Răsfăț în Timișoara! Cafenele și restaurante favorite

 Timișoara e unul dintre orașele mele favorite din România, iar asta nu se datorează doar faptului că locuiesc în apropiere, ci și fiindcă aici găsesc foarte multe locuri faine unde să îmi petrec timpul liber. Astăzi vă povestesc despre cafenelele și restaurantele mele favorite din Timișoara (și Dumbrăvița) și sper ca alegerile mele să vă inspire. Desigur, aștept sugestii și de la voi! 


Cafenele 

 

Brewno – cafeneaua asta are o atmosferă tare faină. Decorată în culori liniștitoare, cu barista excelent pregătiți, care te întâmpină cu zâmbetul pe buze a devenit încă de la prima vizită una dintre favoritele mele. Aici găsesc cafea de specialitate impecabil pregătită, dar și delicii dulci care trebuie încercate, măcar o dată în viață. Pasteis de Nata, tartă cu pere, rulouri cu scorțișoară... ah, îmi lasă gura apă! 




Bonus? Barista-șef este... Bruno, o frumusețe de cățel, sociabil și atent cu fiecare client. Cafeneaua este situată pe strada Gh. Lazăr, nr. 6. 



 

Ovride – și aici atmosfera este minunată! O cafenea cochetă și intimă, unde mă simt mereu confortabil. Cafeaua pregătită aici este pur și simplu perfectă, iar atât proprietarii, cât și ceilalți barista sunt foarte amabili și pricepuți. 



Pasiunea pentru cafea se vede și se simte, iar dacă aveți prillejul să stați de vorbă cu proprietarul cafenelei, o să aflați cele mai interesante lucruri despre băutura aceasta atât de îndrăgită. Bonus? Aici găsesc cele mai bune croissante pe care le-am mâncat vreodată! Ovride este situată pe Str. Lucian Blaga, nr. 6.

 

Restaurante

 

C House Milano – pentru mine și soțul meu a devenit deja tradiție să luăm masa la acest restaurant. Mâncarea e atât de delicioasă aici încât pe timpul pandemiei, când erau în vigoare restricțiile pe care ni le amintim cu toții, am preferat să luăm prânzul la -9 grade Celsius, afară. Pizza e excelentă, cu un aluat gustos care dă dependență, dar nici pastele nu sunt mai prejos. 



Recomand și supele cremă, burgerul vegetarian și cocktailurile. Îmi place că aici găsesc numeroase opțiuni vegetariene, astfel încât pot alege mereu ceva nou cu care să mă răsfăț. În plus, personalul este întotdeauna de nota 10! Restaurantul se află în incinta Iulius Town Timișoara. 

 

Naru – aici merg atunci când vreau să mănânc ceva deosebit, creativ și, evident, gustos. Meniul se schimbă în fiecare sezon, ingredientele sunt de cea mai bună calitate, opțiunile vegetariene sunt și ele suficiente. Piesa de rezistență este tarta de ciocolată neagră, cu sos de vișine cu scorțișoară și anason, meringue cu lime & fistic. Chiar nu am mâncat un desert mai bun de atât! 



Îmi place foarte mult cum este decorat restaurantul, schema de culori și mobilierul sunt perfect alese! În plus, vara e o adevărată plăcere să savurezi o limonadă cu busuioc la umbra cireșului din curtea interioară! Naru este situat pe strada Matei Corvin, nr. 3. 

 

BioFresh – restaurantul acesta este RAIUL pentru vegani! Noi suntem vegetarieni, însă iubim mâncarea vegană și raw vegană. Aici meniul este atât de bogat, cu mâncăruri colorate și gustoase, băuturi și deserturi sănătoase, încât mereu mi-e greu să aleg. Le-aș vrea pe toate! 




Porțiile sunt mari, felurile de mâncare sunt foarte creative și cred că oricui i-ar face plăcere să le încerce, chiar dacă nu este vegetarian sau vegan (cine știe, poate după o vizită aici va fi motivat să devină). Restaurantul este situat pe strada Francesco Griselini, nr. 2. 

 

Il Classico – aici vin atunci când vreau să mă simt ca în Italia. Mai mult decât atât, ca într-o bucătărie autentică italiană - spațiul e gândit în așa manieră încât să te simți ”acasă”, cu lumini calde, decorațiuni specifice și miros îmbietor de pizza adevărată, pregătită de pizza Chef Davide Barbolini. 



Restaurantul este unul de familie, iar proprietarii sunt niște oameni minunați care știu cum să te facă să te simți răsfățat când le treci pragul. Ingredientele sunt aduse din Italia și poți să cumperi și pentru acasă paste, sosuri și alte bunătăți. Restaurantul se află pe strada Conac 5 A, Dumbrăvița, la doi pași de Timișoara. 

 

Deserturi 


Grazia Gelato – înghețata de aici e întotdeauna minunată, la fel și prăjiturile. Sortimentele sunt variate, de fiecare dată mi-e greu să aleg ce doresc să savurez. Ingredientele sunt de foarte bună calitate, iar asta se simte! Merită să le treceți pragul! Îi găsiți pe strada Alba Iulia, nr. 1. 


La Foccaceria – ei bine, aici nu sunt doar deserturi, însă eu pentru bunătățile dulci revin mereu. Prăjituri fel de fel, croissante cu creme delicioase (cea cu fistic e divină!), tarte și multe altele, oferta e bogată și sunt ispititoare toate. Îi găsiți în Piața Libertății, nr. 4. 

 

Voi în ce orașe preferați să vă răsfățați? Care sunt restaurantele și cafenelele voastre favorite și de ce? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m