Recenzie "Simbolul pierdut" de Dan Brown

Buna seara dragile mele!

  Ce mai faceti? Dupa cum observati, incep incet, incet sa revin pe blog. Am absentat din pricina sesiunii dificile si intinse. Mai am doua examene si gata. O sa imi tineti pumnii, da?

  Deoarece de acum inainte voi fi mai activa pe blog, in semn de sarbatoare, voi incepe cu o recenzie de carte, mai exact cu recenzia pentru "Simbolul Pierdut" a lui Dan Brown.

   Am citit aproape toate cartile lui Dan Brown aparute la noi. Singura ca mi-a scapat deocamadata este "Conspiratia", insa vine si momentul ei. Fiindca acum vreo luna am citit "Inferno" pe nerasuflate, mi s-a facut dor de stilul alert, misterios si generos in informatii pretioase al lui Dan Brown.


    Facand o plimbare printre rafturile cu carti online, am ales "Simbolul pierdut" captivata de descrierea oficiala:
Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare si documentare, iar actiunea se concentreaza in 12 ore, in care eroul de la Harvard, profesorul Robert Langdon, ne conduce alert si codificat in culisele tainice ale masoneriei. 
„Am fost intotdeauna fascinat de puterile oculte, de societatile secrete. Am crescut intr-un oras din New England, unde exista o loja masonica deasupra teatrului local si voiam sa aflu ce se intampla acolo“ - declara Dan Brown cu prilejul lansarii.
La numai o saptamana de la punerea sa in vanzare, Simbolul pierdut confirma toate asteptarile specialistilor: 2 milioane de exemplare vandute, dupa cum anunta editura americana Doubleday.

  Recunosc, intotdeauna m-a intrigat masoneria, am citit mult despre Ordinul Mason si cand am descoperit ca Dan Brown tese intrigi in jurul acestui subiect in cartea sa, nu am mai stat pe ganduri!

  Subiectul cartii este construit in jurul unui obiect misterios ce sta la baza masoneriei. Profesorul Langdon, eroul obisnuit al romanelor lui Dan Brown se afla in fata unei situatii limita: mana taiata a prietenului sau mason il va conduce catre dezlegarea unui mister, sau il va face sa se adanceasca mai mult in labirintul plin de intrebari al masonilor? Personajele adiacente sunt conturate in stilul caracteristic, nu stim pana spre final cine este bun si cine este rau, profesorului Langdon ii este dificil sa isi aleaga aliatii.

   Mi-a placut mult faptul ca aceasta carte este foarte, foarte bine documentata, am absorbit ca un burete informatiile interesante si inedite despre masonerie pe masura ce tineam pumnii stransi de emotie in timp ce profesorul Langdon reusea sa isi croiasca drum printre itele complicate ale situatiei in care s-a trezit implicat fara voia lui.
 
    Ce pot sa spun? Cateodata, cand imi propun sa aleg o carte dintr-o librarie online si simt nevoia unei lecturi palpitante, unei carti cu pagini care mai, mai ca se intorc singure, atunci pot sa aleg linistita o carte scrisa de Dan Brown, stiu sigur ca nu o sa fiu dezamagita.


  Voi ati citit vreo carte a acestui autor? Care e preferata voastra?

Puteti sa cititi recenzii pentru carti si la colegele bloggerite:


Va pup!

Comentarii

ZeePinkStar a spus…
Buna :) Am citit de la inceput Codul lui DaVinci, Fortareata digitala, Conspiratia (o recomand cu mare drag:) ) si Inger si Demon. Prima si ultima m-au acaparat cel mai mult, e tare multa actiune si suspans :) La Infernul si Simbolul Pierdut sper sa ajung cat de curand :)
Adelina Tomescu a spus…
Trebuie sa imi cumpar si eu Conspiratia :) Ingeri si demoni mi-a placut si mie tare mult!
filmul l-am vazut si mi-a placut mult. uite ca n-am citit nicio carte de dan brown pana acum, dar zic eu ca nu e timpul pierdut deloc!
Adelina Tomescu a spus…
Draga mea, in mod sigur ti-ar placea cartile lui!
Eu i-am citit toate cartile, in afara de Fortareata Digitala. Nu stiu care mi-a placut cel mai mult, dar stiu sigur ca Ingeri si Demoni m-a socat efectiv atunci cand am ajuns la finalul ei. A fost prin 2002-2003 si-am citit-o intr-o singura noapte!
Tristetea mea cea mare este ca cele doua filme facute dupa cartile lui sunt chiar jenante :(
Adelina Tomescu a spus…
Sunt in asentimentul tau in ceea ce priveste filmele :( Si eu i-am citit toate cartile in afara de "Conspiratia" pe care o incep saptamana aceasta :)

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m