Recenzie "Cea mai frumoasa carte din lume" a lui E.E. Schmitt

Buna seara dragi iubitori de carte!

Asta seara va invit sa va preparati un ceai aromat si relaxant si sa cititi parerea mea despre cartea "Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri" a lui Eric Emmanuel Schmitt. Este unul dintre autorii mei preferati si am citit cateva dintre cartile lui cu mare placere. Gasiti AICI cateva cuvinte despre "Oscar si Tanti roz", o carte deosebita a acestui autor.

Descrierea oficiala:

 Opt nuvele, opt povesti de iubire, opt femei. De la vanzatoarea modesta la miliardara aroganta cu trecut misterios, de la sotia dezamagita la amanta sacrificata pentru binele familiei barbatului iubit, de la detinuta politic la printesa nonconformista, chipurile dragostei se schimba, desi nevoia de fericire ramane mereu aceeasi

"Cea mai frumoasa carte din lume" a fost primita in in dar si mi-a adus cu siguranta zambetul pe buze. Aveam de mult timp in plan sa citesc aceasta carte, m-a facut curioasa si titlul, recunosc, insa imi place foarte mult stilul de a scrie a lui Eric Emmanuel Schmitt. Are acel ceva care te face sa te intorci la cartile lui, sa le recitesti, sa le cauti. Deasemenea le gasesc usor de citit dar totodata cu intelesuri profunde, care nu se dezvaluie asa usor ochilor cititorului. Personal, apreciez astfel de carti, care te fac sa meditezi mult timp dupa ce le-ai inchis copertile, care te fac sa le savurezi paginile, sa gasesti cuvintelor mii si mii de semnificatii, sa nu le uiti.

In "Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri" autorul spune povestile a 8 femei. In vietile lor iubirea este un laitmotiv, se gaseste in diverse stari. Poate fi ascunsa in inimile lor, aratandu-se doar pentru ele atunci cand in jur nu sunt ochi sa le priveasca, poate fi exuberanta, opulenta sau poate fi supusa sacrificiului. O sa zambiti alaturi de aceste femei, o sa invatati alaturi de ele lucruri noi, sau poate o sa va regasiti in povestea lor.

Din aceasta carte am invatat ca fiecare femeie este precum o cutie cu bijuterii. Asundem in inima atatea lucruri pretioase pentru noi, atatea ganduri pe care le slefuim cateodata ca pe niste bijuterii vechi, mostenite, la care nu am renunta niciodata fiindca in ochii nostrii au o stralucire aparte. Iubim, suferim, visam, plangem si iar zambim. E frumos sa fii femeie si Eric Emmanuel Schmitt surprinde sublimitatea acestui fapt.

Va recomand din suflet aceasta carte si va spun sa o cititi intr-o dupa-masa lenesa, alaturi de un ceai aromat a carui inima sa fie compusa din ceai negru dar care sa fie imblanzit de note molcome de vanilie.

Cartea o gasiti pe Elefant.ro , pe Libris.ro  (transport gratuit!!!), sau pe Okian.ro, doar dati clik pe unul dintre aceste site-uri.

O seara minunata va doresc!

Comentarii

Mihaela Bolea a spus…
Ce-i drept, titlul captează toată atenţia! ♥
Am tot citit recenzii despre ea, dar... dintr-un motiv sau altul, nu am avut ocazia s-o şi citesc. Mă intrigă subiectul şi cred că voi profita de transportul gratuit de pe libris :-)
O seară frumoasă, Adelina. Şi-un weekend plăcut, cu bucurii de suflet! ♥
Gabriella a spus…
Frumoasă recenzia ta! :) Trec cartea pe listă!
Lavender Thoughts a spus…
Adelina, te felicit! Excelenta recenzia ta! In mod cert ai stiut sa-mi trezesti interesul si sa ma trimiti catre carte. Placut, savurat! Voi citi...:)


Pupicei!
Ilda
Adelina Tomescu a spus…
Draga mea, daca ai reusit sa citesti cartea intre timp, abia astept sa imi spui parerea ta despre ea la un ceai virtual :) Te pup!
Adelina Tomescu a spus…
Multumesc! Astept sa imi spui daca ti-a placut!
Adelina Tomescu a spus…
Draga Mihaela, sper ca ti-a adus bucurie aceasta carte daca ai reusit sa o citesti. Te pup!
Cristina a spus…
O gasesc pdf?

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m