Jofielle - bijuterii cu suflet

Buna seara dragi cititoare!


   Daca ma cititi de ceva vreme, stiti ca pretuiesc lucrurile poleite cu emotie, faurite cu migala si daruire, pentru ca nu de putine ori am simtit ca obiectele de care ne inconjuram poarta energia celor ce le-au creat sau le-au daruit. Apoi, noi le imbogatim aura cu energia noastra, ne revarsam asupra lor sentimente, ganduri si dorinte, apoi le pastram, privindu-le gales, asteptand sa ne impartaseasca visurile. Iata de ce, atunci cand imi indrept privirea catre o bijuterie, nu o percep ca pe un simplu obiect de podoaba, ci ca pe o extensie a personalitatii mele. Poate, in timp ce privesc luciul molatic al unui inel, imi amintesc de mare si de valurile ei pe a caror creste se odihneste Soarele, doar o clipa, pana isi trage sufletul. 

   In periplul meu printre magazinele de bijuterii online, am dat peste Jofielle – un magazin cu o interfata eleganta, simplista, ce m-a ademenit, facandu-ma sa imi doresc sa fac parte din aceasta lume. Nu stiu de ce, insa am simtit de la inceput ca bijuteriile expuse acolo, au ceva aparte.


  Mai intai, inelul Pisica mi-a zambit jovial si a reusit sa-mi atinga o coarda sensibila fiindca l-am asociat cu Marquez, scriitorul meu preferat. Mai exact, cu povestirea „Eva salasluieste in pisica”. Mintea mi-a zburat la o lume a alter-ego-urilor, undeva unde fiecare dintre noi ne dorim sa fim nemuritori, sau macar sa avem 9 vieti, precum o pisica.


  Apoi, am observat o bratara deosebita in forma unei sticlute de parfum. Parca ar fi sticluta lui Idylle de la Guerlain. Mi-am inchipuit pe data cum as asorta-o la incheietura mainii, asezata cuminte peste cateva picaturi din parfumul preferat.



   Mi-a placut mult si inelul simplu, cercul perfect, fara inceput si fara sfarsit, intocmai ca si Cartea de nisip a lui Jorge Luis Borges. Parca inelul asta ar pastra o taina si oricat l-ai intoarce, nu o sa izbutesti sa o afli, iar acest lucru nu te intristeaza si nici nici nu te infraneaza in ascensiunea ta catre cunoastere, caci asta e menirea lui, sa fie infinit.



  Vazand ca la bijuteriile acestea e ceva diferit, am vrut sa stiu mai multe si iata ce am aflat:

   Jofielle s-a nascut din dorinta de a aduce stralucire si putina magie in vietile oamenilor prin aceste bijuterii simple, fine si atemporale. Sunt concepute ca piese de investitie, de care sa nu te desparti niciodata si care sa devina accesorii semnatura. Aproape toate au o semnificatie aparte.

   Am ales pandantive delicate, care au legatura cu lucrurile ori persoanele speciale din viata fiecaruia, sau sunt aducatoare de noroc si protectie. Datorita credintei in ele talismanele se incarca energetic si capata intr-adevar putere.

   Numele liniei a fost inspirat de arhanghelul Jophiel, cel care ne ajuta sa atragem frumusetea, atat in plan fizic, cat si spiritual si sa gandim pozitiv.
Fiecare piesa Jofielle este lucrata manual de un maestru bijutier in micul atelier propriu.



  Ma bucur ca in lumea de azi, unde superficialitatea e la loc de cinste si lucrurile fie nu mai au pic de spirit, fie pelicula e atat de fina incat dispare o data cu prima atingere, mai pot sa gasesc oameni pasionati care concep obiecte pretioase, dar nu ostentative, ci clasice si protejate de matia atemporalitatii. Imi place sa imi ingadui sa pasesc pe taramul oniricului si sa vizualizez cutia mea de bijuterii, peste ani si ani, cand o nepoata cu bucle blonde o sa o deschida si o sa isi aseze cu grija inelul Pisica pe degetele subtiri in timp ce chipul o sa ii fie luminat de un zambet.



  Astept cu drag parerile voastre despre bijuterii. Cum le alegeti, cui le daruiti, cum le percepeti?


Comentarii

Madalina a spus…
Sunt deosebite. Eu si prietenul meu ne-am luat o bratara cu fetita si una cu baietel :*
Paula a spus…
Foarte finute si de bun gust. Inelul cu pisica imi place cel mai mult.
Nicoleta Agache a spus…
Sunt foarte frumoase bijuteriile.Sunt finute si se pot purta zilnic.
Adelina Tomescu a spus…
Exact! Din aceste motive, pur si simplu le iubesc!
Adelina Tomescu a spus…
Da! Il port cu mare drag!
Adelina Tomescu a spus…
De inel m-am indragostit si eu :)
Adelina Tomescu a spus…
Ce dragut! Si eu vreau sa imi cumpar bratara fetita :)

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m