La pas prin parfumeriile din București: Beautik Haute Parfumerie

Bună seara, dragii mei!

  Am atâtea să vă povestesc! Nici nu știu de unde să încep, astfel încât să vă împărtășesc în timp scurt cât mai multe noutăți, Mai întâi, aș vrea să vă spun că postarea de azi este prima dintr-o serie ce va cuprinde opiniile mele cu privire la trei parfumerii de nisă din București pe care le-am vizitat weekend-ul trecut. Beautik Haute Parfumerie este prima despre care scriu, așadar, vă invut să vă așezați comod în fotoliul preferat și să citiți mai jos :)

  
  După cum știți deja, parfumurile sunt principala mea pasiune, în special cele care au o poveste în spate, sau cele care îmi trezesc emoții puternice. Până să ajung în București, am cumpărat online parfumurile de nișă preferate, dar weekend-ul trecut am reușit să ies puțin din rutină și am făcut un city break în Micul Paris. Astfel, am ajuns pe tărâmul magic și înmiresmat al parfumurilor de nișă. 


  Aflasem că Beautik Haute Parfumerie tocmai au inaugurat noul concept store, iar eu, fiind cazată relativ aproape de acesta, am pornit hotărâtă să încerc parfumurile pe care încă nu le testasem și la care gândul îmi zbura de ceva vreme. De asemenea, îmi doream foarte mult să văd fântânile Caron, mai ales pentru că, în Europa, se găsesc doar la Beautik și în magazinul din Paris.


  Am ajuns în magazin și m-a surprins plăcut cromatica aleasă. M-a dus cu gândul la Italia, la mozaicurile reprezentative pentru această țară, per ansamblu, mi-a dat o stare de bine, de vacanță.


  Ne-a întâmpinat un tânăr foarte amabil care s-a oferit să ne fie ghid în călătoria olfactivă. Am explorat mai întâi parfumurile casei Caron pe care nu le cunoșteam încă și m-am îndrăgostit până peste urechi de Tabac Blond - un parfum care reflectă perfect acea atitudine tipic franțuzească, de relaxare aparent nestudiată care le face pe femeile franceze de neuitat. Tutunul și notele florale se pare că se potrivesc mai mult decât aș fi crezut!

  Iubitului meu i-a plăcut foarte mult noul Aqua Celestia de la Maison Francis Kurkdjian, iar eu am fost impresionată de povestea acestuia. Se pare că Francis Kurkdjian s-a lăsat inspirat de albastrul infinit al cerului și de marea de smarald pentru a captura în acest parfum senzația de echilibru, de pace și armonie, un fel de flamură albă în calea evenimentelor triste ce se petrec acum în lume. 


  Privirea mi-a fost atrasă apoi de încăperea destinată expoziției colecției personale a domnului Val Iacob. Este vorba despre sticle vechi și rare din parfumuri care au făcut istorie, povești în imagini și miresme, pur și simplu magie pentru ochii unui iubitor de parfumuri. Văzusem o parte din colecție acum doi sau trei ani la castelul Peleș unde m-am dus special pentru aceasta, iar acum la Beautik Haute Parfumerie m-am bucurat nespus să văd toate sticlele. 

  Vă recomand să mergeți să le vedeți fiindcă veți descoperi atât parfumuri românești din anii comunismului, cât și capodoperele marilor case: Guerlain, Caron, Jean Patou, Lalique, etc. Am admirat sticle din cristal Baccarat, ediții limitate, precum și ediții vintage. Am simțit efectiv că mă încarc cu energie doar privindu-le și m-am lăsat purtată de val, imaginându-mi pe ce măsuțe de toaletă au stat acele sticle, ce pasiuni au stârnit, ce vieți au avut purtătorii lor. 

  În magazinele Beautik găsiți și gamele complementare ale parfumurilor, precum și produsele de machiaj de la Caron. Pudra lor este pur și simplu extraordinară și în curând voi posta o recenzie detaliată pentru ea. Până atunci vă spun doar atât: formula acesteia este secretă și neschimbată încă de când a apărut și, de asemenea, pudra este una dintre cele mai fine pudre libere din lume.

   Aș fi curioasă, dragii mei, care este parfumeria voastră preferată? Unde reveniți mereu cu drag și ce parfumuri iubiți?
  
   
  
   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

Din nou despre parul meu si ...Label.m

De ce citesc?