Recenzie "Sora" de Rosamund Lupton

Dragile mele,

astazi va povestesc din nou despre carti, mai exact despre cartea "Sora" scrisa de Rosamund Lupton. Stiti prea bine ca cel mai mult iubesc parfumurile, cartile si cosmeticele, asa ca imi face mare placere sa impartasesc aici cu voi experientele mele.

  Cred ca de mai bine de un an am citit recenzii ale acestei carti si mi-a atras atentia subiectul. Putin mister, o legatura intre doua surori, o aparenta sinucidere...si parerile pozitive ale criticilor vis-a-vis de aceasta carte. Iata de ce mi-am dorit mult sa o citesc si am inceput-o chiar in plina sesiune (da, atunci am mereu chef sa citesc).

Descrierea oficiala a cartii: 

Ce-ai face dacă propria ta soră ar dispărea într-o bună zi fără urmă?Când află că sora ei mai mică a dispărut, Beatrice Hemming se întoarce cu primul avion acasă, la Londra. În scurtă vreme, Tess este găsită moartă, aparent o sinucidere, iar poliția închide dosarul. Convinsă că sora ei nu s-ar fi sinucis niciodată, Beatrice se mută în apartamentul lui Tess și pătrunde tot mai adânc în viața și în secretele acesteia, în încercarea de a-l descoperi singură pe criminal. Pe urmele lui Tess, Beatrice află despre relația ei ascunsă, despre participarea ei la un experiment medical, dar se afundă tot mai mult într-o întunecată cameră a oglinzilor, plină de revelații tulburătoare. Căutând cu disperare adevărul despre moartea surorii ei, va reuși oare să se redescopere pe sine? 
Ce spun eu? 

  Poate ca din primele pagini, s-ar putea sa vi se para ca subiectul este usor cliseic. Totusi, va spun sa nu va lasati pacaliti si sa lasati bagheta magica a autoarei sa dea viata povestii. Paradoxul acestei carti este faptul ca, desi am putea sa credem ca Tess este in centrul atentiei, de fapt atentia noastra o sa fie focusata subtil spre Beatrice. Aceasta descopera noi lucruri despre sine pe masura ce afla detalii despre moartea surorii ei. Beatrice crede cu tarie ca Tess nu si-ar fi pus niciodata capat zilelor si porneste in cautarea unor raspunsuri pe care le va afla in momentul in care va pune intrebarile potrivite. As spune ca Beatrice este intr-o calatorie intrinseca, iar la finalul acesteia va afla atat ce s-a intamplat cu Tess, cat si directia in care trebuie sa se indrepte viata ei.

  Recunosc, nu ma asteptam ca subiectul sa fie stratificat astfel, ci as fi crezut ca este mai degraba vorba despre un thriller menit sa ma faca sa dau pagina dupa pagina in cautarea deznodamantului. Ei bine, "Sora" e mai mult de atat si m-am bucurat ca nu am citit un roman superficial.

  Stiti ce mi-a mai placut? Titlul cartii. Si stiti de ce? Pentru ca eu cred ca este genul de titlu pe care il intelegi abia la final. "Sora" - este un titlu usor ambiguu si dupa ce am citit cartea am realizat ca prevesteste natura duala a actiunii. La final, te vei intreba: povestea carei surori ai citit-o de fapt? Sa fie vorba despre Tess, sau despre Beatice?

  Daca v-am starnit interesul, gasiti pe site-ul editurii LITERA atat romanul "Sora", cat si alte carti foarte interesante. Imi place mult faptul ca aceasta editura acopera un spectru larg de domenii prin cartile pe care le publica. Sunt sigura ca o sa gasiti ceva pe placul vostru.

Astept cu interes comentariile voastre cu privire la acest articol! Va imbratisez!

Recenzii interesante pentru carti o sa gasiti si pe urmatoarele bloguri:

Iulia http://iuliabeldean.blogspot.ro/
Diana http://cherryqueendee.blogspot.com/
Gabriela http://paginidezisinoapte.blogspot.ro/
Andra http://bibliopheelings.blogspot.ro/
Ana http://unghiutelemele.blogspot.ro

Alina  http://alinaluibrumarel.blogspot.com




Comentarii

Lavender Thoughts a spus…
Tu, cu siguranta, stii sa scrii o recenzie frumoasa, sa trezesti interesul pentru o carte, sa destainui nici mai mult, nici mai putin decat cat trebuie! :)
Am retinut recomandarea ta si-ti multumesc, Adelina!
Multi pupici!
Ilda
Alinaluibrumarel a spus…
imi pare interesanta :).
Iulia B. a spus…
Foarte interesanta actiunea, din cate ne spui aici... :)
Sophiesticat a spus…
CLar mi-ai starnit interesul! Am vazut cartea in librarii insa nu m-a atras titlul. O adaug pe lista mea cu carti de cumparat/citit. :D
AlexandraNB a spus…
Mi-ar placea sa citesc aceasta carte, pare foarte interesanta. :)

Kisses :*

Alexandra - http://chic-and-everything.blogspot.ro/
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur mult ca iti place felul in care vorbesc despre cartile care mi-au placut. Te pup si abia astept parerea ta despre carte, daca reusesti sa o citesti :)
Adelina Tomescu a spus…
Da, e deosebita, mai ales pentru ca nu este o carte de fictiune.
Adelina Tomescu a spus…
Asa este. E mai mult decat un thriller, e o carte buna!
Adelina Tomescu a spus…
Ma bucur sa vad ca ti-am captat atentia! Te pup!
Adelina Tomescu a spus…
Alexandra, astept impresiile tale dupa ce o citesti. :*

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m