Lux Lexicon - Incursiune în lumea produselor cu adevărat scumpe

Bună seara, dragile mele!

  Cred că fiecare dintre noi am visat măcar o dată să pătrundem în lumea vrăjită a produselor de lux. Poate ne-am dorit să purtăm un ceas lucrat integral manual, sau poate am vrut să avem o bijuterie sau un parfum care să ne reprezinte cu adevărat, ceva unic, creat doar pentru noi. 


  Cartea lui Alexander Marguier - Lux lexicon, ne ajută să pășim virtual în interiorul acestui cerc select, închis și atât de diferit de viețile majorității dintre noi. 

  Am găsit atâtea informații interesante în această carte, încât nu am lăsat-o din mână până ce nu am citit-o din scoarță în scoarță. Acest lucru a fost facil și datorită faptului că este foarte bine structurată, pe capitole aranjate în ordine alfabetică, astfel încât veți găsi informații despre aproape orice vă trece prin minte; de la agenții matrimoniale de lux, la coniac, ciocolată, parfumuri, jeanși și whisky. 

  Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că Alexander Marguier a prezentat industria de lux extrem de obiectiv, scoțând în evidență faptul că uneori luxul este o himeră, construită din pur snobism. Spre exemplu, ai plăti aceeași sumă uriașă pe o poșetă Chanel sau Hermes dacă nu ai știi că aparține unui brand faimos? Ți-ai dori cu aceeași ardoare brățara Tiffany dacă ar arăta exact la fel, dar ar fi creată de un bijutier necunoscut? 

  Ce este real, ce este mit cu privire la produsele de lux? Cumpărăm fericire atunci când plătim mai mult pentru un produs? Profită marii designeri de dorința omului de a epata, de a fi unic și invidiat de cei din jur? La aceste întrebări, dar și la multe, multe altele am găsit răspunsuri în Lux lexicon. 

  Bineînțeles, la unele categorii, cum ar fi parfumurile, pantofii, ceaiul și ciocolata, rămân la părerile mele. Nu există calitate pe bani puțini în ceea ce le privește. Spre exemplu, pentru un parfum bun, care să fie de neuitat pentru purtătorul său, un parfumier lucrează ani de zile, folosind cele mai bune materii prime pentru a ajunge la licoarea desăvârșită, la genul acela de parfum care să simți că te definește, că a fost făcut să îți îmbrace sufletul. 


   Cam la fel este și la cosmetice, unde vă sfătuiesc să nu faceți rabat fiindcă pielea voastră este unul dintre cele mai de preț lucruri, este cartea noastră de vizită și este de neînlocuit, iar pentru un produs cu adevărat bun, sunt necesari ani mulți de cercetare care, desigur... costă. Așadar, se explică uneori prețul. 

  Vă recomand cu drag acestă carte, dacă sunteți pasionate de tot ce este frumos, dacă apreciați calitatea produselor pe care le cumpărați și doriți să faceți investiții înțelepte. 

    Lux lexicon, de Alexander Marguier face parte din colecția de literatură contemporană și o găsiți pe site-ul Libris, cu transport gratuit prin curier. 

  Aștept cu drag părerile voastre!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m