Poftă de miere! Roua Florilor Premium de la Apidava


Sunt egoistă.

Luna aceasta am refuzat să împart. Mi-am permis să îmi satisfac un capriciu și am ținut mierea de mană Roua Florilor Premium de la Apidava numai pentru mine. Nu am împărțit-o nici măcar cu ceaiul preferat și nu am pus-o nici peste clătite. Nici măcar smoothie-ul de după ora de fitness nu a reușit să o ”guste”.


I-am admirat culoarea brun-roșiatică strălucind în razele soarelui și apoi m-am înfruptat pofticioasă din borcan, lasând mierea să se topească încet, delectându-mi papilele gustative.

Specialitatea aceasta de miere – cea de mană, este diferită față de restul sortimentelor. Așa cum spun cei de la Apidava, ”mierea de mană, denumită de multe ori și miere de pădure, este un sortiment de miere special, prin însăși sursa acesteia – secreția unor afide sau secrețiile dulci ale arborilor). Fiind o miere rară, deosebit de greu de produs și extras, culeasă doar în anumite condiții de pe speciile de arbori, este și una din cele mai curate tipuri de miere, datorită zonelor acoperite de pădure de unde provine (păduri de stejar, fag, rășinoase, etc).”


Iubesc mierea încă de când eram de-o șchioapă, tatăl meu mi-a insuflat dragostea față de acest superaliment și niciodată nu ne-a lipstit din casă. Luam câte o linguriță pe stomacul gol, iar energia pe parcursul zilei îmi era asigurată.
Zilele acestea, m-am reîntors pe ulița copilăriei (să fie 1 iunie de vină?) și am decis să consum Roua Florilor la fel ca acum mai bine de 20 de ani: dimineața, pe stomacul gol, câte o lingură. Principalul motiv este aportul de fier de care organismul meu are nevoie, apoi acțiunea antialergică, deoarece ambrozia îmi dă mari bătăi de cap, iar în final – apetitul meu dezvoltat pentru dulciuri.

Mierea de mană are un gust special. Nota florală este aproape insesizabilă, însă în locul ei regăsim un gust asemănător cu cel al zahărului caramelizat, dulce amărui. Consistența este de asemenea mai densă, vâscoasă, parcă te îndeamnă să tot scufunzi lingurița în borcan.

De să alegeți mierea de la Apidava? Simplu! Pentru calitate și pentru siguranța provenienței acesteia. Cu peste 25 de tradiție în spate, Apidava asigură consumatorilor o miere care provine din flora României, iar pentru mine acesta este un factor decisiv.

Nu vă mai rețin, cred că v-am făcut deja poftă de miere, așa că vă invit să îi descoperiți multiplele beneficii pentru sănătate și să îmi împărtășiți în ce fel o consumați cel mai des.

Pe curând!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m