Ne indulcim cu mierea Apimond?

Buna dragele mele!

Ce mai faceti voi?

Eu sunt cam stresata deoarece in 15 ianuarie incep sesiunea si am tare mult de invatat. Sper sa trec cu bine peste toate examenele.

Pentru un plus de vitalitate si energie in aceasta perioada solicitanta am inclus si mierea in alimentatia mea pe langa suplimentele cu catina, lecitina,calciu si aminoacizi. De regula nu mananc foarte sanatos, sunt pretentioasa la mancare, asa ca incerc sa imi iau vitaminele si mineralele din altceva daca legumele si fructele nu le prea includ in alimentatia zilnica.

Mierea este alimentul minune pe care il consum cu placere, delectandu-ma cu noi si noi sortimente. Inca nu m-am hotarat care este preferata mea insa imi plac cele mai deosebite cum ar fi mierea cu vanilie, mierea de brad, mierea de zmeura (fructul meu preferat), mierea de mana, mierea de izma, etc.

Astazi o sa va vorbesc despre doua sortimente: mierea de zmeura bio de la APIMOND cu care imi indulcesc ceaiurile si diminetile si despre mierea de salcam cu baton de vanilie Bourbon bio.

Mierea de zmeura


Ce spune producatorul?

Mierea de zmeură - are o aromă discretă de zmeură, cu parfum proaspăt și gust plăcut. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse și răceală. Reglează activitatea ovarelor, previne apariția unor afecțiuni precum osteoporoza și este cunoscută ca reîntineritoare pentru ten.
Mierea provine din apicultura ecologică românească și este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte. Albinele culeg nectarul florilor și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.

Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 40ºC  pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.
Ce spun eu? 

M-am bucurat foarte mult ca am avut posibilitatea sa incerc acest sortiment de miere. Am desfacut borcanul cu forma frumoasa, precum delicioasele borcane cu gem ale bunicii, si am savurat lacoma o lingurita cu miere. La fel cum imi place sa degust ceaiurile si sa le simt fiecare nota din buchetul aromatic, la fel fac si cu mierea. Aceasta miere mi s-a parut mai dulce decat suratele ei si mi-a placut aroma usoara de zmeura. Culoarea mierii este un auriu roscat, intocmai ca un asfintit de soare in miez de vara.
Mierea cu zmeura o folosesc aproape zilnic, iau dimineata cate o lingurita iar atunci cand imi fac cate un ceai aromat, adaug miere pentru o savoare deosebita.

Deasemenea mi-am promis sa mananc mai putine dulciuri si cand mi-e pofta de ciocolata imi "pacalesc" organismul cu o lingurita de miere. Anul acesta vreau sa imi organizez altfel stilul de viata si am inceput sa merg iar la sala de fitness, iau suplimente cu catina si i-am facut loc minunii create de harnicele albinute in viata mea. Pot spune ca ma simt intradevar bine si desi am racit putin in iarna aceasta, mi-a fost mult mai usor sa inving raceala fara sa ma indop cu medicamente. Am baut ceaiuri cu miere si nu am renuntat la miscare in favoarea plansului de mila in varful patului.

In alta ordine de idei, ca orice fata care se respecta nu se putea sa nu folosesc mierea si in scopuri cosmetice, asadar iata retetele cu miere pe care le folosesc constant:

Masca cu miere si galbenus de ou

 1 lingura de miere
 1 lingurita de ulei de migdale (ulei de masline, samburi de struguri, etc)
 1 galbenus de ou
Se amesteca pana la omogenizare, se tine masca rezultata 20 de minute pe fata, apoi se spala cu apa calda.

Masca cu lapte si miere (nu e asa ca suna delicios?)

1 lingura de lapte
1 lingura de miere
 Se tine pe fata 20 de minute, se clateste.

Exfoliant pentru corp cu miere

2 linguri de miere
3 linguri de zahar brun
1 lingurita de lapte
1 lingurita de ulei de masline sau orice alt ulei preferati

Faceti o baie sau un dus mai fierbinte decat de obicei, pentru a deschide porii, apoi masati exfoliantul pe intreg corpul. Clatiti si gata! Aveti o piele de bebelus!

Mierea de salcam cu baton de vanilie Bourbon bio



Al doilea sortiment despre care va povestesc azi este si mai delicios! Mierea de salcam cu baton de vanilie Bourbon este un adevarat rasfat pentru simturi! Iubesc vanilia in toate formele ei (trasatura mostenita de la tatal meu) si era clar ca miere + vanilie va fi combinatia ideala pentru o iubitoare de dulciuri aromate. Mi se pare extrem de versatila si o folosesc pentru ceaiuri (bineinteles) , le da o nota aparte, aristocratica, pentru clatite, alaturi de o prajitura cu mere, etc. Variantele sunt multe si le puteti adapta in functie de preferinte.

Ce spune producatorul?

Miere de salcâm cu vanilie  ( cu baton de vanila burbon ) este un produs cu o savoare deosebită de miere de salcâm și vanila burbon autentic.
Pentru iubitorii de miere  este un vis ce poate da diverse utilizări pline de fantezie și experiențe cu gust special.
Mierea cu vanilie este recomandată pentru sucuri, lapte, iaurt, cafea, ceai, ciocolată, clătite, salate de fructe și ca toping pentru înghețată și brânză.

Ce spun eu?

Mai e nevoie sa spun ceva? Acesta este un sortiment pentru gurmanzi, pentru cei care doresc sa se trezeasca dimineata intr-o camera unde aburii ceaiului alintat cu miere cu vanilie plutesc nestingheriti prin incapere pentru a le trezi simturile. Mierea aceasta se degusta lent, topindu-se in gura pana cand gustul ei va inunda mintea si va face sa visati la dupa-amieze lenese de vara in care soarele va impleteste bucati de aur in par si va dezmiarda pielea. Sau la un semineu in care focul spune povesti despre bunici ce presarau vanilie in placintele lor aromate... Mierea cu vanilie nu e doar un aliment sanatos. Ea te va face sa explorezi si alte dimensiuni ale gustului. De cand am gustat-o prima oara, nu ma mai despart de ea. Am oferit si apropiatilor o mica tratatie din borcanul magic dar restul pastez pentru mine, e pur si simplu prea buna!

Ambele sortimente, cat si alte minunatii le puteti gasi pe Apimond.ro

Voi consumati miere? Va place? Folositi produse naturiste?

Va imbratisez!

Comentarii

Larisa Duță a spus…
Și eu îmi doresc să încerc aceste sortimente. De îndată ce termin mierea de acasă, îmi voi cumpăra.

Îmi place foarte mult comparația ta din postare "Culoarea mierii este un auriu roscat, intocmai ca un asfintit de soare in miez de vara".

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m