliciului brun, de o consistenta perfecta, de ti-e mai mare dragul sa il intinzi pe paine ?!? 



   Personal, prefer la orice dulceata sau magiun gustul un strop mai acrisor, mai aproape de cel natural al fructelor din care este preparat. De cateva luni bune, ma straduiesc sa mananc cat mai sanatos, eliminand cat mai multe dintre alimentele care nu imi fac bine, iar faptul ca ma simt si arat altfel ma motiveaza sa merg mai departe cu acest stil de viata. 

   Sa va mai spun cate ceva despre deliciosul Magiun de prune Topoloveni:

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de la vârsta de 6 luni - când începe diversificarea alimentației; este permis și persoanelor bolnave de diabet (cu recomandarea medicului curant) - grație indicelui glicemic scăzut.



Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă Magiunul de prune Topoloveni ca pe un ”dulce sănătos”, cu efecte benefice asupra sănătății:

 - oaselor, fiind indicat copiilor, adolescenților, femeilor pre– și postmenopauzale, bărbaților, bătrânilor, datorită conținutului de bor (3,5mg/1000g) care previne apariția osteoporozei, facilitează asimilarea calciului, magneziului și a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sănătatea sistemului osos;
 - dinților, datorită conținutului de xylitol natural, care oprește demineralizarea dinților (nu permite aderarea plăcii la dinți) și remineralizează dinții atunci când există deja carii formate;
 - sistemului imunitar, prin creșterea rezistenței la infecțiile virale și bacteriene;
 - sistemului nervos și muscular, datorită aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanți;
- are efect anti-stres, întărește mecanismele naturale de adaptare la stres și previne apariția oboselii cronice;
- stimulează procesele naturale de detoxifiere, previne constipația, îmbătrânirea precoce, are efect anti-aging oferind strălucire și tinerețe tenului;
- este energizant general al organismului, prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de către creier, mușchi, alte organe vitale;
- previne apariția diabetului de tip 2 (datorită indicelui glicemic scăzut, 39/100 gr produs), a aterosclerozei, a bolilor cardio-vasculare, a bolilor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer (in special a cancerului de colon), a bolilor Parkinson si Alzheimer.
  
Afland toate aceste lucruri despre Magiunul de prune Topoloveni nu pot decat sa ma bucur ca exista si dulce sanatos! 

Daca si voi vreti sa incercati Magiunul de prune Topoloveni va spun ca il gasiti pe site-ul Sonimpex, chiar AICI, alaturi de alte bunatati, dar si la urmatoarele adrese: 

Magazin Str. C.A. Rosetti, nr. 26, Sector 2, Bucuresti 

Magazin Bd. Carol I, nr 57, Sector 2, Bucuresti


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m