De când nu ai mai plâns la o carte? "Povestea Faridei" o să te cutremure!

Bună seara, dragi iubitori de carte!

  Vă voi povesti astăzi despre o carte ceva mai diferită decât ceea ce citesc de obicei. Spun asta pentru că de regulă prefer să mă pierd printre paginile cărților de ficțiune fiindcă atunci când știu că ceea ce citesc este doar rodul imaginației autorului îmi este mai ușor să procesez un subiect mai delicat. Lumea este un loc unde viața câteodată poate sa fie foarte grea și adeseori nedreaptă pentru unii, iar atunci când citesc o carte precum "Povestea Faridei" pur și simplu mă cutremur și nu îmi revin din uimire săptămâni întregi. De ce? Pentru ca această carte este povestea-mărturie a Faridei Khalaf, o tânără musulmană ce a trăit un adevărat infern, fiind răpită de către ISIS.




  "Povestea Faridei" este scrisă ca un jurnal, cu ajutorul jurnalistei Andrea C. Hoffman care a cules memoriile tinerei Farida.

  Citind această carte am înțeles mai bine cât de greu le este oamenilor care trăiesc în tările unde ISIS și-a întins ghearele, ca o molimă ce înghite mai întâi orice strop de istorie, de cultură, oprimează educația și distruge valori morale. Această grupare teroristă e mai mult decât un grup care curmă vieți în chip atât de tragic, fiindcă ea lovește în inima unei națiuni. Sădește frica, golește oamenii de identitatea lor, distrug tot ce le stă în cale în numele unei religii pe care ei au inventat-o, căci nu au făcut decât să răstălmăcească și să ia tot ce e mai rău din credința musulmană.

  Revenind la Farida, citind atrocitățile la care a fost supusă aceasta, de la răpirea din satul unde trăia atât de liniștită cu familia ei, la faptul că a fost vândută ca sclavă și apoi abuzată, am rămas pur și simplu uimită că o ființă poate să îndure atâtea fără să își piardă mințile. Partea bună este că Farida a fost norocoasă în final, reușind să fugă din tabăra ISIS, dar sunt convinsă ca niciodată nu se va mai simți la fel ca înainte.

  "Povestea Faridei" e o carte dură, care prezintă realitatea zilelor noastre exact așa cum e ea. Nimic nu e îndulcit, sau cosmetizat, așa că trebuie să ai dispoziția necesară să o citești, pentru că o să te schimbe cu siguranță. Nu mai poți să fii aceeași persoană după ce îi citești mărturie acestei tinere, o copilă la urma urmei. Și o sa te simți atât de binecuvântată ca ești liberă si în viață încît o să îți vină să îți săruți pământul de sub picioare.

  Dacă ați citit si voi această carte, o găsiți în librăria mea preferată - LIBRIS, Vă aștept cu drag opiniile în secțiunea de comentarii!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m