Detalii intime - Cum să alegi, să porți și să iubești lenjeria intimă, cartea pe care fiecare femeie trebuie să o aibă

Dragile mele, așa cum v-am obișnuit, păstrez pe blog o atmosferă ceva mai destinsă. Vă povestesc astăzi despre o carte, o revelație a acestei primăveri, în care am găsit și informații pe care le știam deja, dar mai ales o mulțime de lucruri noi și deosebit de interesante pe care le-am absorbit ca un burete.

Așa cum v-ați dat seama și din titlu, este vorba despre ”Detalii intime -  Cum să alegi, să porți și să iubești lenjeria intimă”, scrisă de Cora Harrington și apărută la noi la editura Libris Editorial.


Încă de când făceam primii pași în adolescență m-a pasionat lenjeria intimă. Cea de inspirație vintage, din materiale prețioase, precum dantela franțuzească și mătasea, cu atât mai mult. Răsfoiam colecția cu reviste vechi ale mamei și urmăream cu interes croiurile deosebite ale corsetelor și sutienelor dantelate. Mă fascina felul în care o pereche de dresuri din mătase îmbracă picioarele femeilor și le pun în valoare. Aceeași fascinație o am și acum vizavi de lenjeria intimă. Și astăzi, la aproape 30 de ani, nu concep să port rochii sau fuste la evenimente fără să port ciorapi. Mi se pare un gest de răsfăț, un detaliu mărunt, poate neobservat de către cei din jur, dar care mie îmi dă o stare de bine. Dresurile favorile sunt cele pentru portjartier, dar am o slăbiciune și pentru cele cu dungă la spate, care amintesc de cât de inventive erau femeile în timpul războiului, când își desenau pe picioare modele pentru a simula că poartă ciorapi, naylonul sau mătasea fiind aproape imposibil de procurat.

Mi-a plăcut în mod deosebit un pasaj din primele pagini ale cărții scrise de Cora Harrington:

”consider că lenjeria reprezintă mai mult decât o bază pentru ținuta exterioară. Mai exact, ea este o metodă de a te îngriji, trata și de a te răsfăța. Lăsând deoparte toate celelalte lucruri pe care trebuie să le porți pentru a-i face pe alții fericiții, lenjeria îți poate fi destinată ție. Lenjeria nu este numită intimă doar pentru că este ascunsă, ci pentru că te poate reprezenta cel mai bine și îți poate scoate la iveală eul tău cel mai bine disimulat, identitatea ta secretă, ceea ce este extrem de important.”
În carte am găsit informații prețioase despre cum să ne alegem lenjeria intimă potrivită, în funcție de nevoi, materiale și mai ales, cum să cumpărăm mărimile potrivite. Am apreciat că autoarea a inclus și categoriile speciale de lenjerie, respectiv cea pentru persoanele care au trecut printr-o mastectomie sau persoanele transgender. Nu lipsește nici partea de istoric a pieselor de lenjerie, fiind acordată o deosebită atenție lenjeriei vintage. Corsetele se numără printre piesele mele favorita, așa că mi-a făcut plăcere să citesc capitolul dedicat lor.

Deosebit de util am găsit micul ghid al alegerii unei piese de lenjerie de calitate, în funcție de tipar, croi și desigur, material.

Concluzionând, cartea ”Detalii intime” este una pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă acasă, spre a-i servi ca ajutor în alegerea lenjeriei potrivite, dar și ca lectură menită să destindă. În plus, știm cu siguranță că un strop de cochetărie feminină nu stică niciodată, nu-i așa?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m