Ce iti ascunde partenerul tau? "Secretul sotului" de Liane Moriarty

 Bună seara, dragi iubitori de carte!  
  
    La mine în oraș și-a mutat bagajele toamna cea gri, anotimpul care ne îndeamnă să stăm mai mult în casă, cu ceașca de ceai în mâini și cu pătura pe genunchi, citind o carte bună, desigur!  
  

   
   Că tot a venit vorba despre cărți, hai să vă spun cum a fost "Secretul soțului" de Liane Moriarty, roman pe care l-am terminat curând.  
  
   Să vă arăt de ce mi-a atras atenția:  

Imaginează-ți că soțul tău ți-a scris o scrisoare pe care nu trebuie să o deschizi decât după moartea lui. Mai mult, imaginează-ți că acea scrisoare conține secretul lui cel mai întunecat și mai bine ascuns - ceva atât de teribil, încât poate să distrugă nu numai viața pe care ați construit-o împreună, ci și viețile altora. Imaginează-ți apoi că dai peste acea scrisoare în timp ce soțul tău este încă în viață...Un roman tulburător despre secretele pe care alegem să nu le împărtășim cu partenerul nostru de viață.

   Personal, prefer să alternez categoriile pe care le citesc. Spre exemplu, dacă tocmai am închis coperta unui roman de Gabriel Garcia Marquez, am nevoie de ceva relaxant ulterior, sau dacă am citit o biografie, prefer să aleg după aceea un român misterios, sau oricum ceva care să fie ficțiune.  
  
     "Secretul soțului" de Liane Moriarty (autoarea celebrei cărți "Marile minciuni nevinovate) este un thriller cu un subiect care mi s-a părut foarte interesant și pe care am citit-o foarte repede pentru că eram foarte curioasă cu privire la deznodământ.  
  
   Firul narativ se împarte pe mai multe planuri, facem cunoștință cu trei femei diferite care aparent nu au nicio legătură una cu alta. Apoi, pe măsură ce ițele poveștii devin mai complicate, aflăm și legătura dintre ele, dar și povestea de viață a fiecăreia, problemele din spatele aparențelor. Acest aspect al cărții mi-a plăcut fiindcă a făcut personajele să fie veridice, deloc superficiale. Aceste femei nu erau nici cele mai frumoase, nici cariera lor nu era cea mai grozavă-erau oameni pur și simplu, cu bune și rele.  
  
    Cele trei se văd nevoite să fac fel de fel de alegeri care le vor schimbă cursul vieții, iar acest lucru m-a făcut să meditez asupra propriei existențe. Oare totul ține de liberul arbitru? Sau e mai mult de atât?   
  
   Ce nu mi-a plăcut la acest roman este faptul că m-a lăsat să îmi doresc mai mult. Povestea avea un potențial uriaș, dar autoarea parcă s-a înfrânat exact în momentele cheie. În plus, aș fi vrut ca măcar unul dintre personaje să dea dovadă de mai multă inițiativă, de mai mult curaj. Pe scurt, aș fi preferat mai multă diversitate.  
  
    Spre finalul cărții, interesul mi-a scăzut puțin,dezamăgită fiind de alegerile uneia dintre femei, dar probabil sunt de vină convingerile proprii cu privire la relații.  
  
   Nu vă spun mai multe despre poveste, vă las plăcerea să descoperiți singuri dacă vă place sau nu  "Secretul soțului" de Liane Moriarty.  

   Găsiţi "Secretul soţului" în categoria literatură contemporană, pe Libris, desigur. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m