Recenzie de carte: "Adulter" de Paulo Coelho

Buna seara, dragii mei cititori! 

Ce mai faceti? 

  Azi va povestesc despre o carte mult-asteptata si despre care s-a discutat mult in ultima vreme. Este vorba de "Adulter" scrisa de indragitul autor Paulo Coelho. 



  Iata ce spun cei de la cea mai indragita librarie online, Libris, despre aceasta carte: 

   Linda tocmai a împlinit 31 de ani şi, în ochii celorlalţi, are o viaţă perfectă – o căsnicie exemplară, doi copii reuşiţi, o carieră de succes şi o casă luxoasă în Geneva. De fapt, ea se află la capătul puterilor, într-atât o oboseşte mimarea unei fericiri pe care nu o simte.
Numai că într-o zi îl reîntâlneşte pe Jacob, un fost coleg de care fusese îndrăgostită în adolescenţă, ajuns acum un om politic influent. În timpul interviului pe care acesta i-l acordă, în ziarista de succes se redeşteaptă o pasiune de mult uitată. Linda va încerca să trăiască deplin această iubire imposibilă, şi nu-şi va găsi fericirea până nu-şi va explora fără teamă abisurile sufletului.
Romanul Adulter ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu fineţe psihologică încercările prin care trece pentru a se reg
ăsi.
„Un roman care combină teme delicate precum depresia, infidelitatea şi rutina căsniciei, presărate cu misticismul caracteristic acestui vrăjitor al literelor.“ (O Globo Extra, Brazilia, 2014)
Ce spun eu? 

  Cartea abordeaza un subiect extrem de delicat: ADULTERUL. Ca lucrurile sa devina si mai dificile, este vorba despre o femeie, Linda, care cade prada rutinei si din dorinta de a iesi din aceasta stare ajunge sa isi insele sotul. 

   Inca de la primele pagini am pornit cu gandul ca nu voi indragi personajul principal. Si cum as fi putut, caci Linda intruchipeaza genul de om la care privesc acuzator.Linda are totul: o familie minunata care o pretuieste, un serviciu care ii aduce satisfactie, locuieste intr-o tara care ii ofera siguranta si bunastare, iar ea alege sa isi insele sotul, sa isi insele chiar viata minunata pe care o duce.

  Paulo Coelho surprinde minutios starile prin care trece Linda: momentele in care e rationala si lucida si realizeaza ca ar trebuie sa fie fericita pentru simplul fapt ca are tot ce si-ar putea dori. Apoi, rutina isi intinde gherele ascutite si Linda se gandeste ca de fapt poarta o masca, ca doar mimeaza fericirea, insa nu o simte cu adevarat. Si ia o decizie. Devine hedonista, incepe sa se gandeasca doar la ea si orbita de falsa impresie ca se indragosteste din nou, cade in bratele lui Jacob, fostul iubit din adolescenta. Starile Lindei oscileaza, ea isi doreste o noua iubire, insa pentru Jacob e doar o noua cucerire, o alta femeie ce ii incalzeste asternuturile o noapte sau doua. In opinia mea, Linda intruchipeaza perfect tipologia barbatului de azi care plictisit de bunastarea de acasa incepe sa caute altceva. Cade in mrejele altei femei doar pentru ca ALTA. De regula, femeile inseala atunci cand sunt nefericite, cand barbatul de langa ele nu le mai acorda atentie sau nu mai sunt atrasi de ele. Nu este cazul Lindei. Mie mi s-a parut o femeie extrem de egoista, o femeie care alege calea mai usoara. Alearga spre o aventura si abia apoi decide sa isi deschida sufletul catre sotul ei.


   Linda este atat de orbita de pasiunea ei pentru Jacob incat ajunge sa duca o lupta cu sotia acestuia. O vede ca pe o rivala de temut, o dispretuieste fiindca o percepe ca pe o povara pentru Jacob. Intre timp, sotul ei o asteapta, cu rabdarea acelora care stiu ca sunt inselati, insa decid sa ramana, sa lupte pentru casnicia pe care au construit-o cu dragoste si rabdare. E atat de simplu sa pleci, sa inchizi usa in urma ta si sa incerci sa o iei de la capat, insa adevaratii eroi sunt cei care decid sa ramana si sa intinda mana spre ceel care a gresit.

  Mi-ar fi placut ca autorul sa schiteze mai detaliat portretul sotului Lindei, fiindca el e personajul meu preferat din carte. In rest, am apreciat „Adulter” pentru ceea ce e: o carte despre multimea de fete ale dragostei, despre regret, despre ispasire si despre eliberare. Nadajduiesc ca citind despre greseli si consecinte ale acestora, oamenii vor alege sa nu mai produca suferinta celor pe care ii iubesc. Vor alege sa comunice mai mult, sa isi foloseasca iubirea si respectul drept pavaza pentru relatia lor si astfel tentatiile din exterior nu vor mai dobandi niciodata putere.

  Voi ce credeti? Sunt tare curioasa sa aflu parerea voastra despre acest subiect actual si delicat. Ce alte carti interesante ati mai citit? Cat de des ajungeti intr-o librarie?

Comentarii

Lavender Thoughts a spus…
Ai tu un dar al tau de a scrie recenzii! Ca la carte, cum s-ar spune! :)
Referitor la subiectul in discutie, in naivitatea si idealismul meu, ma surprinde numarul de persoane care nu joaca cinstit in iubire! In viata de zi cu zi, in jurul meu... atat de multi incat imi pare neverosimil! Poate sunt eu de moda veche, cine stie?!
Am mentionat in penultima postare de pe blog titlul unei carti care m-a incantat recent: "Casele vietilor noastre"! Ajung in librarii mult mai rar decat ar trebui sau mult mai rar decat mi-ar fi pe plac!


Pupici multi, Adelina!
Ilda
cherry queen a spus…
chiar ma uitam la cartea asta ieri. si am zarit-o si azi in Auchan parca... sau in Inmedio.. nu mai stiu sigur.. :D:D
e oricum o carte de luat in seama. multumim pentru recenzie :*
Lorena Marchis a spus…
Am tot vazut-o in ultima vreme, atat in online cat si in offline. Iar acum postarea ta mi-a trezit interesul. O sa o citesc si eu. :)
www.lorenamarchis.wordpress.com
pare interesanta, de mult ma intrebam cam cum e subiectul
Adelina Tomescu a spus…
Da, chiar e interesanta si de actualitate :)
Adelina Tomescu a spus…
Draga Lorena, ma bucur ca ti-am starnit interesul! Abia astept sa imi spui cum ti s-a parut dupa ce o citesti.
Adelina Tomescu a spus…
Merita citita si sunt curioasa sa citesc parerea ta despre ea!
Adelina Tomescu a spus…
Scumpa mea, ma bucur ca ti-a placut recenzia mea :) Sa stii ca si eu sunt o idealista ca si tine si chiar ma afecteaza cand vad ca oamenii nu mai stiu sa pretuiasca acest minunat dar - iubirea. Sunt de parere ca e mai bine sa fim de moda veche, cum ar spune unii, decat sa ingrosam randurilor celor care uita sa mai simta. Te pup!
Dulce Ale a spus…
abia astept s o citesc! am lecturat cateva din romanele lui Coelho, dar nu as putea spune ca sunt fanul sau. Acum sunt intr o faza in care citesc romane fantastice si horror, ii prefer acum pe Stephen King si John Saul.

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m