Cui îi mai pasă de bunele maniere moderne?

Bună ziua, dragii mei! 

   La mulți ani! Să aveți un an minunat în care să vă bucurați de clipe frumoase și armonie în jurul vostru. Iată că au trecut și Sărbătorile și trebuie să revenim la rutina cea de toate zilele. Eu încă mă mai bucur de câteva zile de concediu pe care sper să le petrec citind, lenevind sub o pătură călduroasă, sau pur și simplu bucurându-mă de diminețile în care mă trezesc fără ceasul deșteptător. Că tot a venit vorba de citit, vă povestesc astăzi despre o carte ușor diferită față de recomandările anterioare. Este vorba despre ”Bunele maniere moderne”, scrisă de Sir David Tang. 


   Așa cum am spus și în titlu, oare cui îi mai pasă azi de bunele maniere? Suntem mereu pe fugă, nevoiți să ne adaptăm la tot felul de obiceiuri noi, prețuim fiecare bucățică de timp liber și poate ar părea inutil să mai ținem cont de reguli desuete, alocându-le spațiu în viața noastră. Și totuși...

   Personal, aș prefera să văd mai des în jurul meu oameni cu maniere elegante, care țin la etichetă atât în ceea ce privește comportamentul, cât și subiectele de conversație. Parcă mă obosește să văd atât de mult kitsch în jur, ca să nu mai vorbesc  de întrebările de prost pe care le primesc uneori când merg în vizită (cânt te măriți, când faci copii, cât câștigi, etc.). Sunt sugură că știți și voi despre ce vorbesc. Ei, în astfel de momente chiar îmi dorec ca oamenii să acorde mai multă importanță educației și bunelor maniere. 

  Revenind la cartea ”Bunele maniere moderne”, aș spune că este perfectă pentru timpurile noastre deoarece nu este deloc rigidă și învechită în ceea ce privește regulile de bună purtare, ci tratează cu mult umor situațiile în care ne-am putea afla în viața modernă, cum ar fi călătoriile cu avionul, telefoanele nedorite de la diverși vânzători, darurile primite și oferite, ținuta, ș.a.m.d. 

   Fiecare categorie este structurată tip întrebare-răspuns și este exemplificată de către Sir David Tang cu mici povestioare, sau exemple personale, astfel încât lecturarea cărții nu este nicio clipă plictisitoare. 

   Dăruiți cartea ”Bunele maniere moderne” copiilor voștri, prietenilor, părinților, chiar și colegilor. O vor aprecia, chiar dacă la prima vedere nu îi preocupă astfel de subiecte. 

   Dacă doriți să vă faceți un cadou, găsiți cartea pe Libris, desigur, în colecția savoir-vivre, alături de alte cărți cel puțin la fel de interesante. 

Voi ce ați citit de Sărbători? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m