Let's Chocolate - o poveste aromata



Buna seara dragele mele!

Este o zi speciala astazi deoarece vreau sa va vorbesc despre una dintre placerile mele vinovate: CIOCOLATA. Spuneti voi fetelor, cunoasteti voi o bucurie mai mare decat aceea de a savura bucatica cu bucatica minunea aceasta dulce?

Mereu am apreciat ciocolata buna, de calitate si am preferat sa imi cumpar mai rar ceva deosebit decat sa mananc toata ziua ceva mediocru. In calatoria mea spre paradisul ciocolatei, am poposit la Let's Chocolate, in Timisoara. Acest concept store a fost deschis in data de 16 Noiembrie spre marea mea bucurie. Atunci cand l-am vazut prima data, am pasit curioasa si intrigata de minunatiile gasite acolo. Nici nu stiam la ce sa ma uit mai intai! Cu greu am ales 4 bucati de ciocolata pe care le-am savurat in drum spre Lugoj si care m-au facut sa iubesc Let's Chocolate din tot sufletul.



Din motivele prezentate mai sus, am luat legatura cu Gabriela, cea care detine acest magazin aducator de fericire. A fost foarte amabila si a acceptat sa ne intalnim pentru a povesti despre pasiunea noastra comuna - CIOCOLATA.

Duminica am mers alaturi de niste prieteni dragi la Timisoara si am intalnit-o pe Gabriela si pe sotul ei. Am luat loc la o masuta primitoare din cadrul Let's Chocolate, la demisol in Iulius Mall Timisoara si Gabi a ales pentru mine un ceai si o ciocolata cu cocos. Alegerea ei a fost perfecta pentru mine, eu fiind amatoare de ceaiuri bune, dupa cum stiti, iar ciocolata cu cocos e una din preferatele mele. M-am bucurat de buchetul de arome oferite papilelor mele gustative si am inceput sa povestim.

Iata povestea din spatele Let's Chocolate, poveste definita de rafinament, pasiune si mult bun gust. 

Dupa ce a petrecut aproape 3 ani in Franta invatand sa aprecieze si sa deguste asa cum se cuvine ciocolata, Gabriela s-a intors in tara (felicitari pentru asta!) si a cautat si la noi ciocolata perfecta. Cautarea s-a dovedit dificila si rezultatele mai putin fructuase asa ca Gabriela a schitat conturul Let's Chocolate, minunea nascuta din pasiune si frustrare, pentru ca la noi in tara lipsea ciocolata cu adevarat buna. Nu pot sa spun decat ca ma consider norocoasa ca ambitia ei s-a materializat.


Mi-a placut foarte mult sinceritatea Gabrielei si a sotului ei, nu m-am simtit nicio clipa pacalita de strategii de marketing, constransa sa imi placa produsele oferite de ei. Am intalnit doi oameni pasionati de ceea ce fac, deschisi si calzi. Am apreciat faptul ca au fost dispusi sa imparta cu mine si prietena mea o parte din cunostintele lor, am aflat lucruri noi si apetitul pentru ciocolata de buna calitate a devenit si mai accentuat.

In timp ce ascultam cu interes povesti despre ciocolata, cafea si alte bunatati, am primit spre degustare inca 3 sortimente de ciocolata: cu cimbru si lamaie, menta si... piper roz! Inedit nu-i asa? Cred ca cea cu piper roz mi-a placut cel mai mult. A fost cu adevarat deosebita si altfel decat ma asteptam. Dupa ce invelisul crocant s-a topit in gura mea, crema delicioasa m-a purtat pe culmile placerii.


Am intrebat-o pe Gabriela daca si publicul masculin savureaza delicoasele praline, ganache-uri, macarons, prajituri si cocktailuri si am fost surprinsa sa aflu ca si barbatii au placeri vionvate si stiu sa aprecieze ceva deosebit.

In spatele minunatiilor pictate in cele mai frumoase modele si culori se afla maestrul Joel Patouillard decorat "Meilleur Ouvrier de France" - cel mai bun artizan francez. Din mainile lui ies adevarate opere de arta in miniatura, una mai frumoasa ca alta. Pe acest artist Gabriela l-a cunoscut la Salonul de ciocolata de la Paris si l-a ales sa fie omul din spatele comorilor pe care le gasim la Let's Chocolate. 



De la Gabriela am invatat principalele caracteristici ale diferitelor tipuri de ciocolata. Astfel pralinele belgiene se remarca prin faptul ca sunt cremoase, cu gust opulent, ciocolata elvetiana este foarte dulce si bogata in lapte iar cea frantuzeasca este un adevarat buchet de texturi si arome. Nu este la fel de dulce ca suratele ei, insa are ceva deosebit cu siguranta. Mai multe puteti afla citind ACEST articol pe blogul Let's Chocolate. 

Dupa aceasta intalnire, am ramas cu un gust dulce, dulce. M-am simtit onorata sa aflu mai multe despre aceasta ciocolaterie, in adevaratul sens al cuvantului si ma bucur ca acesti oameni au ales Romania, au ales Timisoara pentru a crea acest colt de Rai. Astfel de experiente ma fac sa cred ca inca mai exista oameni de calitate in jurul meu. Vreau sa ii multumesc Gabrielei pentru ocazia oferita. 

Sa va arat si ce bunatati am ales sa degust acasa, dupa intalnirea cu oamenii din spatele Let's Chocolate! 
Cutiuta cu minuni 


Primavera...

...Cu extras de violeta
Dor de vara...

...cu zmeura
1001 de nopti...

...cu alune de padure si susan prajit
Gianduja...

 
...cu migdale si alune de padure
Marturisesc ca mi-a fost greu sa pun pozele acestea fiindca imi lasa gura apa. Fiecare bucatica m-a indemnat sa visez, sa ii simt toate notele subtile sau bogate, exact ca intr-un parfum pretios.

Daca veti trece pragul concept store-ului Let's Chocolate, o sa gasiti praline, ganache-uri, tablete, macarons, prajituri, cafea Kimbo, prajituri si cocktail-uri delicioase. Ramane doar sa alegeti ce va place mai mult!  

Astept cu drag comentariile voastre, iar dupa-masa revin cu o SURPRIZA pentru voi! Va imbratisez!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m