CE POVESTE ÎȚI SPUNE PARFUMUL TĂU? PARTEA a II-a - PANTHEON ROMA



Bună seara, dragile mele!

Nu-i așa că a trecut prea mult timp de când am povestit despre parfumuri? Acum vreo două luni am scris despre o casă de parfumuri pe care am descoperit-o cu entuziasm și a cărei poveste m-a făcut să visez - Pantheon Roma este numele acesteia, iar postarea cu pricina o puteți găsi AICI.


  
Povestea este încântătoare și ne spune povestea lui Raffaello Sanzio care, atunci când a fost chemat la Roma de către Papă pentru a-i picta apartamentele, își dă seama că se află printre cea mai mare aristocrație din toate timpurile, devenindu-i logodnic Mariei, nepoata Cardinalului Medici. Dar, Raffaello se îndrăgostește iremediabil de Margherita, fiica unui brutar din districtul Trastevere. O dragoste interzisă, dată fiind diferența dintre statuturile lor sociale, care este consumată în grădina din spatele brutăriei tatălui ei. Iar pasiunea lor este atât de mare, încât după o noapte înflăcărată cu Margherita, Raffaello se îmbolnăvește și moare câteva zile mai târziu. Este înmormântat în templul din Pantheon, fiind singurul artist care a primit o astfel de onoare. Margherita se închide într-o mănăstire din apropiere pentru a fi aproape de el, precum o declarație a dragostei sale eterne pentru el. Povestea este atât de frumoasă și de puternică încât a fost spusă cu parfumuri care pot reevoca amintiri și sentimente precum puține altele.
   Astăzi vin în fața voastră cu partea a doua a articolului pe care l-am scris atunci și vă vorbesc despre preferatele mele dintre parfumurile casei: Trastavere și Dolce Passione - două parfumuri gurmande menite să trezească sentimente intense printre cei care le simt aroma și de asemenea despre Notte D'Amore, un parfum perfect unisex, carnal și îndrăzneț.

Trastevere mi se pare cel mai deosebit dintre creațiile casei Pantheon Roma. Purtând numele districtului care a reprezentat în acea perioadă centrul brutăriilor din Roma, Trastevere îmbină în mod inedit nota florii davana cu aroma castanelor și a vaniliei. Parfumul miroase a pâine frământată cântând, cu mânecile suflecate, a piele de femeie tânără, cu obraji de culoarea apusului de soare și inimă caldă și îndrăgostită. Deși este un gurmand ce trimite cu gândul la patiseria italiană, Trastevere nu este sub niciun chip pueril, ci mai degrabă întruchipează neprihănirea primei iubirii.


Notte D'Amore reprezintă uniunea celor doi îndrăgostiți - Margherita și Raffaello - o noapte pasională, ultima în care și-au consumat pasiunea. Parfumul mi se pare perfect unisex și dual. Pe pielea mea se arată când notele verzi și aspre ale citricelor și vetiverului, când caracterul lemnos și foarte cald al oud-ului. Mi se pare că Notte D'Amore nu este foarte ușor de purtat, tocmai din pricina faptului că stă exact pe muchie, nu rezonează cu pielea mea așa cum mi-aș dori, însă ca portret olfactiv al nopții de iubire dintre cei doi îndrăgostiți, este executat fără cusur.


Dolce Passione - ahhhh, ce parfum! Parcă a fost conceput de zei. Mă îndrăgostesc rar de gurmande, căci majoritatea miros pur și simplu a... mâncare, fără să aibă acea senzualitate pe care o caut. La Dolce Passione am găsit exact ceea ce mi-am dorit. Da, sunt de acord, miroase a ciocolată neagră ca păcatul, a căpșuni de culoarea buzelor sărutate cu nesaț și a cea mai fină cremă de alune, dar e muuult mai mult de atât.

   Știți cu ce l-aș asemăna? Imaginați-vă că fluturii pe care îi simțiți în stomac atunci când vă îndrăgostiți ar răspândi prin bătaia aripilor un miros, unul care să vi se facă genunchii să se înmoaie, să nu îi rezistați, să vreți mai mult și mai mult... ei bine, așa este Dolce Passione. Ca un foc de artificii, avid să îți devoreze simțurile.

   Vă las mai jos reclama pentru el, cred că ilustrează perfect inima acestui parfum.



   Vouă ce parfumuri vă plac? Ați găsit acea aromă care să vă definească, să simțiți că vă aparține în totalitate?

   Găsiți toate parfumurile menționate în articol în parfumeriile Elysee din București și în magazinul online.



  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m