Francesca Bianchi sau senzualitatea sub formă de parfum

Dragii mei, cred că a trecut ceva timp de când nu v-am mai povestit despre parfumuri, însă când vine vorba despre arome, știți că îmi place să îmi iau timpul necesar. Calitate sau defect, atunci când testez un nou parfum (sau mai multe), procesul durează foarte mult. Rareori mi se întâmplă să fiu spontană și pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am cumpărat vreun parfum pe netestate. Desigur, mi se întâmplă să mă îndrăgostesc instant de câte un parfum, să mi-l doresc fix în clipa aceea, însă reușesc să îmi impun să fiu cumpătată, să aștept și să îl retestez. Dacă îmi place la fel de mult și peste ceva timp, atunci intră în lista de dorințe  (interminabilă, între noi fie vorba).

Azi vă povestesc despre o casă de parfumuri de nișă artizanale care îmi place extrem de mult. Este vorba despre FrancescaBianchi, ale parfumierei cu același nume. De origine italiană, Francesca locuiește în prezent în Amsterdam. O fire creativă, absolventă în Istoria Artei, aceasta a lansat propria linie de parfumuri care mi-au dat lumea peste cap. Am testat câteva dintre ele și mi-au plăcut foarte mult, mai ales pentru originalitate și calitatea ireproșabilă a materiei prime. În plus, parfumurile create de Francesca Bianchi au acea semnătură distinctivă care le face să iasă din mulțimea de miresme lansate an de an pe piață.


În România, parfumurile Francesca Bianchi se găsesc în magazinul online Nichescent, dar și în magazinul fizic din Arad, pe strada Episcopiei, numărul 17. Tot aici am descoperit o varietate de parfumuri cu adevărat deosebite, pentru cei care vor... altceva. Flavius Calaj, omul din spatele Nichescent, a lansat anul acesta propria linie de parfumuri, Calaj Limited Editions, parfumuri cu adevărat provocatoare, despre care vă voi povesti într-un articol viitor.

Revenind la Francesca Bianchi, într-o notă generală, vă spun din start că parfumurile sale nu sunt tocmai ușor de purtat. Neobișnuite, diferite de parfumurile de designeri (Bvlgari, Nina Ricci, Paco Rabanne, Lancome, etc), cu un siaj și o persistență peste medie, acestea au câteva trăsături comune. În primul rând, debordează de senzualitate. Bărbat sau femeie, nu poți trece neobservat când le porți. Am primit atât complimente, cât și întrebări cu privire la ele de fiecare dată când le-am purtat. Apoi, parfumurile au un caracter ușor... ”dirty”, animalic, atrag atenția și ai nevoie de atitudine pentru a le purta. Să vă povestesc puțin despre fiecare.

The Dark Side – un oriental vanilat care, contrar numelui, pe pielea mea se ”cumințește” și se transformă într-o licoare ce îmi amintește de mirosul rujurilor vintage. Combinația iris-violetă cred că este răspunzătoare pentru această senzație. Destul de cameleonic, ca toate creațiile casei, The Dark Side  mă răsfață în primă fază cu o notă proeminentă de tămâie îmblânzită cu miere, însă pe măsură ce orele trec, parfumul devine tot mai pudrat, fără să își piardă caracterul oriental. Nu se transformă într-un floral banal, ci se dezvoltă și intrigă purtătorul cu fiecare oră de purtare. Persistența și siajul sunt foarte bune, bucurând simțurile ore în șir.


The Lover’s Tale – un parfum ca un tur de forță. Animalic, neîmblânzit, foarte sexy, dă dependență. Pentru cei care iubesc nota de pielărie în parfumuri, The Lover’s Tale ar trebui să fie neapărat pe lista de testare. O combinație senzuală de pielărie fină și rădăcină de iris, parfumul acesta nu poate trece neobservat. De fiecare dată când îl port îmi vine să îmi tot adulmec încheietura mâinii, iar pe măsură ce orele de purtare trec, parfumul mi se pare tot mai bun. Compoziția este una atât de bine închegată, încât nu aș putea să descriu în amănunt ce note se simt cel mai pregnant. Cert este că The Lover’s Tale nu poate fi purtat oricând și oriunde, însă la momentul potrivit, îi poate face pe cei din jur să-și piardă capul (wink).

Sex and the Sea – parfumul cel mai atipic dintre ce am testat de la Francesca Bianchi. O combinație foarte interesantă între note fructate și cocos ambergris. Multă lume îl găsește dificil de purtat, ciudat, dar unic. Eu îl percep puțin altfel, însă de regulă parfumurile pe care le port sunt foarte diferite de ce preferă majoritatea, așa că recomand să testați înainte de a cumpăra ceva de la Francesca Bianchi. Sex and the Sea miroase a piele încinsă de soarele verii, ușor bronzată, a apă sărată și a loțiune de plajă. A nisip călcat de tălpi încinse și a petreceri de vară unde se bea Pina Colada din belșug. Nota de ananas o găsesc cea mai proeminentă și această dă parfumului un caracter strident, în combinație cu cea de ambergris. Nu recomand să îl cumpărați pe nemirosite.


Angel’s Dust – asemănător cu The Dark Side în ceea ce privește imaginea olfactivă pe care mi-o transmite. Mă duce cu gândul la ruj, machiaj, pudră vintage, aplicate pe pielea unei dansatoare de cabaret, după ce a dansat pe scenă. Caracteristic pentru Francesca Bianchi, subtonul acesta ușor ”dirty” al parfumurilor sale le face atât de sexy. Practic, Angel’s Dust redă cumva mirosul acela de boudoir, de feminitate, contopindu-se foarte bine cu pielea celei care îl poartă. Un deliciu!

Under My Skin – o interpretarei a temei animalice regăsită în parfumerie. Parfumul are o supradoză de rădăcină de iris, perfect îmbinată cu notele animalice, de pielărie și condimente. Poate cel mai obraznic dintre creațiile Francesca Bianchi, Under My Skin dă dependență și duce cu gândul la mirosul pielii ușor transpirate (în sensul bun al cuvântului), care invită la mai mult. Sofisticat, dar nu pentru cei timizi sau care vor să treacă neobservați. Și totuși, unul dintre cele mai complimentate parfumuri pe care le-am purtat în ultima vreme. Notele sunt îmbinate și de această dată perfect și mi se pare că oricât aș încerca să îl descriu adecvat, nu ar reuși să-i surprind adevăratul caracter. Este categoric pe lista mea de dorințe!

Anul acesta, Francesca Bianchi mi-a atras atenția și cu linia de uleiuri parfumate multifuncționale. Sunt disponibile în mai multe variante și pot fi utilizate pe piele, păr sau chiar barbă, în cazul domnilor. Nu le-am testat încă, dar cred că sunt de neratat, mai ales că pot fi purtate în diverse combinații sau de sine stătătoare. Sper ca Francesca să lanseze ca ulei parfumat mai multe parfumuri ale casei. Și acestea se găsesc la noi în țară exclusiv în magazinul Nichescent.

Tot în acest an a fost lansat și Sticky Fingers, parfum care mă obsedează de câteva săptămâni și pe care trebuie să îl încerc cât mai curând. Presimt că va urca direct în fruntea listei de dorințe.

Voi ați testat parfumurile Francesca Bianchi?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m