Fondul de ten Guerlain L’Essentiel promite îngrijire și aspect impecabil! Așa să fie?

Bună seara, dragile mele!

La fel ca majoritatea dintre voi, sunt mereu în căutarea fondului de ten perfect. În ultimii ani preferințele și criteriile de selecționare mi s-au schimbat foarte mult. Dacă în adolescență preferam produsele cu acoperire mai mare și aspect mat, acum sunt în căutare de formule transparente, cu proprietăți de îngrijire și aspect luminos. Printre preferatele mele se numără Giorgio Armani Luminous Silk, Makeup Forever Ultra HD, Dior Face&Body și Chanel Les Beiges, iar de la Guerlain iubeam la nebunie Parure de Lumiere care, dacă nu mă înșel, a fost înlocuit de Lingerie de Peau. Luna aceasta încă, un nou fond de ten mi-a intrat în grații, așa că se pare că am început anul cu bine. Guerlain a lansat L’Essentiel, un fond de ten cu 97% ingrediente de origine naturală ce promite 16 ore de rezistență și confort. 

Încă de la finalul anului trecut când am aflat că se va lansa am fost extrem de curioasă cu privire la acest fond de ten. Recunosc, m-a cucerit și sticla, frumoasă ca o bijuterie. Vineri, 18 decembrie, Guerlain L’Essentiel în nuanța 02N a ajuns la mine și, evident, l-am testat pentru a vedea dacă se ridică la nivelul așteptărilor. În România urmează să fie disponibil foarte curând, dar eu l-am comandat de la Place Vendome Haute Parfumerie din Belgia, pentru că nu am mai avut răbdare. În plus, serviciile acestui boutique sunt pur și simplu ireproșabile, așa că de fiecare dată cumpăr cu drag de acolo. Experiența este minunată, iar Steven, domnul care se ocupă de vânzări, este foarte bine pregătit și face recomandări excelente. 

Revenind la Guerlain L’Essentiel, produsul oferă o experiență multisenzorială. Mi-a plăcut, așa cum am spus și mai sus, flaconul acestui fond de ten. Este splendid! Acesta a fost creat de către unul dintre cei mai influenți designeri contemporani, Mathieu Lehanneur, aflat pe lista celor mai influenți 100 de designeri din lume. Artistul și-a imaginat sticla fondului de ten ca pe un obiect suspendat, ilustrând arta subtilă a echilibrului, atât din punct de vedere al formulei, cât și al beneficiilor pentru piele. Un alt aspect important pentru mine este mirosul produselor pe care le aplic pe ten. Guerlain L’Essentiel are un parfum discret de migdale crude, un miros elegant și subtil, care mi-a plăcut tare mult. Textura fondului de ten este satinată, cremoasă și la aplicare este nevoie de o cantitate foarte mică. Pentru întreaga față am folosit doar o pompiță de produs, aplicat cu degetele. Fondul de ten se întinde ușor și uniform, nu lasă dâre și se contopește cu pielea imediat. Acoperirea este medie și aspectul pielii devine foarte luminos.


Dacă îmi citiți blogul de ceva vreme, știți că folosesc zilnic SPF, iar Guerlain L’Essentiel vine cu un factor de protecție 20, care ajută pielea să fie proteșată mai mult timp. Desigur, nu este suficientă protecția solară oferită doar de produsele de machiaj, așa că atunci când ies din casă aplic mereu în prealabil o cremă cu SPF minim 30. În pozele de mai jos tenul era deja pregătit cu loțiune tonică, ser și cremă hidratantă, apoi am aplicat fondul de ten, un fard de obraz cremos și desigur, creion kohl, fard de pleoape și mascara. Pentru sprângene am folosit un gel fixator. 



Îmi place tare mult aspectul foarte natural al pielii, nu pare că aș purta machiaj și totuși pielea este luminoasă și uniformizată. 

Cei de la Guerlain spun despre formulă că are ingrediente inspirate de probiotice, stimulând producția de colagen și păstrând hidratarea, încetinind procesul de îmbătrânire al pielii. 

În lista de ingrediente se află:

PROBIOTICA YACON: Yacon este o plantă perenă, rădăcinoasă, cultivată în zonele calde și umede din America Latină (Venezuela, Peru, Argentina). Tuberculul de la Yacon conține ingrediente necesare organismului pentru a funcționa bine (aproximativ 67% inulină, minerale, vitamine și altele).

Extract de CACAO: Cacao este, de asemenea, considerat un fruct. Capacitatea antioxidantă a cacao-ului brut este considerată a fi mai mare decât la afine, merișoare sau rodie. Extractul de cacao oferă hidratare și protejează pielea de lumina albastră, aspră.

ALGELE ROȘII: Descoperite în apele calde ale Indoneziei și în largul coastelor Filipine, permit pielii să respire și o protejează împotriva poluării.

Formula nu conține ulei, alcool sau siliciu. Tehnologia inspirată de probiotice și prebiotice îmbunătățeste textura pielii și îi consolidează bariera de protecție.

Am purtat acest fond de ten timp de aproape 10 ore, iar ziua mi-a fost cu siguranță plină, fiind plecată din localitate. Iată cum a arătat Guerlain L’Essentiel după aproximativ 6-7 ore de la aplicare, nefixat cu pudră, fără să fie retușat.




L’Essentiel este disponibil în 30 de nuanțe, dar în România doar 9 dintre acestea se vor găsi în magazine. Prețul aproximativ este de 260 de lei. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m