Relaxare în Ținutul Sării - Conacul Molnos Kúria din Corund
Cred că pentru toți anul 2020 reprezintă o provocare, iar lumea, așa cum o știam până acum, s-a schimbat din toate punctele de vedere. Inclusiv percepția asupra vacanțelor și destinațiilor alese este alta, cel puțin în ceea ce mă privește. Din păcate, anul acesta nu am putut să mă bucur de un concediu așa cum se cuvine, adică măcar o săptămână într-un loc frumos, departe de rutina zilnică. Cu toate acestea, măcar pentru un weekend, am reușit să mă deconectez complet într-un loc de poveste: Conacul Molnos Kúria din Corund. Să vă povestesc.
Prin luna august am început să simt acut nevoia de a pleca undeva, într-un loc unde nu mai fusesem și care să îmi asigure acea doză de relaxare de care aveam nevoie. Tot căutând pe internet ceva care să întrunească criteriile mele pentru un sfârșit de săptămână ideal am dat peste un loc fabulos din Ținutul Secuiesc, respectiv Conacul Molnoș Kúria, așa cum am scris mai sus. Situat în Corund, județul Harghita, acesta părea să fie exact pe gustul meu: decorat în stil vintage, oferind condiții de cazare excelente și cu un mic dejun care oferea opțiuni și pentru vegetarieni. Am luat legătura cu proprietarii conacului și am rezervat pentru ultimele zile ale lunii august.
Odată ajunși acolo, am știut că am făcut cea mai bună alegere. De îndată ce am deschis poarta conacului, în fața ochilor mi s-a dezvăluit un peisaj de vis. Din curte se vedeau în zare niște dealuri domoale și verzi, iar în jur era atâta liniște, încât mi-aș fi dorit să fi putut rămâne acolo pentru cel puțin o săptămână. Am fost întâmpinați de proprietarii conacului, care ne-au îndrumat spre cameră și ne-au spus câte ceva despre facilitățile oferite.
Atunci când am rezervat o cameră la Conacul Molnos Kúria, unul dintre principalele motive pentru care am ales această proprietate a fost faptul că este doar pentru adulți, iar atenția pentru detalii se regăsește în fiecare colțișor.
Camerele sunt deosebit de spațioase, cu mobilier de epocă din lemn masiv, șemineu și elemente de ceramică pictate manual de către artizanii populari din Corund. Curățenia este exemplară, iar baia cu cadă vintage, cu picioare de leu, a fost de asemenea pe gustul meu.
Ce mi-a plăcut extrem de mult a fost sentimentul că sunt ”acasă”. Doar șapte camere sunt disponibile pentru oaspeți, lucru care a contribuit la senzația de relaxare și liniște. Practic, interacțiunea cu alte persoane cazate a fost minimă. Proprietarii ne-au explicat că ne putem plimba în voie prin conac și exact asta am făcut: am explorat fiecare colțișor.
La proprietate există și o terasă, unde luam micul dejun cu produse tradiționale (neapărat să încercați dulceața de fructe de pădure cu busuioc!), în aer liber, în liniște. De asemenea, există și un spațiu comun de relaxare, respectiv o sufragerie cu un șemineu imens și obiecte de epocă pe care le-am putut admira în voie, dar și un spațiu amenajat în beci, unde se poate lua masa în sezonul rece, lângă un șemineu deschis, cu un pahar de vin bun în mână. În fiecare încăpere am putut admira mobilierul de epocă și obiectele din alte vremuri. Ce desfătare!
Să vă povestesc un pic și despre latura modernă a conacului. Pentru mine, răsfățul suprem include apă. Ador să mă relaxez într-o piscină sau un jacuzzi, iar la Molnos Kúria ne-am bucurat de un ciubăr cu apă sărată, la temperatura perfectă de 35 de grade Celsius, de îți era mai mare dragul să stai în el. Mi-a plăcut să privesc stelele în timp ce pluteam în apa caldă, în liniște deplină.
Dacă atunci când am plecat de acasă ne-am făcut planul să explorăm zona Corundului, cu tot ce are de oferit, odată ajunși acolo am decis să ne luăm răgaz pentru odihnă, așa că majoritatea timpului am petrecut-o la conac. Am ajuns totuși pe Dealul Melcului, de unde izvorăște apă sărată și la poalele căruia se găsește un ștrand cu apă termală, răcoroasă. Ne-am plimbat puțin și prin comună, însă ne-au rămas o mulțime de locuri de explorat pentru data viitoare când vom mai ajunge în zonă.
Voi ce locuri deosebite ați vizitat?
Comentarii