Sunt vALLuntar! Recenzie "Totul despre ceai, cafea, cacao" - Oana Stefanescu

Buna seara dragi cititori si cititoare!

In primul rand vreau sa va multumesc ca imi sunteti alaturi si ca imi lasati comentarii frumoase pe care mi-e mai mare dragul sa le citesc.

In al doilea rand, continui astazi sa va povestesc despre pasiuni gurmande, placeri vinovate si alte delicii. Va prezint asadar cartea "Totul despre ceai, cafea, cacao" a Oanei Stefanescu. Am primit aceasta carte in cadrul campaniei vALLuntar initiata de Grupul Editorial All cu sprijinul Romsilva. Articolul meu face parte din aceasta campanie si la fiecare 15 comentarii ale voastre, un copacel va fi plantat. Nu e asa ca e grozav?

Sa revin la cartea aleasa de mine. Daca imi cititi blogul de mai mult timp stiti ca sunt o mare iubitoare de ceai si ciocolata, iar gustul de cafea il ador in prajituri, cocktailuri si ... praline. Daca abia acum ati poposit pe blog, va spun, da dragilor! Sunt o pofticioasa in ceea ce priveste aceste 3 delicii.

Va dati seama ca atunci cand am fost acceptata in editia a II-a a campaniei vALLuntar trebuie sa imi aleg ceva care sa aiba legatura cu ciocolata sau ceaiul. Astfel privirea mi s-a oprit la "Totul despre ceai, cafea, cacao".

Ce spun cei de la editura All?
Cartea cuprinde un istoric al ceaiului si al cafelei. Se vorbeste despre ariile de raspandire a ceaiului, cafelei, a arborelui de cacao, despre tipurile si sortimentele de ceai, cafea. Sunt prezentate retete cu ceai, cafea si povesti despre casele celebre de ciocolata.
Ce spun eu?

Am fost foarte fericita cand am primit coletul cu cartile All. Le asteptam ca pe o comoara pretioasa si in ziua aceea am fost toata un zambet. Am desfacut rapid pachetul si mi-am trecut numele in interiorul cartii - obicei pe care il repet la fiecare carte achizitionata sau primita.


Apoi am dat pagina si am intrat in universul minunat al ceaiului, reprezentat de primul capitol. Am fost initiata in istoria ceaiului, am aflat lucruri noi si interesante. Ilustratiile bogate m-au purtat printre plantatiile de ceai, parca am simtit pe pielea mea senzatia pe care ti-o lasa frunzele stranse in palme, am simtit mirosul verde si razele jucause ale soarelui. Am invatat sa apreciez mai mult munca pe care cultivatorii si cei care recolteaza pretiosul ceai o depun pentru ca eu si cei ca mine sa se bucure de acest dar pretios, acest rasfat al simturilor.

Imi place sa cred ca sunt cat de cat initiata in ale ceaiului, dar cu toate acestea am aflat foarte multe lucruri noi care ma vor ajuta in viitor in alegerea unui noi sortiment cu care sa imi bucur diminetile.

Mi-a placut deosebit de mult si rubrica cu retete. Imi place sa experimentez si ador combinatiile bogate, cu gust opulent.

Dupa ce am iesit din atmosfera aristocratica indusa de paginile despre ceai, am patruns in lumea parfumata a cafelei. Acest capitol l-am savurat alaturi de mama mea, mare iubitoare de cafea. Si acest capitol este structurat in asa fel incat cititorul sa faca o calatorie in timp si spatiu pentru a descoperi tainele parfumatului bob de cafea. Cand am citit retetele inedite, mi-am promis ca o sa le incerc si eu cat mai curand. Pasajele despre cafenelele din toata lumea au avut puterea sa ma faca sa visez la o dupa-amiaza lenesa, petrecuta in compaia unei carti bune si a cafelei. Am asortat cartii si o pralina delicioasa cu gust intens de cafea. Sa tot citesti, nu-i asa?



Ultimul capitol, si cel mai dulce, ii este dedicat Majestatii Sale - bobul de cacao. Ce ne-am face daca nu ar fi existat aceasta minune? Am aflat din paginile cartii istoria bobului de cacao, legendele care il inconjoara, apoi am patruns in lumea magica a industriei ciocolatei. Am aflat astfel cum a ajuns ciocolata sa fie cunoscuta tuturor. In final am citit despre povestile din spatele caselor celebre de ciocolata. Cred ca partea aceasta mi-a placut cel mai mult. Imi place sa savurez ciocolata care are in spate o poveste, nu doar un nume trecut pe o cutie.


Marturisesc ca a fost destul de greu sa privesc pozele cu praline care mai de care mai frumoase si deosebite.

Mi-a placut mult aceasta carte. Am simtit ca a fost scrisa cu dragoste, autoarea chiar a pus suflet in paginile ei. Formatul cartii o face usor de transporat spre a fi aratata prietenilor, fiindca aceasta carte nu este una pe care sa o tinem doar pentru noi.


Daca vreti sa va delectati cu aceasta carte deosebita, o puteti achizitiona de AICI.  

Nu uitati, la fiecare 15 comentarii primite la aceasta recenzie voi primi un copacel pe care il pot planta chiar eu, sau il pot dona spre a fi plantat de voluntarii participanti la campanie. 

Haideti sa avem o Romanie mai verde! Va imbratisez!


Comentarii

Mmmmm... foarte frumos, delicios, parfumat!!! :*
Unknown a spus…
Se pare că ți-ai ales cartea care ilustrează perfect pasiunile și plăcerile pe care ai.
Consumator mare de cafea și cacao sunt și eu. Defapt nu concep dulciuri fără cacao. Cât despre ceai, prefer infuziile din plante de pe lângă casă (avantajul de a sta la casă), adică mentă, mușețel, soc, tei, măceșe etc.
Frumoasă recenzie i-ai făcut cărții!

Spor la citit și comentat!

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m