Cinci activități interesante pe care le poți face în timp ce stai acasă

Perioada dificilă prin care trecem acum cu toții ne determină să petrecem mai mult timp acasă. Fie că muncim de la domiciliu sau ne izolăm în case după orele de serviciu, pentru orele libere pe care le avem la dispoziție este bine să avem în minte cât mai multe activități interesante, care să ne distragă atenția de la gândurile negative. Mi-aș dori ca oamenii să devină mai responsabili, deși încă văd copii jucându-se în parcuri și bătrâni la foișorul din fața blocului, la o partidă de Rummy... Ar trebui ca cei care au privilegiul să stea acasă chiar să o facă. 



* Primul și poate cel mai important sfat este să faci din ”acasă” oaza ta de confort și relaxare. Potrivit filozofiei daneze Hygge, este important să stabilești o legătură puternică cu membrii familiei, într-un cadru relaxant și odihnitor. Acordă atenției atmosferei generale pe care o ai acasă. Atunci când soarele apune, ai grijă să ai în încăpere o lumină caldă și difuză, care să îți dea o stare de bine. Uită de telefon și computer și alege să fii prezentă.

* Nu uita de micile plăceri ale vieții: ciocolata preferată, un ceai delicios sau prăjitura care îți iese întotdeauna sunt cea mai bună companie în astfel de momente. Gândește-te la toate lucrurile pozitive din viața ta și împărtășește-ți recunoștința și cu cei dragi. Uită de subiectele care crează tensiune, precum politica sau economia. Stresul poate să mai aștepte.

* Învață să îți dedici timp. Poate până acum nu ai găsit răgaz să îți aplici masca de păr preferată sau să îți răsfeți pielea cu o baie fierbinte, cu uleiuri parfumate. Ei bine, acum este momentul. Aruncă o privire în dulapul din baie și folosește produsele care îți induc o stare de bine. Nu aștepta o ocazie specială să folosești spumantul de baie preferat, parfumul care îți place la nebunie, dar pe care îl păstrai pentru zile deosebite sau pijamaua din mătase pe care nu te lăsa inima să o porți. Fiecare zi poate fi una specială!

* Începe un serial nou. Aplicații precum Netflix, HBO Go sau Amazon abundă de seriale noi, așa că este imposibil să nu găsești unul care să îți fie pe plac. Spre deosebire de filme, un serial îți va capta atenția pentru mai mult timp, îți va stârni curiozitatea și cu siguranță vei simți că timpul trece mai repede. Dacă dorești, poți găsi seriale la care să te uiți cu întreaga familie, iar apoi să dezbateți împreună subiectul, alegându-vă personajul favorit.

* Fă mișcare! Chiar dacă petreci mai mult timp în casă, asta nu este o scuză să renunți la sport. Găsești pe internet o mulțime de videoclipuri dedicate sportului, fie că preferi să faci fitness, pilates yoga sau aerobic. Trebuie doar să găsești motivația să începi, iar restul va veni de la sine. Nu ai nevoie de aparate speciale sau un anumit tip de echipament. Tot ce ai nevoie este voința!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m