Recenzie Shalimar Guerlain - Apa de toaleta

Buna dragele mele cititoare!

Scriu postarea aceasta cu emotie pana in varful degetelor. Am asteptat de foarte multa vreme sa am acest parfum si acum ca in sfarsit e al meu, nu ma mai satur sa il miros.

Despre Shalimar am aflat de la Adela Sirghie. Ea mi-a deschis apetitul pentru parfumurile Guerlain si de atunci sunt indragostita iremediabil de Shalimar, Samsara, Herba Fresca... Parfumurile create de casa Guerlain sunt facute exact pe gustul meu: sofisticate, cu arome care isi schimba notele de nenumarate ori pana se "aseaza" pe piele. Exact asa este si Shalimar.


Shalimar a fost creat in 1925 de catre Jacques Guerlain ca un tribut adus legendarei povesti de dragoste dintre Mumtaz Mahal si imparatul Shahjahan. Shalimar este numit dupa Gradinile Shalimar, preferatele reginei.

Note de varf:

Citrice, cedru, bergamota, lamaie

Note de mijloc:

Iris, patchouli, iasomie, vetiver, trandafir

Note de baza:

Piele, lemn de santal, opoponax, mosc, zibeta, tamaie, vanilie, boabe tonka

Cum simt eu acest parfum? 

Ah, pentru mine e ca si cum timpul si spatiul nu ar mai avea niciun reper, as fi pierduta printre povestile din 1001 de nopti, as fi dintr-o data o printesa araba invaluita in matasuri si voaluri, fiecare miscare a lor imprastiind in jur aroma vaniliei. As avea drept podoabe cercei din aur si safire iar mainile mele pe care se odihnesc bratari ce par fluide ar mirosi a ulei de roze. In iatacul meu ar fi o boare usoara de fum de tamaie si toate s-ar contopi intr-o aroma unica ce poarta in ea toata opulenta Orientului.
Asa e Shalimar pentru mine...Imi sopteste povesti de fiecare data cand in port, ma face sa ma simt speciala. Sta aproape de pielea mea, si lasa in urma o usoara mireasma care poate cuceri instant sau poate trece drept ïnvechita.
E adevarat, Shalimar nu place tuturor. Dar tocmai acest lucru il face special. Trebuie sa ai o anumita stare de spirit ca sa il descoperi. Poate acum 5 ani nu mi-ar fi placut, dar acum nu l-as schimba pentru nimic in lume.

Notele sunt foarte bine alese, nu miroase deloc sintetic si nu da dureri de cap ( asa am patit cu So Elixir de la YR desi initial chiar mi-a placut )

Fiind un parfum sofisticat, va recomand ca inainte de a-l cumpara sa il testati pe piele si abia dupa ce ii descoperiti toate notele ( e ca un cameleon) il puteti achizitiona. Pe pielea mea, apa de toaleta dureaza in jur de 4-5 ore iar apa de parfum o simt si dupa dus.

Nu va spun mai multe, sunt curioasa cum vi s-ar parea voua Shalimar, ce povesti v-ar spune in taina, ce amintiri v-ar lasa.

Care e parfumul vostru preferat? Astept comentariile voastre, va pup!

Comentarii

Adelina Tomescu a spus…
Hey! Thank you for your comment, I really appreciate it! I am sorry for my delayed answer, I stopped by on your blog and it is really lovely!
Adelina Tomescu a spus…
Pe acesta nu l-am incercat inca :)

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m