Geanta, un amor de-o viață. Incursiune în lumea modei

Exercițiu de imaginație: închide ochii și închipuie-ți tinuta unei femei, să spunem, pentru o ieșire în oraș. Imaginează-ți apoi o ținută completă pentru birou, apoi una pentru o petrecere. Ce observi că au în comun cele trei ținute? Ei bine, este vorba despre geantă. Acest accesoriu, care a devenit de-a lungul anilor un fel de extensie a personalității feminine, se bucură de o foarte mare popularitate și vine într-o varietate de forme, culori, astfel încât fiecare dintre noi, doamne sau domnișoare, să găsim geanta potrivită.


Cartea autoarei Dominique Loreau - Geanta, un amor de-o viață, mi-a revelat o mulțime de lucruri interesante despre acest accesoriu, ajutându-mă totodată să acord atenție sporită alegerii unei genți pentru garderoba mea, să pun pe primul loc calitatea în detrimentul cantității, învățând să recunosc gențile lucrate cu măiestrie și migală.

Chiar în primele pagini ale cărții, autoarea spune: ”Dacă ar trebui să numim obiectul la care o femeie ține cel mai mult, atunci probabil că el ar fi geanta. Care nu îi e doar un aliat indispensabil, ci și legătura materială cea mai intimă care o conectează de restul lumii. Tot geanta îi va deveni probabil cea din urmă posesiune, aceea care o va însoți până în ultima zi a vieții”.

Așadar, dragi femei, voi ați găsit acea geantă care întrunește idealul în materie de versatilitate și frumusețe? Oricum am privi lucrurile, fie că purtăm genți pentru scopul practic, fie le vedem ca pe un obiect al dorinței, un accesoriu menit să scoată din anonimat orice ținută, cert e că geanta este nelipsită din garderoba noastră.

Care este numărul ideal de genți pe care să le avem? Desigur, această întreba va rămâne pentru totdeauna fără răspuns. Câte femei, atâtea opinii, însă pentru a ne stabili fiecare numărul ideal este imperios necesar să aruncăm o privire la colecția personală. Ai cumva genți care stau uitate în șifonier? Nu le-ai mai purtat de ani de zile, dar nu te înduri să scapi de ele, deși le consideri demodate, inutile, prea elegante ori genți care pur și simplu nu îți mai plac. Ei bine, este timpul să înceapă triada. Dominique Loreau propune un exercițiu simplu: ia un pix și o foaie și fă cinci liste: una cu gențile pe care le ai, una cu gențile pe care nu le mai folosești (notează motivul), una cu gențile de care ai nevoie, dar nu le ai, una cu gențile pe care le folosești, dar nu îți plac (notează motivul) și una cu gențile pe care le dorești (notează magazinul, prețul, astfel încât să fixezi un țel).
Odată ce ai terminat cu listele, autoarea te poartă cu măiestrie printre informații de care ai nevoie acum, fiind în căutarea genții potrivite. Vei descoperi modelele existente și utilitatea lor, tipurile de materiale din care sunt confecționate, importanța cusăturilor și a detaliilor care trădează calitatea și câte ceva despre gențile celebre, care au făcut istorie.

Din cartea ”Geanta, un amor de-o viață” nu lipsesc nici sfaturile cu privire la organizare, adoptarea unui stil minimalist sau diverse trucuri utile pentru călătorii, așa că lecturarea ei va fi cu siguranță o plăcere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ne parfumăm pentru noi sau pentru alții? Parfumul, expresie a individualității

De ce citesc?

Din nou despre parul meu si ...Label.m