Recenzie "Camera intunecata"de Johan Theorin

Buna seara dragile mele! 

Ce mai faceti voi? 

  Azi va povestesc despre o carte pe care am terminat-o acum vreo doua zile - "Camera intunecata" a lui Johan Theorin. Ultimele doua saptamani am avut timp sa citesc si am terminat patru carti minunate, iar acum am inceput "Inferno" a lui Dan Brown. 

  Frunzarind oferta disponibila in libraria online, mi-a atras atentia subiectul cartii. Aceasta face parte dintr-o categorie noua pentru mine, anume cartile autorilor din tarile nordice. Johan Theorin este un autor suedez foarte talentat si apreciat si ma bucur ca am ales sa citesc "Camera intunecata". 


  Descrierea oficiala a cartii: 

MOARTEA NU DĂ EXPLICAŢII
E o iarnă aspră în insula baltică Öland, iar Katrine şi Joakim Westin, aflaţi în căutarea unui loc liniştit şi ferit de lume, tocmai s-au mutat de la Stockholm în conacul părăsit din Eel Point împreună cu copiii lor. Dar atmosfera idilică se destramă atunci când trupul lui Katrine este găsit fără viaţă printre stâncile îngheţate. În vreme ce Joakim se luptă să nu-şi piardă minţile, vechea casă încărcată de amintiri şi blesteme începe să exercite o fascinaţie ciudată asupra lui. Deşi nu e superstiţios sau fricos, ajunge să se întrebe tot mai des de unde vin toate acele şoapte.Şi pentru că se apropie sfârşitul de an şi o furtună de zăpadă ameninţă să acopere insula Öland, Joakim începe să creadă că cele mai înfricoşătoare poveşti pe care le-a auzit despre Eel Point ar putea fi adevărate.La fiecare Crăciun, morţii se întorc printre cei vii... «Camera întunecată» face parte din Cvartetul Öland: un amestec foarte reuşit de story poliţist, poveste cu fantome şi dramă de familie, pe fundalul unei insule în care banalul devine excepţional şi moartea pândeşte la fiecare pas. Decorurile gotice, mustind de tensiune şi intriga plină de suspans, dar şi realismul anchetelor fac din acest roman o lectură obligatorie. 


Ce spuneti? Asa-i ca intelegi de ce m-a atras cartea? 

Ce spun eu? 

  Imi plac genul de carti care te cuceresc inca de la prima pagina. Cartile care iti inlesnesc drumul catre lumea pe care o creaza. "Camera intunecata" este o astfel de carte. Inca de la primele pagini mi-a captat atentia. Facem o calatorie in trecut pentru a cunoaste inceputurile conacului Eel Point, izvorul blestemelor care vor urma. Apoi actiunea se muta in prezent si facem cunostinta cu familia idilica a lui Joakim, personajul principal. Pe masura ce am avansat cu lectura cartii, trecutul si prezentul se intrepatrund precum culorile cand intalnesc apa. 




  Apoi, intervin incet, incet elementele fantastice. Romanul oglindeste o atmosfera gotica, iar supranaturalul prezent cu subtilitate, mai mult o sugestie decat o certitudine, reuseste sa imi dea fiori. Da, asta imi place la o carte! Sa se joace cu trairile mele in asa maniera incat sa simt ca apartin povestii. 
  Ce s-a intamplat cu adevarat cu Katrine, ce intamplari stranii marcheaza destinul conacului Eel Point, o sa va las pe voi sa descoperiti si m-as bucura sa reveniti pe blog pentru a-mi spune parerea voastra. 

Daca v-am starnit curiozitatea in legatura cu "Camera intunecata", o gasiti acum, printre alte carti online la doar 9 lei! 

 Voi la ce va uitati prima data cand intrati intr-o librarie? Preferati sa va bucurati de ofertele existente intr-o librarie online

Va puteti delecta si cu recenziile de azi ale colegelor din blogosfera:

Astept cu interes comentariile voastre! 

Comentarii

cherry queen a spus…
interesant subiectul. am mai citit recenzii ale acestei carti si mi se pare potrivita si pentru mine. :D
abia astept sa citesc parerea ta despre Inferno. eu am citit-o si mi-a placut tare mult .:D
pupici!
Adelina Tomescu a spus…
Eu cred ca iti va placea! De asemenea, voi scrie si pentru Inferno o recenzie :)
Cismaru Camelia a spus…
Si eu am citit aceasta carte si mi-a placut la nebunie. Imi place acest gen de povestiri, iar subiectul cartii m-a atras din primul moment. De aceea am si cumparat-o. O recomand cu caldura! ^_^
Adelina Tomescu a spus…
Da, e o carte foarte buna si usor de citit!

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m