Mmm...miere de salcâm de la Apidava - un deliciu ca în copilărie


Toată lumea a gustat cândva miere. O mare parte dintre noi o consumăm constant. Primim cu brațele deschise în viața și în dieta noastră acest super-aliment. Și totuși...  Cum se face mierea?

Procesul începe atunci când o albină se așază pe o floare, colectându-i nectarul. Apoi, ea se întoarce în stup unde îi transmite nectarul pe care l-a adunat unei alte albine din stup care îl transferă într-o celulă din stup pe care o sigilează cu ceară. Nectarul este transportat de albină până la stup în “stomac” şi apoi regurgitat, iar enzimele care intră în contact cu acesta îl ajută să se transforme în miere. 

Ca aliment, mierea este extrem de stabilă. Nu dezvoltă ciuperci sau bacterii și își păstrează neschimbate proprietățile ani de zile. De fapt, s-a găsit miere în mormintele egiptene care încă era bună pentru consum! 


Categoric nu e un secret pentru nimeni că îmi place mierea și o consum cu fiecare prilej. Azi vă povestesc despre mierea de salcâm de la Apidava, în ambalaj practic, din plastic. 

Ce e diferit la mierea de salcâm? 

Cei de la Apidava ne spun că: 
Mierea de salcâm este obţinută din florile de salcâm şi se caracterizează prin faptul că are o remarcabilă puritate şi claritate. Este una dintre cele mai cunoscute şi dulci sortimente de miere datorită gustului delicat cu tentă florală. Îşi păstrează starea lichidă pentru o lungă perioadă de timp datorită conţinutului ridicat de fructoză. Datorită conţinutului scăzut de zahăr, reprezintă cea mai buna alegere pentru diabetici.
Ce cred eu? 
Gustul mierii de salcâm este foarte plăcut, floral și ușor de iubit, iată de ce este ideal pentru copii, sau pentru cei care consumă pentru prima dată miere. Are o frumoasă culoare aurie, de parcă ar fi sărutată de soare. Ambalajul de plastic al mierii de la Apidava m-a surprins. Recunosc, nu mă așteptam să îmi placă. Eu iubesc ambalajele atrăgătoare din punct de vedere vizual și tactil, așa că eram sceptică. Cu toate acestea, m-am trezit că în ultima perioada am întins mâna numai după mierea de salcâm Apidava. 

Avantajele acestui tip de ambalaj din plastic sunt multe și diverse. În primul rând, nu ai nevoie de linguriță. Apoi, capacul dozator are un sistem anti-scurgere care face lucrurile foarte ușoare, chiar și pentru cei mai neîndemânatici. În plus, recipientul este mai ușor și cei mici îl pot manevra fără probleme. Am descoperit că se poate reumple, așa că se pare că prietenia noastră va fi una luuungă.


La fel ca pe celelalte sortimente, adaug mierea de salcâm în ceai, dar o folosesc și pentru îngrijirea pielii. Uite, o rețetă simplă de mască hrănitoare pentru față și gât: o linguriță de miere, o linguriță de lapte condensat și un sfert de linguriță de curcuma. Amesteci, întinzi pe piele, aștepți 20 de minute și apoi clătești. Ajută tenul să își recapete luminozitatea. 


Mai folosesc mierea și pentru a-mi prepara un exfoliant pentru buze. Ai nevoie de o linguriță de miere, una de zahăr brun sau zaț de cafea, doi stropi de ulei de migdale, amesteci și apoi masezi blând buzele. Iubitul tău o să îți mulțumească mai târziu, crede-mă! 

Voi iubiți mierea de salcâm? Cum o utilizați?



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m