Un strop de sănătate dulce... Roua florilor de la Apidava

Bună seara, dragile mele! 

  Vă povestesc astăzi despre ceva dulce. Și nu, nu este o ciocolată gigant și nici vreo prăjitură vanilată. Azi vorbim despre un dulce sănătos - mierea Roua florilor de la Apidava.


   Dacă mă urmăriți de ceva timp, știți că iubesc mierea și o folosesc atât ca tratament cosmetic, cât și ca aliment, în tot felul de combinații delicioase. 

   Mierea Roua florilor de la Apidava îmi este dragă în special pentru că este un produs românesc, făcut cu drag pe meleagurile noastre de către albine harnice și dăruit nouă de către oameni cu drag de apicultură, din pitorescul Blaj.

    Iată ce spun cei de la Apidava: 
 Povestea companiei Apidava a început în bucătăria familiei Mateș, unde s-au etichetat primele borcane de miere Roua florilor, care au ajuns apoi pe rafturile marilor magazine din România în anul 1992. Dacă la început compania avea doar 2 angajați, astăzi avem peste 50 de angajați și clienți din peste 15 țări ale lumii care aleg mierea produsă la Apidava datorită raportului corect calitate / preț și a experienței noastre în selectarea celor mai bune produselor apicole.
     Roua florilor, așa cum îi spune și numele, este un tip de miere polifloră, cu gust parfumat și aromat, numai bună să îți îndulcești ceaiul preferat, sau chiar să o consumi ca atare, dimineața, pentru o porție de energie. 

   Să vă spun cum o folosesc eu. Fiind o mare iubitoare de ceai, mierea este prietena mea cea mai bună fiindcă o folosesc pentru a-l îndulci. Combinația mea preferată este ceaiul de trandafiri și cireșe cu mierea Roua florilor. Obțin un gust bogat, un adevărat răsfăț pentru simțuri. 


   Dacă nu vă place ceaiul, mierea se poate adăuga și în cafea! Totuși, să țineți cont că astfel cafeaua va avea un gust diferit decât în mod normal. Mie îmi place așa, dar este posibil să nu fie pe gustul tuturor. 

   O altă utilizare a mierii este ingredient vedetă în smoothie-uri. Nu cred că există vreo variantă de smoothie care să nu fie mai delicios cu o lingură de miere în plus. Pe lângă gust, veți primi și o porție bună de aminoacizi esențiali sănătății.

   Bineînțeles, mierea poate să fie folosită și extern, cu rezultate grozave și fără contraindicații. Cea mai simplă variantă este să o folosiți pe post de mască pentru ten sau decolteu. Trebuie doar să o lăsați pe piele timp de 30-40 de minute, apoi clătiți cu apă călduță și gata! Pielea e mai luminoasă și are un aspect mai uniform. 

   Am încercat să folosesc mierea Roua florilor și în combinație cu uleiul de migdale dulci și puțin zahăr brun pe post de exfoliant pentru buze. Este foarte util, mai ales dacă purtați des rujuri mate. 

   A! Să nu uit! Cea mai importantă descoperire a mea folosirea mierii pe post de antiseptic după epilarea facială. Cred că am încercat tot ce se poate pentru a scăpa de iritații, dar mierea s-a dovedit a fi soluția cea mai simplă, cu rezultate foarte bune. În plus, este la îndemână oricând, cred că avem cu toții un borcan cu miere în casă. 

   Acestea fiind spuse, vă recomand să fiți inventivi, să vă bucurați de mierea Roua florilor în diverse feluri și mai ales, să încurajați producătorii români, pentru că merită! România are cu siguranță cea mai naturală și gustoasă miere!

P.S. Am pus deja ochii pe mierea cu anason de la Apidava!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m