Cinci obiceiuri sănătoase pentru noul an


Învață să te pui pe primul loc. Fiecare dintre noi avem nenumărate lucruri de făcut de-a lungul unei zile. Fie că este vorba de un serviciu solicitant, treburile casei sau îngrijirea copiilor, toate aceste activități ne consumă timpul și adesea ajungem să ne simțim prea epuizate pentru a mai face și altceva, ceva doar pentru noi. De câte ori nu se întâmplă să lăsăm pe altă zi o sesiune la sala de fitness, o baie cu spumă, o oră la masaj sau cosmetică, cartea preferată ori un serial bun? Dacă fiecare zi decurge după aceeași rutină, iar acest lucru nu te mulțumește, învață să spui stop și să găsești modalitate de a face lucruri strict pentru propria bucurie. Cum faci asta? Ei bine, secretul este o foarte bună organizare a timpului. Ia o agendă și un pix și notează-ți activitățile pe care trebuie să le faci în fiecare zi. Grupează-le în așa fel încât să nu existe timpi morți între ele. Spre exemplu, poți pune la spălat în timp ce faci temele cu copiii și astfel ai bifat două activități de pe listă. În funcție de cum ți se potrivește programul, alocă-ți o oră doar pentru tine, în care să te răsfeți cu ceva ce îți face plăcere cu adevărat. În timp, odată ce îți vei grupa activitățile zilnice în mod eficient, vei descoperi că îți rămâne mai mult timp pentru tine. Foarte important este de asemenea să nu îți fie teamă să spui ”nu”. Nu lăsa presiunea exercitată de societate să decidă pentru tine. Dacă nu te simți confortabil să faci un anumit lucru și consideri că e timp pierdut, dar îl faci doar pentru că ”așa se cade”, ar trebui să reevaluezi situația și să decizi în favoarea ta. 

 

Nu lăsa să se aștearnă praful peste lucrurile care îți plac cu adevărat. De prea multe ori ni se întâmplă să economisim pentru o haină frumoasă care ne place, un parfum special, o pereche de pantofi fabuloși sau o bijuterie deosebită. Odată cumpărate, adesea cu ceva sacrificii, ne comportăm cu aceste lucruri de parcă ar fi din cel mai fin porțelan: le purtăm doar la ocaziile pe care le considerăm speciale și astfel, deși ne plac, ajungem să ne bucurăm de ele extrem de rar sau poate chiar niciodată. Hai să schimbăm lucrurile! Nu aștepta ziua aniversării, Crăciunul sau Anul Nou pentru a purta ceva ce îți place. Cum spunea și Coco Chanel, în fiecare zi trebuie să arăți precum cea mai bună versiune a ta. Nu știi când te întâlnești cu destinul, iar pentru asta trebuie să fii mereu pregătită. Ah, și încă ceva. Chiar dacă îți petreci ziua în casă, făcând treburi gospodărești, nu alege să porți haine lălâi și vechi, cu care nu mai ieși în public. Cumpără-ți ceva comod, dar care să îți placă și să te avantajeze și vei vedea că starea ta de spirit se va îmbunătăți simțitor. 

 

Citește! Chiar dacă ai timp doar pentru câteva pagini, citește în fiecare zi. Beneficiile sunt nenumărate: te vei relaxa, vei afla lucruri noi și vei avea un somn mult mai odihnitor. Nu contează genul de romane preferat, ci activitatea în sine, care cu siguranță îți va aduce un mare plus în viață. În plus, nu-i așa că e minunat să îți îmbunătățești bagajul de cunoștințe, vocabularul, dicția și memoria prin citit? 

 

Nu neglija îngrijirea pielii și a părului. Pielea, cel mai mare organ al corpului nostru are nevoie de îngrijire zilnică. Chiar dacă nu dispui de mult timp liber sau bugetul alocat produselor de îngrijire nu este foarte mare, tot îți poți alcătui o rutină simplă care să ofere pielii ingredientele de care ai nevoie. Nu sări niciodată peste demachiere, urmată de spălarea tenului cu un produs solubil în apă, aplică zilnic o cremă hidratantă și neapărat, indiferent de anotimp, protecție solară. În ceea ce privește podoaba capilară, fă-ți programare la coafor o dată la 3-4 luni pentru a-ți reîmprospăta tunsoarea, alege un piaptăn din lemn sau o perie din fibre naturale și nu uita de balsam și mască.

 

Fă sport! Există un tip de mișcare pentru fiecare. Fie că vorbim despre antrenamente cu greutăți, aerobic, pilates sau îți place mai mult să mergi cu bicicleta în natură sau să faci jogging în parc, orice activitate sportivă este benefică pentru organism. Partea bună este că nu doar corpul tău va arăta grozav, ci și sănătatea psihică. Vei vedea diferența!  

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m