Pastele sau cornul abundentei...

Buna fetelor!

Cum v-ati petrecut Sarbatorile Pascale?

Eu le-am petrecut alaturi de cei dragi, la sat si ma bucur ca a fost asa. La oras atmosfera de sarbatoare e total anapoda.


Nu stiu cum sunt alte persoane dar eu simt ca toate Sarbatorile noastre au devenit insipide si golite de adevaratul sens. Tin minte ca in copilaria mea chiar simteam emotia aceea, Craciunul si Pastele reuseau sa imi transmita o stare anume. Fiecare sarbatoare ma facea sa ma simt diferit decat in restul zilelor. Acum nu mai simt aproape nimic si ma intristeaza nespus acest lucru.

Nu stiu exact cand s-a produs ruptura insa sunt 100% sigura ca mass media are un mare rol in asta. Avida sa cosmetizeze totul, sa transforme Sarbatorile intr-o mare afacere zugravita in culori vii, mass-media ne transforma incet dar sigur intr-o comunitate de ingnoranti si insensibili.

De exemplu cu vreo doua zile inainte de Paste am vazut la stiri un reportaj in care copiii de la o gradinita erau intrebati ce semnifica Pastele. Toti vorbeau despre cadouri, iepuras, etc. La fel si adultii daca sunt intrebati se gandesc doar la o alta ocazie de a manca si a bea pe saturate, la zile libere si cumparaturi. Oare chiar asa superficiali am devenit? Ce ma ingrijoreaza e ca lucrurile acestea se intampla intr-un interval scurt. La cei aproape 22 de ani ai mei deja am fost martora acestei schimbari de atitudine si ma ingrijoreaza faptul ca lucrurile se misca atat de repede, insa in rau. Toata lumea vede in aceste Sarbatori niste zile in care dezmatul da mana cu abundenta si ne fac sa ne "traim viata"...

Nu mai vorbesc de tinerii "veseli" care privesc Craciunul si Pastele ca pe o minunata ocazie de a se imbata prin discoteci. Nu pretind ca sunt vreun exemplu de puritate dar totusi...am niste limite. Tin minte ca de Craciun m-a dezgustat si totodata mi-a tras un semnal de alarma un afis care promitea in noaptea de Craciun un show minunat cu craciunite fierbinti. Oare asa trebuie sa fie?

Voi ce parere aveti desprece se intampla? Chiar sunt curioasa care e atitudinea voastra vis a vis de aceste lucruri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m