Manichiură perfectă! Șase nuanțe de ojă Chanel care au făcut istorie

 Sunt ani buni de când îmi fac singură manichiura, acasă. Mai mult decât atât, optez pentru oja clasică în detrimentul celei semipermanente ori a gelului sau alte materiale similare. Mă relaxează să îmi fac unghiile, chiar dacă procesul durează aproape două ore. Îmi plac manichiurile simple, de regulă într-o singură culoare, iar în ceea ce privește nuanțele preferate – ei bine, pot spune că mi-e greu să aleg niște favorite, însă roșul ocupă un loc special în inima mea. 

De-a lungul timpului, am investit în oje de foarte bună calitate, cu textură perfectă, care să faciliteze aplicarea, și nuanțe deosebite. Nu este un secret că preferatele mele sunt ojele Chanel. Îmi plăceau enorm și cele Guerlain, gama La Petite Robe Noire, care erau și parfumate, însă din păcate ele nu se mai produc. Revenind la ojele Chanel, colecția mea este una destul de mare, însă am ales să vă povestesc azi despre șase nuanțe absolut splendide care au făcut istorie de-a lungul timpului, fiind iubite și apreciate. 

08 Pirate – o nuanță clasică de roșu, acel roșu pur, cu subton rece, care se potrivește oricărei nuanțe de piele, de la cea mai deschisă, precum alabastrul, până la cea mai întunecată, de abanos. Culoarea este construibilă, iar mie îmi place să aplic două straturi. Aspectul final este unul cremos-lucios, iar rezistența, cu bază și top-coat, este de aproximativ 10-14 zile. 


18 Rouge Noire – cea mai populară nuanță de ojă Chanel, un roșu-vișiniu profund, precum cireșele negre bine coapte. Aceasta se aplică intens din primul strat, însă eu prefer de fiecare dată să aplic două. Culoarea complimentează orice nuanță a pielii și are un luciu extraordinar, de oglindă. 


504 Organdi – nuanța ideală pentru cele care preferă un stil clasic, minimalist. Un bej rozaliu pudrat, cu un aspect cremos, Organdi are ceva special, iar odată aplicată pe unghii va arăta foarte elegant. Nu este un secret că nuanțele de bej se numărau printre favoritele lui Coco Chanel, motiv pentru care orice iubitoare a casei ar trebui să aibă în colecție această ojă. 


505 Particuliere – așa cum îi spune și numele, Particuliere este cu adevărat specială. O nuanță greu de descris, trebuie văzută în realitate și purtată pentru a-i remarca cu adevărat frumusețea. Aceasta este o culoare la granița dintre gri, bej și o nuanță de pământ. Cu adevărat neutră, Particuliere se potrivește în orice context. 


506 Camelia – cum puteam să rezist unei oje Chanel care îmi poartă numele? Ei bine, Camelia nu are doar acest atribut, ci este o nuanță deosebită de roz spre roșu, vie, care, în funcție de subtonul pielii, poate fi mai rece sau mai caldă. Aspectul final este unul cremos, opac. 


510 Gitane – o nuanță focoasă de roșu, acel roșu oranj, care te duce cu gândul la flamenco, vară toridă și piele sărutată de soare. Intensitatea pe care o are Gitane este fabuloasă, putând fi aplicată perfect într-un singur strat. Luciul este, de asemenea, la cote înalte, iar rezistența excelentă, așa cum ne-a obișnuit casa Chanel. 


De-a lungul timpului, multe oje Chanel mi-au furat inima. Am în colecție și nuanțe care, din păcate, nu se mai fabrică, și pe care le port cu drag. Din fericire, păstrate corespunzător, ferite de lumină, variații drastice de temperatură, căldură excesivă sau umiditate ojele Chanel se păstrează perfect ani de-a rândul. Formula ojelor este una specială – odată aplicată, are proprietatea de a se autonivela pe unghie, lăsând o suprafață uniformă, perfectă. Rezistența este excelentă, atunci când aplic bază și top-coat (apropo de top-coat, Chanel Le Gel Coat este cel mai bun produs de acest tip încercat vreodată! Merită toți banii!) 

Sunt curioasă câte dintre voi își fac manichiura cu oja clasică. Ce favorite aveți? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m