Barnängen - O poveste despre echilibru


Bună seara tuturor!
Am atât de multe să vă povestesc! În următoarea perioadă o să găsiți o mulțime de articole pe blog, pe subiecte diferite, pe care sper să vă facă plăcere să le citiți.


În această seară doresc să vă fac o incursiune în lumea răsfățului suedez. Tările nordice au ceva aparte în ceea ce privește îngrijirea pielii. Climatul diferit față de țara noastră i-a făcut pe suedezi să caute în permanență soluții pentru îngrijirea corectă a pielii. Un exemplu în ceea ce privește calitatea produselor suedeze este brand-ul Barnängen. Acesta a fost fondat in Stockholm in 1868 de catre comerciantul Johan Wilhelm Holmström, iar săpunul solid, cel mai cunoscut produs al mărcii a fost lansat în 1873.

În anul 1876 Barnängen a devenit furnizorul oficial al Curtii Regale în 1876, iar de atunci, brand-ul a devenit și mai iubit printre locuitorii Suediei. Ce îi face diferiți pe cei de la Barnӓngen? Faptul că se bazează pe extractele naturale, pe armonia cu mediul încojurător și totodată pe cercetările științifice, iar toate aceste lucruri, împreună, fac Barnӓngen să fie emblematic pentru suedezi, dar și în afara țării.

Mi-a plăcut ideologia Barnängen: LAGOM – Nici prea mult, nici prea puțin. Echilibrat. Cred că exact echilibrul este secretul unei vieți fericite, indiferent că este vorba despre răsfăț corporal sau despre lucruri care fac bine sufletului.

Iată filozofia brand-ului:

”Ingredientele Barnängen de inspiraţie nordică reamintesc de frumoasele peisaje suedeze: de lumină, de mare, de pădure, prin intermediul cărora a luat naştere o adevarată oază a plantelor rare şi variate, ierburi şi ingrediente hrănitoare folosite cu încredere de către suedezi de secole. Fructele de pădure precum murul pitc şi fructele specifice nordului, precum mesteacănul şi florile de soc sunt contopite în gama de produse de îngrijire Barnӓngen. Acestea sunt îmbinate cu formule ştiinţifice de îngrijire a pielii, formule din care a rezultat ingredientul nostru original Cold Cream, o rețetă de înfrumuseţare străveche, recunoscută pentru protejarea pielii împotriva iritării şi uscării.”

Să vă povestesc puțin despre pielea mea. De când mă știu, pielea corpului îmi este uscată, în special pe picioare. Până pe la 20 de ani, mărturisesc că nu am acordat foarte multă importanță îngrijirii corpului, la vârste fragede nici problemele nu sunt atât de stringente. Acum, la 28, este cu totul altă poveste. Aspectul pielii mele nu mă mai mulțumește dacă nu îi acord un ajutor, un strop de hidratare.

Am testat în ultima lună trei produse Barnängen din gama Nutritive, potrivită pielii uscate. Le-am luat cu mine chiar și în vacanță, în Zakynthos, unde mi-au fost de mare ajutor.


Gelul de duș Nutritive conține cea mai mare concentrație de Cold Cream și asigură o curățare blândă a pielii. Mi-a plăcut mult textura acestuia, este exact ca o cremă bogată, cu textură onctuoasă. E nevoie de foarte puțin produs pentru a obține o spumă fină, satinată. Mirosul său este foarte plăcut, verde și revigorant și se păstrează și după duș. L-am folosit zilnic și am observat o îmbunătățire, în sensul că imediat după baie nu am mai experimentat senzația aceea neplăcută de piele care ține.

Loțiunea de corp Nutritive vine în completarea gelului de duș, amplificând senzația de hidratare și păstrând-o timp îndelungat. Îmi place foarte mult ambalajul produsului, practic, cu pompiță dozatoare. Textura loțiunii este una satinată, nu lasă senzație de gras pe piele și se absoarbe rapid. Mirosul acesteia este la fel cu cel al gelului de duș. Îmi induce o stare de relaxare și e o plăcere să o folosesc, în special seara, înainte de somn.


Preferatul meu dintre produsele pe care le-am testat este uleiul Midsommar Glow și acest lucru m-a surprins. De obicei prefer loțiunile și cremele de corp, nicidecum uleiurile pentru că acestea din urmă mi se păreau dificil de folosit, din pricina texturii. Cu toate acestea, Midsommar Glow mi s-a lipit de suflet și cu siguranță va rămâne printre produsele mele preferate.  

Ce mă face să îl iubesc? Ei bine, tocmai textura! Este un produs care îmbină uleiurile florale cu serumul pe bază de ulei și din fericire pentru mine, nu rămâne deloc gras pe piele. Aș spune că e mai degrabă un ulei uscat. Se absoarbe rapid și eu m-am încumetat să îl folosesc și pe vârfurile părului pentru a-l proteja, în concediu, de apa sărată a mării.

Concluzionând, mi-a făcut plăcere să testez gama Nutritive și o să o folosesc în continuare. Pielea mea s-a împrietenit rapid cu produsele și vă recomand să încercați și voi gama care vi se potrivește
.
#buzzlagom #barnangenbeauty #livelagom

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m