Recenzie de carte: nymphette_dark99 de Cristina Nemerovschi

Buna seara, dragile mele cititoare!

  Ce mai faceti voi? Sper ca nu m-ati uitat cat timp am stat departe de blog, insa am o scuza: sesiunea mi-a consumat toata energia. Bine ca aproape am terminat cu examenele si pot sa revin la lucrurile care imi plac mai mult :)

  Am terminat de ceva vreme cartea Cristinei Nemerovschi, oferita de cea mai iubita librarie online -> Libris, anume nymphette_dark99. Citisem deja cateva recenzii pentru aceasta carte si am vazut ca a starnit interesul multor persoane si am fost curioasa sa descopar stilul acestei autoare.

  Ce spun cei de la Libris despre carte

“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”
***
Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.
Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.
Live fast, die young, bad girls do it well. 
  Ce cred eu:  

  Trebuie sa va spun din capul locului ca stilul de scris al autoarei este unul destul de dur, ba chiar vulgar cateodata. Asadar, daca va asteptati la o poveste spusa in cuvinte pretentioase, sau cel putin decente...ei bine, nu o sa gasiti asta in aceasta carte. Vicky, personajul principal, e o adolescenta cu probleme de comportament, rebela, fara nici cea mai mica intentie de indreptare. Situatiile in care o sa se afle sunt exclusiv din cauza alegerilor pe care le face, nu mi se pare nicio secunda ca ar fi o victima. De fapt, pe tot parcursul lecturii am privit-o cu o spranceana ridicata pe aceasta tanara, iar daca asta a fost intentia Cristinei Nemerovschi, sa stiti ca i-a reusit de minune sa ma faca sa dispretuiesc personajul principal al cartii.


   Mi-a placut felul in care autoarea creioneaza diferitele tipologii de oameni contemporani de joasa speta, mi se pare ca a surprins foarte bine esenta lor. Totusi, cartii ii lipseste ceva - realismul. Mi se pare cam trasa de par insiruirea intamplarilor, felul in care Vicky e in centrul fiecareia. Luate separat, intamplarile ar fi percet credibile, dar cand toate vizeaza o singura persoana...e totusi un pic prea mult. Bineinteles, nu toate cartile arata partile roz ale vietii sau ale Romaniei, insa nymphette_dark99 nu m-a invatat nimic nou, nu mi-a revelat ceva special si poate de asta nu mi-a placut atat de mult. Sigur, actiunea cartii e alerta, am fost in suspans pana la final, dar pur si simplu nu e suficient.

  De asemenea, consider ca romanul nu e tocmai o buna influenta pentru tinerii sub 18 ani. Ar putea sa fie tentati sa imite comportamentul personajului principat, din teribilism. Sigur, aici intervine liberul arbitru, dar totusi am simtit nevoia sa mentionez asta.

  In concluzie, nu pot sa pun aceasta carte in aceeasi categorie cu acele carti proaste, fara valoare, insa nici nu e o capodopera. E oarecum...uitabila.

  Voi ati citit ceva de la Cristina Nemerovschi? Cum vi s-au parut romanele ei? Va comandati des carti online?

Va astept cu interes comentariile!


Comentarii

Brigitte a spus…
Oaa, nu cred ca as citi cartea asta :)) Cu spranceana ridicata am stat si eu cand am citit Fifty Shades of Gray.
Claudia`s Choice a spus…
eu as citi-o, chiar o sa o caut!
Adelina Tomescu a spus…
Claudia, sa imi spui parerea ta dupa ce o citesti :)
Adelina Tomescu a spus…
Brigi, e scrisa muuuuult mai bine decat 50 Shades, dar parca tot nu m-a convins. :*

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m