Jul et Mad Perfumes - Interviu cu Madalina Stoica Blanchard

Buna seara, dragi cititoare! 

Ce mai faceti voi, cu ce va ocupati timpul? 


  Postarea de astazi este una speciala pentru mine. Stiti ca iubesc parfumurile din tot sufletul (o sa va prezint in curand colectia mea), iar de curand i-am propus Madalinei, jumatatea din Jul et Mad, sa imi ofere un interviu pentru voi, dragi cititoare. Sunt foarte entuziasmata ca ea mi-a acceptat propunerea, asadar mai jos o sa puteti sa cititi un interviu foarte interesant! 




Cate ceva despre Madalina Stoica Blanchard... si despre Julien


  Madalina este o romanca tanara, frumoasa si ambitioasa care si-a petrecut copilaria in Romania, insa ulterior a plecat in New Your unde a studiat Cosmetics and Fragrances Marketing la Fashion Institute of Technology. A studiat cu drag in domeniul cosmetic, iar entuziasmul ei si pasiunea pentru frumos sunt palbabile la orice discutie cu ea.



   Peste ceva timp, a calatorit la Paris, unde l-a intalnit pe Julien, un tanar licentiat in neurostiinta. S-au indragostit, iar Madalina a venit in Paris pentru a-i fi alaturi. 
  Impreuna, au creat Jul et Mad - casa de parfumuri care cuprinde licori magice - memorii lichide a momentelor pretioase pentru cei doi. Jul et Mad celebreaza dragostea, naste emotii si evoca amintiri. 

  Parfumurile Jul et Mad se gasesc numai in varianta Extrait, acest lucru oglindind deviza casei - parfum fara compromisuri! 


  Anul acesta, o sa fie lansate cateva parfumuri noi de la Jul et Mad, insa o sa va povestesc pe larg despre ele intr-o alta postare. 


Va las acum sa o cunoasteti pe Madalina! 



Adelina: Mai intai, as vrea sa imi povestesti cum a luat fiinta casa Jul et Mad si daca este adevarat ca povestea de dragoste dintre tine si Julien a fost fundamentul principal? Cum a inceput totul?

Madalina: Este de necontestat ca totul a demarat de fapt cu intalnirea neasteptata si inceputul povestii noastre de dragoste, intr-o frumoasazi de primavara la Paris. Incepand cu acest moment, totul a fost basculat, vietile noastre au luat un parcurs cu totul diferit si cred ca prima caramida a fundatiei casei « Jul et Mad » a fost pusa cu aceasta ocazie.



  In acelasi timp, fiind o pasionata absoluta a parfumurilor,am stiut intotdeauna ca intr-o zi imi voi lasa propria amprenta in industria frumusetii. Timpul a aranjat lucrurile perfect, asa incat, dupa multe experiente personale si profesionale inedite, si in special ca o consecinta a intalnirii neasteptate intre noi doi, totul a venit normal; am stiut, am simtit cumva momentul potrivit pentru a crea propria noastra Casa de Parfum.


A: Cum decideti ce parfumieri vor lucra la urmatoarea creatie a casei?

M: Fiind parfumier la baza eu insami si cu un parcurs bogat in industria frumusetii, mi-a permis a intalni si a cunoaste multi creatori parfumeurs afiliati la case renumite de materii prime sau independenti. In paralel, dorind creatii originale si care raspund la exigentele casei, suntem in permanent in cautarea a noi talente care iau riscuri si ies dintiparul clasic, propunand idei noi, adevarate « œuvres d’art ». Insa nu exista nicio regula predefinita. In afara de originalitatea si sensibilitatea artistica a creatorului, elementul cel mai important in procesul de selectionare – daca il pot numi in acest fel – este communicarea si in acelasi timp complicitatea dintre noi, procesul de creatie a parfumurilor JUL ET MAD fiind o adevarata colaborare, un « joc de patru maini » daca il pot numi asa. 




A: Tu si Julien purtati parfumuri complementare? Va place sa creati in jurul vostru  o aura aromata care sa va completeze starea de spirit?

M: Desi suntem un cuplu foarte unit si complice, cand este vorba de parfumuri si alegeri personale, suntem foarte diferiti !!! Eu prefer parfumurile cu un sillage important, care marcheaza, care se afirma, in timp ce Julien opteaza instinctiv pentru parfumuri bine structurate, cu o personalitate bine definita si de o anumita discretie. Insa imi place sa cred ca este un lucru pozitiv, astfel creand in jurul nostru si proiectand o stare de spirit si o « aura aromata » complementare si bine balansate.

 A: Care este parfumul tau preferat dintre cele patru ale casei? Dar al lui Julien?

M: Nu stiu daca este nevoie sa mentionez, cum este de asteptat, « Stilettos on Lex » este preferatul meu, fiind direct inspirat din momente traite personal si reprezentandu-ma ca persoana.


Julien se regasese in « Amour de Palazzo » in perioada rece si « Aqua Sextius » in sezonul estival.

A: Cum alegeti numele parfumurilor? Marcheaza momente sau amintiri?


M: Fiecare parfum din colectia JUL ET MAD este inspirat si bazat pe momente traite personal, reprezentand un eveniment care a marcat la un moment dat povestea noastra de dragoste si pe care am decis s-o impartasim si sa o scriem, inlocuind cuvintele cu note olfactive.  Ca intr-un adevarat roman, numele parfumurilor vin in mod natural, precedand si astfel dezvaluind importantele capitole care constituie opera. 

A: Ce v-ar placea sa transpuneti intr-un parfum, daca ar fi posibil sa metamorfozati in lichid pretios absolut orice, chiar si ceva imaterial?

M: Fericirea!

A: Pentru cineva care afla acum pentru prima data despre Jul et Mad, cum ai defini stilul casei? Cui se adreseaza parfumurile Jul et Mad?

M: Ambasador al parfumeriei traditionale franceze, al excelentei si rafinamentului artistic, casa de « Haute Parfumerie »JUL ET MAD Paris este expresia luxului absolut transpus intr-o colectie exceptionala de Extraits de Parfum.



  Fiecare detaliu al colectiei noastre, creata in colaborare cu veritabili artisani francezi specializati in domeniuI parfumeriei traditionale, transpune inegalabilul „savoir-faire” francez si calitatea absoluta la toate nivelurile. Parfumieri renumiti, uleiuri esentiale pure, ingrediente naturale, extracte rare si un adintre cele mai originale, rafinate si elegante prezentari definesc aceasta marca autentica, unde raritatea si costurile nu constituie nicio bariera, oferind astfel experienta unui „parfum fara compromisuri” clientilor care sunt in cautarea calitatii si a origialitatii si care stiu sa aprecieze adevarata arta a parfumeriei.

A: Cateva cuvinte pentru cei ce iubesc arta parfumeriei?

M: Desi mai usor spus decat aplicat, este important de a va lasa indrumati inspre parfumuri care va « vorbesc », care va definesc si care va inspira. Este foarte dificil de a face o alegere printre multitudinea parfumurilor propuse, insa incercati sa va ascultati propria voce interioara, evitand pe cat posibil de a va lasa influentati de discursuri comerciale si publicitare. Parfumul este ceea ce va defineste, fiind parte integranta a unei personalitati, exact in acelasi mod ca vestimentatia si stilul personal; in plus, in societate, este elementul care va preceda inainte de a va face aparitia, fiind prima impresie proiectata in jur.
Pe scurt, ascultand propriul instinct si incercand de a ramane fidela stilului personal, fiecare persoana va reusi a alege parfumul corespunzator, care completeaza si complementeaza in mod ideal si original fiecare personalitate.

  Ii multumesc Madalinei pentru ca a vrut sa impartaseasca cu noi povestea casei, dar si informatii pretioase cu privire la lumea parfumurilor. 

Daca doriti sa pasiti in universul Jul et Mad, gasiti parfumurile casei atat pe site-ul oficial - click AICI cat si in parfumeriile Elysee Concept Store din tara. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m