De ce aleg produse bio romanesti?

Buna dragele mele!

Cum stati cu pregatirile pentru Sarbatori?

Eu inca nu am intrat in atmosfera specifica, inca astept ca magia Craciunului sa ma invaluie la fel ca in copilarie cand simplul miros al placintelor facute de bunica mea avea darul sa ma faca sa sa simt bucurie cu toata fiinta mea. Acum nu stiu ce s-a intamplat. Ori a disparut cu totul copil din mine, ori pana si Sarbatorile sunt doar o manifestare superficiala a avaritiei oamenilor, a goanei lor pentru cadouri si lucruri materiale...

Asaaa..... Sa revenim totusi la lucruri mai vesele si mai frumoase, caci despre asta vreau sa vorbesc azi.

Poate ca stiti ca apreciez produsele romanesti si incurajez cumpararea lor. De multe ori am comparat un produs de la o firma din strainatate cu un produs similar romanesc si singurele diferente erau pretul mult mai mare al produsului strain si in unele cazuri ambalajul mai atragator al primului. Intradevar, sunt de acord ca un ambalaj de buna calitate, frumos colorat, atrage privirea, dar eu consider ca daca un produs a fost ambalat in conditii de maxima siguranta si igiena, nu e neaparat necesar sa aiba o cutie stralucitoare si colorata.

In ultima vreme am constatat cu bucurie ca si piata produselor bio romanesti a evoluat simtitor. Nu mai suntem nevoiti sa platim preturi exorbitante pentru produse bio aduse de afara, cand gasim si in tarisoara noastra aceeasi calitate la preturi mult mai mici. Sa nu mai vorbim ca sustinem astfel economia statului si ajutam producatorii nostri. Deasemenea mi se pare ca e mai simplu sa aflam despre provenienta si calitatea unui produs autohton decat al unuia din strainatate al carui imagine a fost creata sa ne fure ochii.

Pana acum am incercat atat produse de ingrijire corporala cat si suplimente alimentare bio romanesti si ma declar foarte multumita!

Si totusi de ce bio si nu produse mass-market?

Sa va spun parerea mea. Personal, incerc sa am grija de sanatatea mea pe cat posibil. Sunt tot mai ingrijorata de faptul ca alimentele sunt "imbogatite" cu pesticide sau modificate genetic, sau de ingredientele daunatoare pe care le gasim in cosmetice. De vreo 2 ani mi-am propus sa fiu mult mai atenta si sa incerc sa folosesc mai mult produse bio, sau naturale.

Poluarea, nesiguranta cu privire la mediul in care au fost cultivate si produse alimentele consumate ma fac sa ma gandesc de doua ori inainte sa cumpar ceva.

Ma bucura foarte mult faptul ca si la noi se dezvolta agricultura bio, apicultura dar si industria cosmetica si sper ca intr-o zi sa am posibilitatea ca majoritatea produselor pe care le cumpar sa fie procesate fara a utiliza substante chimice care imi afecteaza sanatatea.

As fi foarte curioasa sa vad ce credeti voi despre produsele bio. Le preferati pe acestea? Daca da, de ce? Acordati importanta mare alimentelor pe care le cumparati?

In scurt timp a urma si o recenzie la un produs bio delicios - mierea si sunt curioasa ce parere o sa aveti :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m