Review&swatches: CHANEL Collection Libre Numeros Rouges

Bună seara, dragile mele iubitoare de frumos!

   Astăzi vă arăt ceva cu totul și cu totul special: colecția de Crăciun de la Chanel, în materie de machiaj, desigur. (nu că nu aș visa la o geantă, dar...)

  
   Lucia Pica, directorul de creație Chanel, a ales pentru colecția Numeros Rouge nuanțe opulente și speciale de roșu, kaki, verde smarald și burgund. fiind inspirată de Coco Chanel care adora pur și simplu roșul pe buze, purtând rujuri de această culoare cu fiecare ocazie. 

   La fel ca mine, Lucia crede că există o nuanță de roșu pentru fiecare femeie, așadar pentru colecția aceasta a creat patru nuanțe de roșu, fiecare cu un alt subton, pentru a se potrivi oricărei femei. 

    Mi-ar fi plăcut să cumpăr fiecare fard din colecție, însă m-am oprit la două rujuri, un fard cremos și un creion retractabil. Mai jos o să vă povestesc despre fiecare dintre ele. Rujurile sunt cele care mi-au atras prima oară atenția deoarece vin acum într-un ambalaj special, ediție limitată, într-o nuanță vie de roșu. 

   Carcasa metalică și sistemul click-it a acestor rujuri sunt pur și simplu grozave. Ambalajul arată elegant și luxos, e o plăcere să le văd în trusa mea de machiaj.


    Rouge Allure Velvet No. 3 - este descris pe site-ul Chanel ca fiind o nuanță de ”brown-red”, roșu cărămiziu, sau roșu maroniu. Gama Velvet este alcătuită din rujuri mate, dar care nu usucă buzele și nu arată deloc nenatural pe buze. 


    La Chanel mat înseamnă aspect de catifea, iar textura este un vis, nici nu simți că porți ruj! Culoarea am ales-o pentru că mi se potrivește foarte bine cu subtonul rece al pielii și mi s-a părut perfectă pentru sezonul rece. Rezistența rujului este foarte bună, în jur de 6-8 ore. Textura este, așa cum am spus mai sus, foarte confortabilă, iar mirosul este ușor floral, clasic pentru cosmeticele Chanel.


Rouge Allure No. 4 - este o nuanță de roșu oranj, ”orange red” pe site-ul Chanel, care în mod normal s-ar potrivi mai bine fetelor cu subton mai cald al pielii, sau măcar cu un ten mai închis. Și totuși... Cum să îi fi rezistat? Nuanța este splendidă, bogată și foarte luminoasă, așa că, deși nu mă încadrez deloc în descrierea de mai sus, am ales No. 4 și nu îmi pare rău nicio clipă. Iată de ce: 

Rouge Allure No. 4

   Rujul face parte din gama clasică Chanel - Rouge Allure, cu finish satinat, lucios și culoare bogată. Textura este minunată, rujul este foarte cremos și hidratant, iar liniile fine de pe buze sunt estompate. 

   Rezistența este ceva mai mică decât la gama Rouge Allure Velvet, acesta rămânând pe buze fără să fie nevoie de retușuri cam 5-6 ore, dacă nu mănânci ceva uleios. 



Ombre Premiere Silverscreen - este un fard cremos, ultrarezistent într-o nuanță deosebită de kaki, cu subtonuri argintii, olive și gri. Greu de descris, dar minunată odată ce o vezi în realitate. Până nu de mult nu foloseam farduri cremă decât foarte, foarte rar. Apoi am descoperit Ombre Premiere de la Chanel (mai am și nuanța Undertone din linia permanentă) și lucrurile s-au schimbat. Aceste farduri cremoase sunt foarte ușor de aplicat, fie cu pensula care le însoțește, fie cu degetele. Eu nu folosesc o bază sub aceste farduri și nu am avut probleme cu rezistența. 


  Revenind la Silverscreen, culoarea chiar este specială și se potrivește de minune ochilor căprui. Aspectul este unul sidefat, cu particule foarte, foarte mici de sclipici (nu știu dacă e cuvântul potrivit aici), dar fardul nu evidențiază deloc ridurile fine de pe pleoape, fiind foarte luminos.


  Fardul se poate purta de sine stătător, sau ca bază pentru fardurile pudră.

Stylo Yeux Waterproof 857 Legendary Green - varianta de sărbătoare a creionului retractabil Chanel vine într-o nuanță intensă de verde-pădure. Formula este la fel cu linia permanentă, dar culoarea este ediție limitată. 

   Textura este foarte plăcută, creionul alunecă ușor pe piele, iar odată ce se usucă, rămâne la locul lui până la demachiere. Se poate aplica și pe linia apei, pe pleoapa inferioară. 

   Mi se pare că această culoare arată foarte bine atât în combinație cu Silverscreen, cât și împreună cu farduri în culori calde precum maro ciocolată, sau bej. 


   Am achiziționat o parte a colecției, respectiv Rouge Allure Velvet No. 4 și fardul Ombre Premiere Silver Screen din magazinul Haute Parfumerie Place Vendome, Belgia, prin comandă online. Am avut parte de cea mai frumoasă experiență la cumpărături alături de ei. Steven, cel care s-a ocupat de comanda mea a fost foarte atent la preferințele mele și m-a ajutat să aleg exact ce aveam nevoie. Totul a fost la superlativ. Mulțumesc! 

   Celelate produse le-am cumpărat din magazinul Chanel, Băneasa din București, prin comandă telefonică. Doamnele de acolo sunt foarte amabile și mi-au expediat comanda prin curier. Am vizitat magazinul Chanel din Băneasa de două ori anul acesta și m-am bucurat să găsesc acolo femei pasionate de ceea ce fac și gata să mă ajute să aleg ce e mai bun pentru mine. Mulțumesc, din nou! 

  V-a plăcut ceva din această colecție?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m