Recenzie "Te-as recunoaste dintr-o mie" de Laura Lippman

Buna!

  Cum va petreceti weekendul? Eu am avut destul de multe activitati, nu am reusit sa ma odihnesc cat as fi dorit, dar sper ca voi recupera maine.

  Parca nu v-am mai povestit de mult despre carti, sau mi se pare? Oricum, azi va vorbesc despre o carte pe care am inceput-o in plina sesiune si, chiar daca aveam mult de invatat pentru examene, nu am putut sa o las deloc din mana.

  Pe site-ul celor de la libraria online Libris cartea "Te-as recunoaste dintr-o mine" a Laurei Lippman are urmatoarea descriere:
Eliza Benedict duce o viață senină într-o casă din suburbii, alături de soţul ei şi de cei doi copii. Dar o scrisoare îi spulberă liniștea: "Ţi-am văzut fotografia într-o revistă. Sigur, între timp te-ai maturizat. Dar te-aş recunoaşte dintr-o mie." Un bărbat și un secret nemărturisit din trecut reapar în viața ei și îi amenință existența confortabilă. Dar Eliza ar face orice să-și apere liniștea și familia – chiar dacă aceasta înseamnă să retrăiască evenimentele unei veri terifiante și să scoată la iveală adevărul înfricoşător pe care l-a ţinut ascuns atâta timp. 
  E clar de ce am ales sa citesc aceasta carte, nu-i asa? Subiectul mi s-a parut incitatnt, m-am gandit ca pot face o incursiune in mintea unei victime, pot intelege mai bine ca de multe ori ceea ce se vede la suprafata nu este la fel cu sufletul unui om. Alaturi de eroina principala, Eliza Benedict, am trait emotii intense pe masura ce autoarea cartii ma purta in mod alert intre trecut si prezent. Mi s-a parut interesant faptul ca desi mi s-a dezvaluit inca din primele pagini ale cartii cine este barbatul care reapare in viata Elizei, povestea in sine nu a devenim mai putin lipsita de mister sau neinteresanta, dimpotriva, tensiunea a crescut pe masura ce descopeream urmele lasate de acest om in viata Elizei. "Te-as recunoaste dintr-o mie" e mai mult decat un thriller cu o poveste care te tine in suspans, e un roman care te face sa gandesti, sa iti pui intrebari cu privire la cat de mult ne poate marca trecutul, cate dintre deciziile noastre din viitor sunt influentate de intamplari de mult uitate?

  Consider ca, dintre atatea carti pe care am putea sa le citim intr-o viata, "Te-as recunoaste dintr-o mie" e cu adevarat demna de luat in seama.

  Eu am preferat sa o citesc purtand un parfum rece, mentolat si opulent in acelasi timp - Mirror Mirror Collection - A Travers Le Miroir de Thierry Mugler. S-a potrivit perfect cu atmosfera cartii si mi-a mentinut mintea agera.
  Daca sunteti ca mine si cautati toata ziua noi titluri in fiecare librarie, va usurez munca si va spun ca puteti gasi "Te-as recunoaste dintr-o mie" a Laurei Lippman printre alte carti online, pe siteul celor de la Libris unde transportul este gratuit.

Spor la citit! Astept cu drag comentariile voastre!

Comentarii

Mihaela Bolea a spus…
Tare interesant şi incitant subiectul cărţii, ca de altfel, toate recenziile pe care am avut ocazia să le citesc până acum aici, pe pagina ta :-)
Îţi mulţumim pentru recomandare, Adelina.
Să te bucuri de-o nouă săptămână fericită şi împlinită în evenimente dragi, de suflet ♥.
Cherry Queen Dee a spus…
sper sa o citesc si eu in curand. :D e pe lista mea
pupici!

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m