Svensk Parfym a lansat trei parfumuri noi: En, Skymning și Sadel

Bună seara, dragi iubitori de parfumuri! 

  Poate vă amintiți că acum ceva timp v-am povestit pe blog despre parfumurile suedeze create de Henrik Lestréus, mai precis despre Svensk Parfym



  În toamna acestui an, Henrik a venit cu încă trei creații noi, potrivite pentru anotimpul rece: En, Skymning și Sadel. Am fost curioasă cu privire la ele, mai ales că primele trei parfumuri ale casei mi-au plăcut, mi s-au părut simple, monotematice, dar ușor de purtat și de iubit. 


  En

  Numele parfumului vine de la cuvântul suedez pentru ienupăr, un conifer apreciat în Suedia și folosit pe scară largă în gastronomie, tâmplărie, pentru a da aromă ginului, și iată, în parfumerie.

  En mi s-a părut un parfum... ciudat. Categoric nu este pentru toată lumea. Miroase foarte natural, puțin medicinal și mă duce cu gândul la uleiurile aromatice. Pe pielea mea este destul de masculin, mai ales fiindcă pe lângă ienupăr disting o notă de tutun. Nu este genul de parfum pe care să îl port, dar mi-ar plăcea să îl simt în mediul ambiental. Mi se pare că are o aromă care mă detensionează și mă liniștește. 

Skymning

  Am avut o experiență interesantă și îmbucurătoare cu acest parfum. Să vă explic de ce. Printre marile mele iubiri într-ale parfumeriei se numără notele de violetă și rădăcină de iris, mai exact mirosul acela uscat de pudră, de ruj și un strop de pământ reavăn. Acum câțiva ani, am găsit un parfum care întruchipa aceste note pe care le iubesc atât de mult. Din păcate, parfumul acela nu se mai fabrică acum, iar eu nu aveam speranța să găsesc ceva asemanător. 


  Asta până când am mirosit SkymningAh, ce dulce deja-vu! Construit parcă din amintirile mele, cu miros uscat, de parcă ar fi pudră, nu lichid, Skymning îmi răsfață simțurile. Numele parfumui înseamnă în suedeză ”amurg”, iar mirosul său simbolizează emoția resimțită în momentele în care, pe cerul Suediei, soarele pictează jocuri de culori, rare și inedite. Notele de violete, mosc și iris se împletesc perfect, într-un melanj puțin gurmand și crează un parfum ușor melancolic, dar care totuși ascunde o rază de speranță. Pur și simplu perfect!

Sadel

  Un parfum de culoarea coniacului, imaginat ca un tribut măiestriei și design-ului tipic suedez, simbolizând legătura unică între meșter și creația sa. Sadelcu notele sale de pielărie, caramel și tutun mi se pare cel mai complex dintre cele trei, dar și cel mai cald. Parfumul este dens, ca un sirop de caramel, dulce, onctuos și foarte intens. 

Cu toate că nu mi se pare feminin, l-aș putea purta în diminețile geroase de iarnă, să îmi țină de cald precum o pătură moale. Sadel este un parfum misterios, care nu își dezvăluie prea ușor secretele. A trebuit să îl port de câteva ori, la temperaturi diferite și având stări de spirit diferite pentru a-l putea aprecia just. Cred că pe pielea unui bărbat ar fi și mai potrivit. Mmm! 

  Voi ce parfumuri purtați iarna aceasta?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m