Povesti parfumate... Guerlain La Petite Robe Noire

Buna seara dragele mele cititoare!

   De astazi inaugurez o noua rubrica a blogului - Povesti Parfumate. De ceva timp incoace, parfumurile au devenit o placere vinovata pentru mine. Nu ma mai satur de miresmele imbietoare, as vrea sa incerc mereu ceva nou si deosebit.

   Preferata mea este Casa Guerlain, nicio alta casa nu se compara cu ei si in parfumurile lor ma regasesc, parca au fost create dupa dorintele mele. 

   De curand, a aparut precum primele flori de primavara, sansa de a-mi cumpara La Petite Robe Noire (multumesc Gabriela si Simona), o creatie 2012 a casei. In spatele aromei inconfundabile sta Thierry Wasser, cel desemnat sa duca mai departe traditia casei Guerlain.



   Am fost coplesita si cand a ajuns in sfarsit, l-am privit incantata de frumusetea sticlutei sale, ma bucur ca Guerlain a ales aceasta sticla pentru La Petite Robe Noire. Apoi am aplicat parfumul la incheietura mainii...Si povestea incepe...


   Picaturile parfumului au atins ca o boare de roua incheietura mainii mele stangi. S-a asezat cuminte pe piele, sarutat-o prelung si a alintat-o cu acordurile sale gurmande. Cireasa neagra a aparut prima. O cireasa coapta, zemoasa, ca intr-o livada unde pomii sunt aplecati de povara fructata. Fructele au cazut pe jos si soarele le alinta pana cand aerul este saturat de mirosul lor suculent, dulce amarui.

   Lemnul dulce isi face intrarea discret, acordurile sale se aseaza langa cirese pentru a le mai domoli dar in finala se imbiba cu sucul lor dulce. Fructele rosii apar si ele, incercand sa atraga atentia asupra lor. La Petite Robe Noire ma ademeneste spre padure. Pasesc cu precautie, nestiind ce ma asteapta. Primesc in dar migdale aromate, blande ca mangaierea mamei.

   Silueta cu rochita neagra imi face semn discret sa o urmez si... dispare pentru o secunda...Revine cu un buchet de trandafiri de Taif. Imi intinde buchetul si cand il iau in brate observ batoanele de vanilie printre petalele carnoase ale trandafirilor. Vanilia imi gadila simturile. Ma imbraca cu aura ei calda. Se aseaza peste fructe, prinde de mana lemnul dulce, imbraca trandafirul... Le ameteste cu senzualitatea ei. Amestecul magic, intra cu delicatete intr-un plic de matase si se scufunda intr-o ceasca de ceai. Aroma sa iese la suprafata puternica si calda.

   Imi misc usor mana stanga pentru a simti notele de baza. Parfumul este acum cald, magic, gurmand, dar nu ca o prajitura cu mult zahar si crema colorata. Gurmand precum dulceturile aromate ale bunicii, acelea pe care le lega frumos si le aseza la intuneric. La Petite Robe Noire este parte din mine acum. Imi sopteste ca imi va iubi pielea mereu...

Piramida parfumului:

Note de varf: Bergamota, Migdala, Cirese amare, Fructe de padure rosii

Note de mijloc: Trandafir, Ceai, Trandafir Taif, Lemn dulce

Note de baza: Anason, Boabe Tonka, Patchouli, Vanilie, Iris

Persistenta: 6-8 ore pe pielea mea

Siaj:  Moderat, se simte la o lungime de brat fata de corp.

Printre parfumurile casei Guerlain, acesta este potrivit si domnisoarelor. Nu este asemanator cu clasicele creatii precum Shalimar, Samsara, Mitsouko sau L'heure Bleue, asadar este mai usor de purtat si daca nu sunteti obisnuite cu casa Guerlain, va recomand sa incepeti cu La Petite Robe Noire

Care sunt parfumurile care va plac? Dar casa preferata? Astept cu nerabdare comentariile voastre!

Va pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m