Bărbatul care n-a mai sunat - o carte care ți se lipește de degete

Bună seara, dragii mei cititori!

Vă povestesc azi despre o carte pe care am terminat-o curând și care stătea cuminte în lista de așteptare de ceva timp. Practic, de când a apărut. Am avut bucuria să o primesc din partea Libris luna trecută și mi-a ținut companie pe noptieră pentru scurt timp. De ce spun scurt timp? Ei bine, ”Bărbatul care n-a mai sunat” de Rosie Walsh se citește extrem de rapid. Când prindeam o clipă liberă, mă înfruptam pofticioasă din firul narativ și nu am fost deloc dezamăgită.



Nu știu cum sunteți voi, dar câteodată am chef să citesc romane care să mă țină în priză, dar care să nu îmi schimbe prea mult cursul gândurilor. Eu le spun cărți-film. Se citesc ușor, te țin în suspans și te relaxează, dar nu îți schimbă ideile după care îți trăiești viața. Așa este ”Bărbatul care n-a mai sunat”.

Conform descrierii de pe Libris, iată care este subiectul:

Imaginează-ți că întâlnești un bărbat, că petreceți împreună șase zile de neuitat și că te îndrăgostești nebunește de el. Sentimentul este reciproc, o simți cu toată ființă ta. Așa că, atunci când pleacă într-o călătorie și promite să te sune de la aeroport, nu ai niciun motiv să crezi că n-o va face.
Dar el nu mai sună.
Săptămânile trec, toți prietenii te îndeamnă să-l uiți, dar tu știi că trebuie să i se fi întâmplat ceva, trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui.
Și dacă descoperi că există într-adevăr un motiv, că ai avut tot timpul dreptate? Dar că motivul este singurul lucru pe care nu vi l-ați împărtășit unul altuia?
Adevărul.

Așa-i că și voi ați fi la fel de curioși să aflați deznodământul? Bine, nu o să vă spun care este secretul protagoniștilor, dar pot să vă spun că romanul structurat în trei părți nu o să vă lase deloc să vă plictisiți. Povestea se construiește piesă cu piesă, iar abia la final o să aveți prilejul să vedeți imaginea pe de-a întregul. Mi-a plăcut felul în care autoarea s-a jucat cu mintea mea. M-a lăsat să îmi creez propriile ipoteze cu privire la Eddie, apoi mi-a spulberat ideile fără menajamente. Personajele se luptă cu proprii demoni, își caută drumul, iar în final află că fiecare moment trăit își are rostul în povestea vieții lor.

Nu dezvălui mai mult, ar fi păcat, dar dacă v-am stârnit curiozitatea, cartea vă așteaptă pe site-ul Libris, în categoria Literatură universală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m