Kangoo jumps :) Sport meets fun

Vara deja a sosit la usa noastra, ne zambeste gales si ne invita sa purtam materiale usoare si  racoroase... si asa aflam reversul medaliei. Odata cu hainele sumare apare si principala noastra grija: corpul nostru este muuult mai expus, imperfectiunile parca striga din toate puterile "hei, suntem chiar aici!". 

Acum doi ani de zile am decis sa devin mai activa, sa am mai multa grija de corpul meu si sa incep lupta cu nesuferita de celulita. Pot sa spun ca am reusit in mare parte ce mi-am propus si rezultatele chiar sunt vizibile. 

Daca acum cativa ani eram chiar foarte sedentara, acum chiar simt nevoia sa fac zilnic sport. Sala de fitness a devenit prietena mea si sunt mereu in cautare de exercitii noi si eficiente. 

Astazi va povestesc despre kangoo jumps, pe care il practic de putin timp, aproximativ o luna. 

Ce este kangoo jumps?

Ai putea visa la o viata noua care e plina de bucurie si energie intr-o lume care nu cunoaste gravitatea? O lume, in care fiecare pas te duce in locuri fabuloase, te poarta lin ca vantul si iti aduce oameni minunati in cale?

Acum poti incerca ceea ce a fost numai un vis pana acum... Acum, cu Kangoo Jumps, stii ca esti liber, ca nimic nu mai este inaccesibil si ca Trupul si Sufletul tau intra in armonie fara niciun efort.
Sigur, Stabil si Usor de folosit de catre oricine cu varsta cuprinsa intre 6 și 90 ani Oriunde- in sala sau in aer liber Comfortabil- usor adaptabil- si durabil.

N.A.S.A: "Exercitiile cu sarituri sunt cele mai eficiente si utile exercitii inventate vreodata de om "
Pe scurt, este cel mai nou tip de aerobic, practicat pe niste ghete speciale care arata asa:

 Care sunt beneficiile acestui sport?

Din punct de vedere medical specialistii le recomanda pacientilor cu probleme:
 
-leziuni la nivelul taliei, genunchiului sau membrului inferior
-leziuni sau dureri de spate
-reabilitare dupa o interventie chirurgicala
-leziuni legate de sport
-obezitate, exces de greutate
-lipsa de activitate fizica
-simptome legate de probleme cardiovasculare
-probleme legate de pozitia corpului
-sistem musculoscheletal slabit
-osteoartrita
-osteoporoza
-lipsa de energie... chiar depresie usoara
  
Din punct de vedere estetic:
- scapam de celulita
- ardem calorii inca din primele minute
- lucram in special picioarele, fesele si abdomenul

Experienta mea cu kangoo jumps

Am mers la kangoo jumps la indemnul unor prietene carora le-a placut foarte mult. Inca de cand am urcat pe ghetutze am simtit ca o sa imi placa. Dupa ce m-am incaltat imi era teama sa nu imi pierd echilibrul, avand in vedere forma arcurilor dar nu am avut probleme, senzatia aceasta era doar in mintea mea. Instructoarea, Mihaela mi-a explicat ca trebuie sa fiu in continua miscare, alergand usor pe loc, pana invat sa imi tin echilibrul. 
Am inceput apoi antrenamentul propriu-zis care consta in diverse exercitii executate in timp ce alergam usor sau sarim. 
La coregrafie se adauga noi exercitii cu fiecare antrenament, astfel incat va veti obisnui treptat cu antrenamente din ce in ce mai solicitante. 
Durata antrenamentului este de o ora, cu pauza de 3 minute la jumatatea orei. Nu se sta intre exercitii, ci se alearga usor si se fac exercitii de respiratie. La sfarsit facem si cateva exercitii la sol, apoi putin streching. 
Cand e gata ora sunt atat de transpirata de parca as fi intrat imbracata sub dus :)) dar senzatia e foarte reconfortanta, o oboseala placuta. 
Un alt avantaj al kangoo jumps este ca nu faci febra musculara datorita faptului ca ghetele atenueaza socul la impactul cu solul si exercitiile sunt resimtite altfel. 

Am in plan sa merg in continuare la kangoo jumps, dar si la sala de fitness. Vreau sa mananc mai sanatos si sa fac cumva sa reduc portia de dulciuri. Proba costumului de baie se apropie si vreau sa ma simt bine in pielea mea :)

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial Kangoo Jumps, de unde am preluat si eu cateva informatii. 

Inca ceva! Mare atentie la ghetele contrafacute, care va fac mai mult rau decat bine, fiind daunatoare pentru coloana si articulatii. Daca vreti sa va cumparati ghete pt uzul personal, cumparati-le doar de la dealerii autorizati.

Va las cateva poze de la a doua mea ora de antrenament. 



Am gasit azi intr-o carte draga mie urmatorul citat:
"Nu ai dreptul sa ocolesti un efort decat in  numele altui efort, pentru ca trebuie sa cresti neincetat"

Voi ce sporturi practicati? Ati incerca sa mergeti la kangoo jumps?

Comentarii

Sandra Bendre a spus…
Foarte dragut blogul tau! Ma tenteaza si pe mine kangoo :) si apropo, imi place mult citatul din finalul postarii! Esti ambitioasa! Felicitari!
Te astept pe blogul meu,pupici.

SandraB.ro
adriana a spus…
Mie mi se pare un sport foarte bun petru a slabi, pentru a te mentine in forma. Eu il fac de 4 luni si am pierdut in greutate considerabil, iar pofta mea de viata si tonusul sunt mai ridicate. Il recomand tuturor care vor sa aiba grija de ei, pentru ca nu este un sport sport care sa te epuizeze si te plictiseasca, ba din potriva.

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m