O poveste dulce de la Heidi...

Buna seara dragele mele cititoare!

Ce mai faceti? Cum va simtiti in luna cadourilor? Ati intrat in atmosfera de sarbatoare? Astazi vreau sa va fac sa visati la un taram dulce, dulce, la taramnul ciocolatei Heidi. Asadar, ma alatur si eu initiativei Heidi Choco Club si va povestesc cu drag despre ciocolata si ce inseamna ea pentru mine.


Pentru ca vin Sarbatorile si pentru ca tuturor ne plac povestile, am ales sa exprim pasiunea mea pentru ciocolata sub forma unei povesti, spusa la gura sobei.

 In fiecare zi, de cand ma stiu, zeita ciocolatei,  cu ochi de chihlimbar si privire galesa, ma invita sa descopar un taram fermecat in care mirosul de lapte pluteste imbietor. In jurul meu curg rauri de ciocolata calda iar aburi grosi se ridica in vazduh. Pe malurile raurilor, copii cu niste cosuri mari, pline cu fructe de felurite culori, flori parfumate si nuci prajite se plimba alene aruncand in ciocolata calda delicioasele trufandale.Pasesc incet, cu emotie si teama, incercand sa imi gasesc locul in acest decor mirific... Astfel ma simt atunci cand ciocolata isi lasa amprenta inconfundabila, alintandu-mi papilele gustative. Sunt purtata imediat intr-o lume imaginara, de vis!

Prima mea intalnire cu ciocolata s-a intamplat demult, pe cand nu eram privilegiati cu atatea sortimente care mai de care mai inedite si speciale. Imi amintesc aminte vag, insa de bunicul meu care imi oferea mereu cand eram in vacanta cate o tableta de ciocolata pe al carei ambalaj era desenata o cescuta rosie cu buline albe. O desfaceam cu infrigurare si o savuram bucatica cu bucatica. O lasam sa se topeasca incet in cerul gurii, bucurandu-ma de gustul bogat de lapte... Toate amintirile mele frumoase se impletesc cu gustul ciocolatei, asadar nu e de mirare ca ciocolata are un rol important in viata mea.


Anii au trecut si am descoperit noi si noi sortimente. La inceputul adolescentei m-am indragostit de betisoarele de ciocolata cu menta, mai tarziu am descoperit opulenta ciocolatei albe combinata cu diverse arome iar acum varietatea ma ameteste si ma atrage in valtoarea ei ca un magnet. Pentru mine ciocolata este rasfatul absolut. Indulceste orice situatie, aduce zambete si lumina in ochii tuturor. Cine nu stie expresia sincera a unui copil atunci cand primeste ciocolata? De cate ori cand ati fost triste sau nu ati avut o zi prea buna si o bucata de ciocolata a avut puterea sa va faca sa va simtiti bine instant?

Si totusi, ce e ciocolata pentru mine? Este mai mult decat un simplu aliment delicios. Atunci cand mananc ciocolata, totul devine un ritual pentru a ma bucura cu adevarat. Sunetul staniolului in care e invelita ciocolata ma face sa anticipez ce urmeaza. Intai ating o bucatica si pielea mea se bucura de finetea ei, mi se topeste pe degete! Apoi mirosul de lapte, cacao si vanilie ma itampina. Vad desenele fine de pe suprafata tabletei de ciocolata si indraznesc sa o gust. Mmmmmm... Ce aroma sublima! Bucatica se topeste incet, facandu-ma sa imi doresc tot mai mult... Cum sa ii rezist?

In final va mai spun un singur lucru:

"Ciocolata este dovada ca Dumnezeu vrea sa fim fericiti"

Daca va place povestea mea si vreti sa ma sustineti, va invit sa va alaturati clubului iubitorilor de ciocolata inscriindu-va aici, in Heidi Choco Club
si selectand “blog” în campul “De unde ați aflat despre Heidi Choco Club?”

Va pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m