Parfumul...ce ar trebui sa reprezinte si cum il alegem - partea a II-a

Buna seara dragile mele!

Ce mai faceti? Cum v-ati petrecut weekendul?

Astazi as vrea sa continui seria de postari Parfumul...ce ar trebui sa reprezinte si cum il alegem si o sa va vorbesc despre alegerea parfumurilor in functie de anotimp, despre parfumierii mei preferati si despre cateva parfumuri ceva mai...deosebite.

Cum alegem parfumul? 

  Personal, nu imi aleg parfumul neaparat dupa anotimp. Se intampla sa imi placa sa parfumuri foarte dulci, opulente pe timp de vara, sau sa descopar un fresh reusit in luna Decembrie. Totusi vara sunt atrasa de parfumurile cu note ceva mai lejere, cum ar fi nota de ceai, nota de lamaie, nota de fan sau de iarba proaspat cosita, nota de frunze de smochin.

  Pe timp rece, imi place sa port florale elaborate si opulente, cremoase, imi place in special nota de tuberoza si cea de trandafir, dar port si gurmande mai deosebite. In orice caz, indiferent de anotimp, prefer parfumurile pudrate, cu note de violete si trandafir, sau cu note de iris.

  Indiferent de parfumul ales, e important ca acesta sa aiba ceva deosebit, sa imi atraga atentia si sa nu il simt...sintetic. In ultima vreme, multe case celebre au scos parfumuri pe banda rulanta, majoritatea fiind mediocre, insa insotite de o campanie de marketing atat de bine pregatita, incat se vand ca painea calda.

  Cateva exemple ar fi: Aqua di Gioia de la Armani, 212 VIP de la Carolina Herrera, Fame de la Lady Gaga, etc.  De fiecare data cand merg in parfumerii sa testez ceva nou, de obicei observ ca sunt recomandate acest gen de parfumuri. Pacat, si cred ca situatia nu se va schimba prea curand. De regula in magazinele de profil, nu lucreaza neaparat persoane pasionate de acest domeniu si acest lucru este sesizabil imediat.

Ce parfumieri imi plac?

  Nu mai e un secret ca, pentru mine, Casa Guerlain e cea mai buna, asadar in topul preferintelor se afla:

 Pierre-François-Pascal Guerlain (1798-1864) creatorul celebrei Eau de Cologne Impériale

 Aimé Guerlain  (1834-1910) Parfumul meu preferat dintre cele create de el este Jicky (1889)

 Jacques Guerlain (1874-1963) celebru pentru L'Heure Bleue (1912), parfumul meu semnatura. Dintre creatiile sale ador Shalimar (1925), Vol de Nuit (1933), Après l'Ondée (1906)

Jean-Paul Guerlain (nascut in 1937) celebru pentru parfumul Chamade (1969), si totodata pentru faptul ca a adus un suflu nou stilului Guerlain. Preferatele mele dintre creatiile sale sunt: Jardins de Bagatelle (1983), Nahéma (1979), Samsara (1989)





Thierry Wasser - acesta este parfumierul oficial actual al casei Guerlain. Dintre creatiile sale imi plac La Petite Robe Noir si Idylle.


Apoi, prefer parfumurile de nisa, iar din aceasta categorie, preferatii mei sunt:

Andy Tauer, un parfumier elvetian foarte talentat si deosebit. Dintre creatiile sale pur si simplu ador Pentachords White si Carrillon pour un Ange


Dominique Ropion celebru pentru creatiile sale inovative. Dintre parfumurile sale imi plac mult Alien de la Therry Mugler, What we do in Paris is secret de la A lab on fire si Carnal Flower de la Frederic Malle


Jeanne Sandra Rance, parfumierul casei Rance 1795. Dintre creatiile ei favoritele sale sunt Rose de Rose si Laetitia


Lorenzo Villoresi, parfumierul Casei cu acelasi nume, de la care imi place foarte mult Teint de Neige si Iperborea
 

Ma opresc aici, desi mai sunt multi parfumieri care imi plac in mod deosebit. Lumea parfumurilor imi ofera mereu noi si noi satisfactii si niciodata nu voi considera ca am explorat-o indeajuns.

Parfumuri...aparte

  Imi place sa testez si parfumuri inedite, cu note care la prima vedere ma fac sa ridic putin din spranceana. Ce ati spune daca v-as spune ca port un parfum cu note de...minge de tenis? Da, exista. Si e chiar foarte placut! Parfumul apartine Casei Imaginary Authors si se numeste The soft lawn

Cum l-as descrie?
Intr-adevar un parfum ciudat, care m-a intrigat inca dinainte sa il simt. Cum poate un parfum sa miroase a minge de tenis? Ei bine, The soft Lawn mi-a demonstrat ca e posibil.

Deschiderea parfumului mi-a placut, este foarte verde, miroase a iarba verde strivita sub pasi de indragostiti care alearga razand. Din pacate aceste note dispar foarte repede pentru a fi inlocuite de mirosul de flori de tei. Mie imi place teiul in parfumerie, poate si pentru ca imi trezeste nenumarate amintiri.

Parfumul evolueaza spre ceva ciudat, acum cuplul de indragostiti alearga acum spre o casa veche, acoperita de iedera. Ea are flori de tei in par, el ii zambeste misterios. Pe talpile lor iarba a lasat urme, semnele oamenilor fericiti. El ascunde ceva la spate...ce sa fie? Ea il priveste curioasa in timp ce i se dezvaluie secretul si... in mainile iubitului ei stau 2 mingi de tenis. Mirosul lor artificial, de vopsea noua ii deschid apetitul pentru joaca.
Alearga din nou spre pajistea verde...

Un alt parfum interesant este Lann-Ael de la Lostmarch, cu note de lapte, grau si fan. E un parfum atat de... confortabil si cumva, moale. Inedit de asemenea! 

Cum l-as descrie?

Un parfum inventiv care m-a surprins placut! Este primul parfum cu note de lapte pe care il testez si mi-a placut ce am descoperit.
In deschidere parfumul miroase a cereale cu lapte, un miros cald, dulceag, care imi da o stare de bine. Laptele nu e fiebinte, aburii sai nu umplu incaperea, caldura lui mai degraba inmoaie cerealele raspandind in jur aroma graului indulcit.
Mai tarziu se simte destul de realist fanul. Ah! Parca sunt iar in gradina bunicilor! Tare mult imi place nota aceasta!
Marul se simte si el spre final, acompaniat tot de mirosul dulceag al cerealelor cu lapte.
Imi place Lann-Ael, chiar daca nu e chiar un parfum pe care sa il porti la orice ocazie. Mai degraba l-as tine pentru mine, sa il simt doar eu si sa imi aduce aminte de zilele fara griji pierdute printre fanul rasfirat ce zace in gradina...
Fiind o iubitoare de ciocolata, nu se putea sa nu doresc sa incerc un parfum care sa redea in chip realist nota de ciocolata. Asa am ajuns la Chocolate Greedy de la Montale

Cum l-as descrie?

 Ah! Ce pacat dulce! Era clar ca pentru o iubtoare de ciocolata cum sunt eu, acest parfum va parea foarte dezirabil!
La inceput imi miroase a biscuiti cu ciocolata, cu crema densa...apoi nota de cacao se amplifica si am impresia ca tocmai mi-am desfatat papilele gustative cu cea mai fina ciocolata cu lapte. Sunt ca un copil in magazinul cu dulciuri, nici nu stiu ce sa gust mai intai. Chocolate Greedy e jucaus si imi asterne un zambet copilaros pe fata. Mai tarziu, pentru a nu il considera pueril, parfumul imi arata latura sa matura prin nota de cafea. Parca mi-ar spune mandru: "Ei, ce mai zici acum?" Cafeaua se amesteca aburinda cu ciocolata cremoasa si devine tot mai dulce, presarata cu o pudra fina de vanilie. E o cafea ce nu e menita sa te trezeasca, ci sa te ameteasca cu soapte dulci purtandu-te spre o stare de leneveala fericita cum numai oamenii fara griji pot simti.
Chocolate Greedy e un gurmand desavarsit, de purtat in zilele friguroase, sau atunci cand vrei sa te simti alintata.
Siaj si persistenta de vis!
  Ce spuneti? Ati incercat astfel de parfumuri? Recunosc, nu sunt foarte purtabile, insa ca experienta olfactiva, chiar merita probate!

Astept cu drag comentariile voastre cu privire la parfumurile preferate, dar si sugestii despre subiectele pe care doriti sa le abordez !

Comentarii

Elena Banu a spus…
Recunosc ca nu am incercat nimic din aceste parfumuri,parfumul meu preferat ramane Chanel no5,vorba lui coco chanel `` O femeie data cu un parfum gresit,nu are nici un viitor `` :)
Adelina Tomescu a spus…
Si mie imi place Chanel No 5, insa nu indeajuns de mult incat sa il includ pe lista de achizitii. Oricum, mereu apar tentatii noi pentru mine, indiferent de Casa. :)
Elena Banu a spus…
:)
Mihai Anca a spus…
Eu prefer parfumurile fresh in special acesta:http://www.aoro.ro/lacoste/pour-femme-eau-de-parfum-pentru-femei/. Mie personal mi se pare ca miroase a ''lux'' :)
Adelina Tomescu a spus…
Da, si mie imi place acest parfum Lacoste! Este feminin si purtabil!
Adelina Tomescu a spus…
Draga mea, de la Givenchy cunosc putine parfumuri. Pe Ange ou Demon l-am incercat pe fuga intr-o parfumerie, insa nu mi-a ramas intiparit in minte. O sa il testez din nou pe indelete.
Mitu Padureanu Alina Madalina a spus…
parfumul este ca o amprenta de personalitate, sau mai bn spus al personalitatii noastre, ca un CV sau o oglinda a sufletului nostru, prefer parfumuri florale, dulci si delicate, More de la Oriflame este preferatul meu!
Axelyno St a spus…
chiar interesant, mai ales dupa ce vizualizezi si filmul "perfume-story of a murderer"

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m