Cartile saptamanii

Vreau sa inaugurez o noua rubrica pe blog. Poate stiti deja ca imi place foarte mult sa citesc, pur si simplu "devorez" cartile. Imi place sa imi croiesc drum printre personaje, sa imi insusesc trairile lor si sa imi imaginez lumea in care traiesc.
 O carte buna alaturi de un ceai parfumat si o bucata de ciocolata savuroasa ma face foarte fericita, e relaxarea de care am nevoie. iata de ce am decis sa impartasesc si cu voi aceasta pasiune a mea in speranta ca o sa aflu mai multe despre ce va place sa cititi, ce reprezinta pentru voi o carte buna.
Voi incepe aceasta serie de postari cu trei carti pe care le-am (re)citit saptamana trecuta.


1. Prima carte despre care va voi vorbi este Apa pentru Elefanti de sara Gruen


E o carte mediatizata, toata lumea a auzit si vorbeste despre ea. Am citit diverse recenzii si am devenit tot mai curioasa, asa ca mi-am cumparat-o. Eu am privit mereu lumea circului ca fiind una trista. In spatele zambetelor artistilor vedeam multa munca, greutati de tot felul si mai ales mi se parea ca sunt prea rupti de lume, nu au radacini, sunt vesnici nomazi. Cartea mi-a intarit aceasta impresie si mi-a placut sa intru in spatele cortinei.
O recomand din tot sufletul! E o carte frumoasa despre oameni, despre iubire si despre puterea de a face alegerile corecte.


1. O alta carte pe care o recomand este Oscar si Tanti Roz a lui Eric-Emmanuel Schmitt 


E o poveste frumoasa si emotionanta. Oscar, un baietel de 10 ani este bolnav de leucemie si invatat de Tanti Roz, o asistenta, incepe sa ii scrie scrisori lui Dumnezeu. O altfel de carte fata de cele clasice, cu un altfel de final fericit. Mamei mele i s-a parut trista insa eu am gasit-o datatoare de speranta. Eu zic ca o sa va faca sa reflectati mai mult la viata pe care o aveti si veti invata sa pretuiti orice clipa.


3. Luni de fiere, cartea lui Pascal Bruckner 


Este una foarte controversata si ciudata. Nu e o carte pentru toata lumea. Tema este prototipul cuplului modern. Poate pe cei mai sensibili i-ar leza unele parti, insa eu am vazut-o ca pe o carte despre iubiri bolnavicioase, despre limite care trebuiau impuse, despre dependenta de altcineva. Mi s-a parut interesant sa descopar ca exista si altfel de relatii de iubire si cu toata acestea cuplul respectiv a gasit la un moment dat fericirea. Protagonistii acestei povesti de iubire au incercat tot ce se putea incerca, iar cand nu le-a mai ramas nimic au inceput sa isi faca rau unul altuia.  Mai multe nu va spun. Poate o sa o cititi. O recomand doar daca nu sunteti persoane foarte sensibile. 


Sper ca v-a placut aceasta noua rubrica :) Voi ce cititi? Ce recomandari aveti pentru mine?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m