Ce poveste îți spune parfumul tău? Partea I - Pantheon Roma

Bună seara, dragile mele! 

  Parcă a trecut atât de mult timp de când am scris despre parfumuri! Îmi era dor să împărtășesc cu voi cele mai noi experiențe cu privire la arome. Am testat o mulțime de creații splendide, m-am îndrăgostit de unele dintre ele, cu altele doar am flirtat puțin, iar pe câteva doar le-am le-am privit sceptică în timp ce le spuneam că drumurile noastre trebuie să se despartă definitiv. 

  Fiind mereu în căutare de parfumuri și povești, sau mai bine zis, de parfumuri care ascund în spatele lor povești, am întâlnit creațiile casei Pantheon Roma. O să vă povestesc mai jos de ce m-am lăsat prinsă în mrejele sale. 
  Pantheon Roma este o casă de parfumuri de nișă, fondată în 2013 în însorita Italie de către Paolo Fadelli, un parfumier cu peste 30 de ani de experiență, și Leone Fadelli, fiul său. În momentul de față, Pantheon Roma a lansat șapte parfumuri, toate în concentrație de extract, iar eu o să vă povestesc despre șase dintre ele. 

  Cei doi fondatori ai casei s-au lăsat inspirați de o poveste de dragoste ce s-a petrecut în timpul Renașterii italiene, când arta, literatura și universul cultural înfloreau, oamenii deschizându-și orizonturile. Fiecare parfum întrupează o etapă a poveștii de dragoste; sunt, dacă vreți, adevărate tablouri olfactive. 



  Raffaello Santi, devenit cunoscut ca Rafael Sanzio, pictor și arhitect excepțional al vremii, este chemat la Roma de către Papă pentru a-i picta apartamentul. 

  Ajuns în capitală, se îndrăgostește fulgerător de Margherita, fiica unui brutar din cartierul Trastavere, cu toate că era logodit cu Maria, nepoata cardinalului de Medici. 

  Iubirea lor, deși damnată din pricina diferenței de statut social, arde precum o torță și se consumă în gradina din spatele brutăriei pe care o avea tatăl Margheritei. Cei doi se întâlnesc acolo seară de seară, însă, din păcate, bucuria lor nu va fi de lungă durată. 

  După o altă noapte plină de pasiune, Raffaello se îmbolnăvește și moare, la doar 37 de ani, lăsând-o în urmă pe Margherita, iubirea vieții lui. Aceasta hotărăște să se închidă într-o mănăstire din apropierea Pantheonului, locul unde Raffaello a fost înmormântat, fiind singurul artist căruia i s-a acordat această onoare. 



  Am lăsat povestea să îmi pătrundă în gânduri, iar apoi am petrecut câteva zile studiind operele lui Raffaello. Nu m-am atins de cele șase parfumuri în acest timp pentru că simțeam că aș pângări povestea de iubire a celor doi îndrăgostiți dacă le-aș încerca așa, pur și simplu, fără să cunosc, atât cât se poate din spatele computerului, geniul acestui artist. Am vrut să îi surprind sufletul pe care l-a lăsat moștenire în picturile sale. După aceea, le-am testat, cu răbdare, pe fiecare. 

  Parfumurile sunt menite să fie descoperite într-o anumită ordine, tocmai pentru a ajuta purtătorul lor să călătorească în timp spre a fi martor la clipele magice trăite de Raffaello și Margherita. 

Raffaello 

  Parfumul se deschide cu o notă astringentă, veselă, ce mă duce cu gândul la mirosul absintului - aceeași opulență vegetală, aceeași frăgezime. Caracterul lemnos apare abia după câteva ore bune de purtare, când mi se pare că parfumul capătă un caracter ușor gurmand, dar și serios în același timp. Raffaello mi se pare potrivit pentru un bărbat tânăr, cu visuri mărețe și ochi care ascund talente nebănuite. 

Donna Margherita

  De îndată ce l-am pus pe piele, am descoperit un imens buchet de tuberoze, cu mirosul lor narcotic și senzual ce nu îți oferă altă variantă decât să le cazi la picioare. Parfumul este aproape un soliflor, fiind centrat în jurul tuberozei, însă după ceva timp se arată și o narcisă blândă, sărutată de soare. Mi se pare un parfum foarte feminin, e pentru cea care preferă să poarte rochii fluide, pentru femeia căreia i se înroșesc obrajii atunci când primește un compliment. 

  Il Giardino


Verde! Parfumul acesta miroase a dimineți în care soarele abia își mijește ochii, a iarbă udată de rouă și a mere verzi și zemoase împrăștiate pe un covor de flori mici și albe. Miroase a zâmbet și a viață nouă. A tălpi goale sărutând pământul. E atât de mult optimism în Il Giardino, că aproape ia formă fizică. Parfumul este unul dintre favoritele mele din linia Pantheon Roma. 


  Mă opresc aici, cu promisiunea de a vă povesti zilele următoare și despre celelalte parfumuri ale casei. Până atunci, sunt curioasă, vouă ce parfumuri v-au șoptit povești?

  Găsiți parfumurile Pantheon Roma în magazinele Elysee, cât și online, dacă dați click AICI.
  

  


  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m